YKS Draması Magazin Gündemine Düştü! "Koş Lan, Ben mi Koşacağım Peşinden?" İşte O Unutulmaz An!
Herkese merhaba sevgili magazin severler! Gündem bu aralar o kadar yoğun ki, neye yetişeceğimizi şaşırdık. Ama itiraf edelim, YKS maratonunun getirdiği o stresli, bir o kadar da komik ve içten anlar hepimizin yüreğine dokunuyor. İşte bu hafta sosyal medyayı sallayan, kahkahalara boğan ama aynı zamanda 'ah be' dedirten bir olayla karşınızdayız! Geçtiğimiz YKS sınavında, bir öğrenci sınava son saniyelerde yetişmeye çalışırken, onu yetiştiren kahramanımızın (ki bu büyük ihtimalle bir ebeveyn) sarf ettiği o efsaneleşen sözler, magazin gündemimize bomba gibi düştü: "Koş Lan, Ben mi Koşacağım Peşinden?"
Düşünsenize, o sabahın gerginliği, o son dakika telaşı... Belki öğrenci uyuya kaldı, belki trafik vardı, ya da sadece anlık bir dalgınlık yaşandı. Ama ne olursa olsun, bir can havliyle sınav kapısına kadar getirilen o öğrenci ve onun arkasından, hem şefkatle hem de "yeter artık!" nidalarıyla sitem eden o ses... İşte tam da bu, Türk aile yapısının, ebeveyn-çocuk ilişkisinin, o tatlı-sert sevginin, panikle harmanlanmış mükemmel bir özeti değil mi? Kulağa ilk başta sert gelse de, aslında o sözlerin ardında yatan kocaman bir endişe, fedakarlık ve "bu çocuk benim başıma bela olacak ama yine de onu asla yalnız bırakmam" hissi var. O anı yaşayan velinin kalp atışlarını, öğrencinin koşarken hissettiği utancı ve paniği resmen iliklerimize kadar hissettik. Bu an, sıradan bir sınav sabahını adeta bir Hollywood filmi sahnesine çevirdi!
Sosyal medyada viral olan bu video, sadece bir sınav anını değil, aynı zamanda Türkiye'nin sınav gerçeğini, ebeveynlerin çocukları için göze aldığı mücadeleyi ve o anki çaresizliği de gözler önüne seriyor. Eminiz ki izleyen herkesin aklına ya kendi sınav anıları ya da bir yakınlarının benzer hikayeleri gelmiştir. Bu kadar "halktan" ve samimi bir olayın magazin gündemine oturması da aslında ne kadar gerçek ve yaşanmış hikayelere hasret kaldığımızı gösteriyor. O sitemkar ama bir o kadar da içten serzenişin, hepimizin içindeki o 'canım annem/babam' sesini uyandırdığı kesin! Şimdi merak ettiğimiz tek şey, acaba o öğrenci sınavına yetişebildi mi ve sınavdan sonra evde bu konunun muhabbeti nasıl döndü?
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!