Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

''Yönetim bu işin hesabını sormalı!''

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Alen Markaryan, Aleni TV’de yaptığı açıklamalarda maç sırasında saha zemininin sulanmasına tepki gösterdi. Futbol talimatnamesinden maddeler okuyan Markaryan, ev sahibi kulübün müsabaka şartlarına kasten müdahale edemeyeceğini savunurken, Türkiye Futbol Federasyonu ve hakem yönetimiyle ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı.“Maç oynanırken sahanın üç yerinde fıskiyeler açıldı”Karşılaşma sırasında saha zemininin sulandığını belirten Markaryan, bunun futbol kuralları açısından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi:“Maç oynanırken sahanın üç yerinde fıskiyeler açıldı. Talimatname ne diyor? Futbol kuralları, ben demiyorum. Burada ne diyor futbol talimatnamesi, kurallar kitabı? Ev sahibi kulüp, saha zeminine veya müsabaka şartlarına kasten müdahale ederek oyunun doğal akışını engellerse bu maddeyi ihlal etmiş sayılır.”Markaryan, saha şartlarının korunmasının ev sahibi kulübün sorumluluğunda olduğunu belirterek talimatnamedeki bir başka bölüme de dikkat çekti:“Diyor ki bir evvelinde kural; müsabakanın oynanacağı sahanın futbol oynamaya elverişli hâlde tutulması ve güvenliğin, düzenin sağlanması tamamen ev sahibi kulübün sorumluluğundadır. Kural bu.”“Kasten müdahale ediyor”Saha zemininin müsabaka sırasında sulanmasını “kasıtlı müdahale” olarak değerlendiren Markaryan, sözlerini şöyle sürdürdü:“Arkasındaki madde de bunu diyor. Ev sahibi kulüp, saha zeminine veya müsabaka şartlarına kasten müdahale ederek... Etti mi kasten müdahale? Ver abi daha resmi. Kasten müdahale ediyor abi. Hayatın doğal akışı mı bu? O gün yağmur mu var? Yok. Sen kuru olan zemini ıslatıyorsun. Futbol kurallarının ihlali. Net yani.”“Federasyon ayrı çalıyor”Konunun yeterince gündeme getirilmediğini savunan Markaryan, Türkiye Futbol Federasyonu’na da eleştiriler yöneltti:“Ama bunun gidemiyoruz üstüne. Federasyon ayrı çalıyor. Federasyon bir de kalkmış, hakemlere şöyle böyle diyenlere şu anda var olan mevcut cezaların iki katı, üç katı verilecek diye bir de aba altından sopa gösteriyor yöneticilere.”Markaryan, kulüp yöneticilerinin hakem kararlarına ilişkin açıklama yapabilmesi gerektiğini savunarak şunları söyledi:“Baba, biz nasıl yapacağız ya? Sen kalkıp demen lazım ki futbol kurallarını sahada uygulayamayan hakemler en az beş maç maç alamaz. Bunu diyebiliyor musun? Yok.”“Ben 300 milyon euroluk takım kurmuşum”Hakem hatalarının kulüpler açısından ciddi sonuçlar doğurduğunu ifade eden Markaryan, yöneticilerin bu konuda eleştiri yapmasının cezalandırılmaması gerektiğini belirtti:“Sen, adam hata yapacak... Ben 300 milyon euroluk takım kurmuşum. Adam hata yapacak, sen o adamın hatalarını konuşacağım diye benden para cezası alacaksın. Niye konuşamayacağım? Bu nasıl iş ya?”“Yönetim bunun hesabını sormalı”Alen Markaryan, Beşiktaş yönetiminin yaşananların takipçisi olması gerektiğini de vurguladı. Kulübün sahadaki haklarını koruyacak şekilde hareket etmesi gerektiğini savunan Markaryan, yönetimin ilgili merciler nezdinde girişimde bulunması ve yaşananların hesabını sorması gerektiğini ifade etti.duhuliye.com www.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026