MAGAZİN CAFE GÜNDEMİ: YILLIK KAHVE TÜKETİMİNİZ MERCEK ALTINDA! Ünlüler Ne Kadar İçiyor, Siz Neredesiniz?
Merhaba kahve tutkunları, Magazin Cafe'nin en sıcak konularından biriyle karşınızdayız! Sabah uyandığımızda ilk aklımıza gelen, yoğun bir günün ortasında cankurtaranımız, dostlarla buluşmaların vazgeçilmezi... Kahve! Hayatımızın adeta bir parçası, hatta bazen bir ritüeli. Peki hiç düşündünüz mü, bir yılda kaç bardak kahve tüketiyoruz? Bu soru sadece bizim değil, eminiz ki yoğun tempoda yaşayan ünlülerin de aklını kurcalıyordur. Bir fincan espresso, bol köpüklü bir latte ya da demli bir filtre kahve... Hangisi sizin tercihiniz?
Yoğun setler, bitmek bilmeyen toplantılar, kırmızı halı koşuşturmacaları... Ünlüler dünyasında enerjinin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İşte bu yüzden pek çoğu, kahveye sıkı sıkıya bağlı. Kimi sabahları çift espresso ile güne bomba gibi başlarken, kimi tüm gününü elinde termos dolusu filtre kahveyle geçiriyor. Hatta kulislerde konuşulanlara göre, bazı dizi setlerinde kahve molaları adeta bir 'tören' haline gelmiş durumda! Kim hangi kahve zincirinden ne sipariş ediyor, hangi oyuncunun favori kahvesi nedir, bunlar bile kendi içinde bir magazin konusu aslında. Biz de bugün bu keyifli içeceğin hayatımızdaki yerini ve özellikle ünlülerin dünyasındaki 'gizli' tüketim alışkanlıklarını masaya yatırıyoruz. Sizce bir mega star, yılda kaç fincan kahveyle ayakta kalıyordur? Kimi isimsiz kahve gurmelerinin günde 5 fincanı devirdiği, kimilerinin ise sadece özel anlarda tercih ettiği fısıltıları dolaşıyor!
Peki ya siz? Güne bir Türk kahvesiyle merhaba diyenlerden misiniz, yoksa shaker'ında buzlu kahveyle yollara düşenlerden mi? Belki de latte art'ın hastası, her gün farklı bir kahve deneyimi peşindesiniz. Günlük rutinlerimizi düşündüğümüzde, bu sayının hiç de az olmadığını fark etmek şaşırtıcı olabilir. İster evde demlenmiş sade bir fincan, ister en popüler kafelerde sipariş edilen özel karışımlar olsun, kahve hayatımızın temposuna eşlik eden o büyülü içecek. Bu tüketim alışkanlıkları sadece enerji ihtiyacımızı karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda bir sosyalleşme aracı, bir kaçış noktası, hatta bazen sadece bir bahane olabiliyor.
Şimdi gelelim asıl konuya: Sizin yıllık kahve istatistiğiniz ne durumda? Hiç hesapladınız mı? Yoksa "sayısını tutmuyorum, yeter ki olsun" diyenlerden misiniz? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!