Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeşil Mercimek Corbası Tarifi

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Katılım
28 Mar 2019
Mesajlar
7,951
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Guzel bir gune merhaba diyerek sevgili takipcilerimiz icin klasik bir corba secimi olan Yeşil Mercimek Corbasını paylaşıyorum. Mercimek corbası, benim en sevdiğim corba tariflerinden biri. Zira benim yaptığım mercimek corbası hem cok lezzetli hem de o kadar pratik oluyor ki, bu kadar lezzetli bir corbanın bu kadar kolay yapılıyor olması şaşırtıyor. Mercimek corbası yaparken ben her zaman corbanın yağını en son koyarım. Boylece tere yağın tadı corbanın icinde daha belli oluyor. Mercimek corbası ozellikle aile yemekleri verileceği zaman en guzel akşam yemeği menunuz olabilir. Ben mercimek corbası icine mutlaka havuc, patates ve soğan koyuyorum. Zira mercimeğe şekerli tadını havuc veriyor, fazla corba suyunu da patates cekiyor. Size tavsiye sizde mutlaka corbanın icine patates, havuc ve soğanı ilave edin. Eğer havuc ve patates cok ufak ise iki adet kullanın.
Ozellikle cocuklarımızın vazgecilmez corba tariflerinden biri olan mercimek hem sağlıklı hem de enerji sağlayan bir besin olduğu icin annelerin en cok tercih ettiği corba menusudur. Bugun sizler icin sectiğim corba tarifini cok cabuk ve evde olan malzemelerle yapabilir hem doyurucu hem de sağlıklı bir corba kısa surede cocuklarınıza hazırlayabilirsiniz. Yapımı ve malzemesi ile Mercimek Corbası Tarifi sizlerle…
[h=2]Mercimek corbası malzemeleri[/h] 1 adet havuc
1 adet patates
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 cay kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağ
1 yemek kaşığı salca
7 su bardağı su
[h=3]Mercimek corbası tarifi[/h] Geniş bir corba tenceresinin icine havucu, patatesi soğanı doğrayıp atın. Uzerine tuz, mercimek ve suyu ilave edip ocağa koyun ve kaynamaya bırakın. Mercimek corbası kaynamaya başlayınca el blendırı ile corbanın icindeki sebzeleri iyice cekin ve hicbir sebzenin diri kalmadığından emin olun.
Ardından ayrı bir tavanın icinde tere yağ, sıvı yağ ve salcayı iyice yakarak kavurun. Kavrulan yağ, salca karışımını kaynamakta olan mercimek corbasının icine katın ve karıştırıp birkac dakika daha pişirin ocağın altın kapatın. İşte mis gibi mercimek corbası artık hazır, afiyet olsun.
İKİNCİ TARİF:
[h=2]Yeşil Mercimek Corbası icin Malzemeler[/h] 1 su bardağı yeşil mercimeği
6 su bardağı et suyu veya su
Yarım su bardağı tel şehriye
Soğan
1 corba kaşığı tereyağı
2 corba kaşığı sıvı yağı
Bir tutam kekik
1 kaşık salca, tuz
[h=2]Yeşil Mercimek Corbası Tarifi[/h] 1- Ayıklanıp bol suda bir gece oncesinden bekletilen mercimeğin suyu suzulur. Bir tencereye konup su ilave edilerek haşlanır. Suyu suzulur.
2- Soğanlar doğranır ve tencereye soğan ile yağ konup kavrulur. Salca, tuz ve su ilave edilip kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca haşlanmış mercimek katılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın tel şehriye katılır. Pişince ateşten alınıp kekik ilave edilir. Sıcak olarak servis yapılır. Not: Yeşil mercimek corbasına şehriye yerine erişte konulursa cok daha lezzetli olur.
Merve adlı ziyaretcimizin onerisi: Bu corbaya suzme yoğurdu hafif sulandırıp corbaya az miktarda ekleyip de deneyebilirsiniz. Bu mercimek corbasına “soyacan” deriz (konya yoresine aittir).
[h=3]BAŞKA BİR MERCİMEK CORBASI TARİFİ[/h] Malzemeler
1 su bardağı, yeşil mercimek
Yarım su bardağı, koy eriştesi
1 tane soğan
2 Yemek kaşığı salca
7 su bardağı et suyu
Kuru nane, pul biber
3 yemek kaşığı margarin.
[h=2]Yeşil Mercimek Corbası Nasıl Yapılır?[/h] Oncelikle on hazırlık olarak, birkac saat oncesinden mercimeği ıslatalım. 1 tane soğanı, soyup incecik doğrayalım ve tencereye alalım. Soğanlar pembe olana kadar kavuralım, salcayı ilave edelim. Et suyunu ilave edip, kaynamaya bırakalım, bu arada ıslattığımız mercimeği suzelim, kaynayan et suyunun icine katalım. Mercimekler pişince, erişteleri ilave edelim, tuz ve karabiberi ilave edelim pişmeye bırakalım. Diğer tarafta, kucuk bir tavaya kalan margarini alıp eritelim, uzerine nane ve pul biberi ilave edip yakalım. Hazırladığımız sosu tencereye katalım karıştıralım. Yeşil mercimek corbası bu sos ile birlikte servise hazırdır. Afiyet olsun.