[h=2]Yaban Mersinli Cheessecake Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 200 gr ezilmiş tam tahıllı bisküviler
- 1 fincan yulaf ezmesi
- 6 yemek kaşığı esmer şeker
- Bir çimdik tuz
- 1 vanilya çubuğu
- 6 yaprak jelatin
- 1 su bardağı su
- 400 gr krem peynir kreması
- 500 ml krema
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 su bardağı tikurzena
- 250 ml krema
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 paket vanilya şekeri
- 2 su bardağı tikurzena
- Taban için.Tam tahıllı bisküviyi, yulaf ezmesini esmer şekeri 1 su bardağı su ve vanilya özünü karıştırın. 24 cm’lik 9cm yüksekliğinde kek kalıbına koyup, önceden ısıtılmış 160 ° C fırına yerleştirip, 10-15 dakika üzeri kizarana kadar pişirin. Soğuması için bir kenare bırakın.
- 1/4 su bardağı su içinde jelatini ıslatın, ardından, çözülene kadar ateşte benmali usulu eritin.
- Limon suyu, peynirliği krema, diğer kremayı, şekeri karıştırın. Tikurzena ekleyin. blendirda ezin.
- Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, ılık haldeki jelatini ekleyin.
- Tüm malzemeleri tabanın üzerine dokun düzleyin. buzdolabına koyun.
- Kekin üzeri için.Pudra şekeri 250 krema karıştırıp üzerine düzleyin tikurzenayilari en üzerine yerleştirin artık dolaba gidebilir.Afiyet olsun.