Magazin Editor
Magazin Habercisi
Şarkıcı Yonca Evcimik'in yıllar sonra rap turunde yaptığı yeni şarkısı 'Ayıp Şeyler' yayınlanır yayınlanmaz eleştiri oklarının hedefi oldu. Şarkıda cinsiyetci ifadelerin kullanılması sosyal medyada tepki cekti. Yonca Evcimik, yıllar sonra yaptığı ‘Ayıp Şeyler’ isimli rap şarkısıyla sosyal medyada tepki gordu. 25 Kasım Kadına Yonelik Şiddetle Mucadele Gunu’nde bircok kişi, Evcimik’in şarkısının cinsiyetci olduğunu savunarak tepki gosterdi.
Evcimik, şarkısında “Sen kadınsın zekisin, ama bazen de gercekten aşırı cinssin, bakma sevgilime be kadın cıkacak adın, mesaj atma kocama, gozunu dikme ocağıma, nasıl bozuldunuz boyle haydi soyle, acarsan mahremini iceri girer işte oyle” ifadelerini kullanıyor.
Evcimik hakkında sosyal medyada yapılan yorumlardan bazıları şöyle:
* Yonca Evcimik’in son şarkısı, 2020’nin daha ne kadar kotu gidebileceğinin kanıtı olmuş.
*Yonca Evcimik dinliyorum gozlerim kapalı once hafiften bir kalp carpıntısı sonra kulakta kanama.
*Hayatımda duyduğum en korkunc ‘şey’ olduğunu rahatlıkla itiraf edebilirim.
* Bir kişi de ‘biz ne yapıyoruz’ demedi mi bu şarkıyı internete koyarken?
* Tamamını izleyebilen varsa tebrik ederim, 40. saniyede kalbim o kadar sıkıştı ki, oluyorum zannettim.
Yonca Evcimik, ‘Ayıp Şeyler’ şarkısında kadına, cocuğa ve hayvana şiddet konularında farkındalık yaratmayı hedeflediğini soylemişti.
sizlere www.magazin.biz.tr farkıyla sunulmuştur