Magazin Editor
Magazin Habercisi
“İlhan Fakılı konusunda ben bu işe karşıyım”İlhan Fakılı'nın Ümit Milli Takım'a gönderilmesini değerlendiren Haldun Domaç, oyuncunun A Milli Takım ile Ümit Milli Takım arasındaki durumuna tepki gösterdi:“Beşiktaş'ta öncelikle İlhan Fakılı'dan bahsedelim. Ümit Milli Takım'a gönderildi. Ben bu işe karşıyım bir kere arkadaş. Alıyorsanız doğrudan A Milli Takım'a alın. Almıyorsanız Ümit Milli Takım'a alın. Böyle oyuncuyu alıp sonra bir alt milli takıma göndermek... Semih Kılıçsoy'a da yapılmıştı. Baştan düşünmüyor musunuz? Baştan oraya alsanız zaten itiraz edilmeyecek. Bana çok anlamlı gelmedi. 26 Eylül Cumartesi günü Ukrayna ile oynanacak olan maçın kadrosuna gönderildi. TFF de açıklama yaptı. Ben kabullenmiyorum. Bilmiyorum sizler ne düşünüyorsunuz.”“Beşiktaş'ta ciddi bir seferberlik var”Siyah-beyazlı takımda sakatlığı bulunan futbolcuların durumuna da değinen Domaç, milli ara sürecinin önemini vurguladı:“Şimdi Beşiktaş'ta ciddi bir seferberlik var. Trossard, Orkun Kökçü, Vlahovic... Bunlarla ilgili çalışmalar var. Orkun antrenmana çıkmadı. Vlahovic de milli takıma gitmedi. Trossard'la ilgili de bir beklenti var. Vlahovic konusunda 11 Ekim'de dönmesini bekliyoruz.”Mustafa Erhan Hekimoğlu için ocak ayı vurgusuGenç futbolcu Mustafa Erhan Hekimoğlu'nun durumunu da değerlendiren Domaç, ocak ayında yeni bir karar alınabileceğini belirtti:“Mustafa Erhan Hekimoğlu'ndan bahsedeceğiz. Biliyorsunuz Samsunspor'a gidiyordu. Son anda, hatta gitti ama orada olmadı ve geri döndü. Onunla ilgili ocak ayında bir tasarruf düşünülüyor. Sadece 7 dakika oynayabildi. Onu da vurgulamamız lazım.”“Beşiktaş'ı çok zorlu bir fikstür bekliyor”Milli aranın ardından Beşiktaş'ın oldukça yoğun bir maç trafiğine gireceğini belirten Domaç, siyah-beyazlıların 29 günde 8 karşılaşmaya çıkacağına dikkat çekti:“Beşiktaş'ı çok zorlu bir fikstür bekliyor. 29 günde tam 8 karşılaşma oynayacak. Aşağı yukarı 3,5 günde bir maç anlamına geliyor. 11 Ekim'de Kocaelispor maçı ile başlıyor trafik. Sonra Hoffenheim maçı, arkasından Trabzon deplasmanı, Crystal Palace maçı, Başakşehir, Kasımpaşa, Celtic ve Gençlerbirliği. Gerçekten de çok zorlu bir sürece girecek Beşiktaş. Onun için bu arayı çok iyi dinlenerek geçirmesi gerekiyor. Ama birçok oyuncusu da milli takımda. Nasıl olacak, bunu da bilemiyorum.”Domaç, Beşiktaş adına sezonun olumlu noktalarından birinin gol yükünün farklı oyuncular tarafından paylaşılması olduğunu da söyledi:“Beşiktaş adına güzel gelişmelerden bir tanesi gollerin paylaşılıyor olması. Bu çok önemli bir avantaj. Orkun ve Cerny'nin dörder golü, İlhan ve Murillo'nun üçer golü var. Rıdvan, Emirhan ve Trossard'ın da golleri var. Vlahovic'in de takımın en çok gol atan oyuncusu olduğunu söylememiz gerekiyor.”“Raskin transferi son ana kadar gelmiş”Haldun Domaç'ın gündemindeki önemli konulardan biri de Nicolas Raskin oldu. Transferin gerçekleşmeye çok yaklaştığını ifade eden Domaç, transfer haberlerine yönelik geçmişte yapılan eleştirilere de yanıt verdi:“Nicolas Raskin konusu var. Açık açık oyuncu söylemiş. Zaten Serdal Adalı'nın da sözleri var. Aslında bu konuda Trossard'ın da ciddi bir çabası oldu ama sonuca ulaşılamadı. Oyuncu, ‘2 Eylül sabahı anlaşma tamamlandı, Beşiktaş'a gidiyorum diye haber geldi. Ama ben son bir maçı oynayıp ondan sonra gideceğim diye maça gittim. 90 dakika oynadım ve bir anda kararımı değiştirdim, kalmaya karar verdim.’ diyor. Orada söylediği enteresan bir şey var: ‘Beşiktaş'ın teklifini reddettim.’ diyor.”Domaç, transfer süreçlerinin son ana kadar değişebileceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:“Biliyorsunuz biz transfer oluyor diye verdiğimizde bazı arkadaşlarımız bize ‘Gerçek dışı haber veriyor.’ diye uyarıda bulunmuşlar, yazılar yazmışlardı. Şimdi o yazıları görsem teker teker aramama gerek yok ama işin doğası bu. Çünkü transfer, hep söylüyoruz, çok parametreli bir iş. Son dakikaya kadar getirirsiniz. Uçağa biner, gelir, iner; Mustafa Erhan Hekimoğlu'nda olduğu gibi buradan geri döner. Bunlarla karşı karşıya kaldık.”“Adalı transferle ilgili resmen bilgi verdi”Başkan Serdal Adalı'nın açıklamalarını da değerlendiren Domaç, Beşiktaş'ın ocak ayında kadroda değişikliklere gitmesinin beklendiğini ifade etti:“Serdal Adalı, Nicolas Raskin'le ilgili ‘2-3 yıldır ilgileniyorduk ama her seferinde sorun çıktı.’ diyor. Ama bu transferle ilgili kararlılıktan vazgeçmiş değil. Biraz sonra Serdal Adalı'nın A Spor'a yaptığı yayında söylediği sözler resmen bize transferle ilgili bilgi verdi. Öyle söyleyebiliriz.”“Beşiktaş'ın ocak ayında eksik gördüğü mevkileri tamamlayacağını söyledi. Bazı pozisyonlarda da değişikliğe gideceğini vurguladı. ‘Yazın sonuçlandıramadığımız bazı transferler için yeniden çalışacağız.’ dedi. Burada kastettiği isimler mi yoksa bölgeler mi, o konuda net bir bilgi yok. Oyuncu adı ya da tamamlanmış bir ocak transferi açıklamadı. Onu özellikle söyleyelim.”Domaç transfer listesindeki isimleri sıraladıDomaç, yaz transfer döneminde Beşiktaş'ın gündemine gelen bazı futbolcuların ocak ayında yeniden değerlendirilebileceğini söyledi:“Böyle olunca belli isimlere doğru yeniden odaklanmak durumunda kaldık. Mesela Joe Willock bu konudaki önemli oyunculardan biriydi. Ocakta Newcastle'a teklif yapmayı tekrar planlıyor orta saha oyuncusu için. En baştan beri gündemdeydi.”“Mert Kömür... Zaten size Mert Kömür konusundan bahsetmiştik. Beşiktaş'ın gündemindeki isimlerden biri, Augsburg'un oyuncusu. Tabii birçok ilgilenen kulüp de var. Onu da özellikle söylememiz lazım. Az önce söyledim; Nicolas Raskin. Jhon Lucumi... Lucumi ile ilgili olarak Italiano'nun da görüşleri var. Bazı güçlü teklifler aldığı için gelmediğini söyledi. Biraz ihtimali düşük bir durum söz konusu oluyor.”“Johan Vasquez'ten de bahsedelim. O da yazın stoper olarak ilgilenilen bir oyuncu. Onunla ilgili çok net bir şekilde ifade kullanmak mümkün değil. Tabii Leo Pereira'yı da buraya yazmamız gerekiyor. Bunların, Serdal Adalı'nın tarifine uyan oyuncular olduğunu söyleyebiliriz.”“Italiano kendi istediği oyuncuları aldı”Teknik Direktör Vincenzo Italiano'nun transferlerdeki etkisine dikkat çeken Domaç, İtalyan çalıştırıcının özellikle bazı isimlerde doğrudan tercih kullandığını ifade etti:“Vincenzo Italiano'nun sözleri de çok çarpıcı ve dikkat çekici. Salih Özcan için ‘De Rossi gibi’ dedi. Türkiye'de hakemlere karşı sert bir tavır olduğunu söyledi. ‘Vlahovic'i tam kapasiteye getireceğiz. O zaman çok daha farklı olacak.’ dedi.”“Fabio Miretti'yi çok istediğini söyledi. Hatta kendisine önerilen başka isimleri değil de Fabio Miretti'yi istediğini söylüyor. Çünkü gerçekten kendi istediği oyuncuları aldı. Mesela Ernest Poku için kendisine başka bir oyuncu önerildiğini ancak onun Poku'yu seçtiğini söylüyor ve ondan çok büyük beklenti içerisinde olduğunu belirtiyor.”“Lucumi girişimini doğruluyor”Domaç, Italiano'nun stoper transferine ilişkin açıklamalarına da değindi:“Jhon Lucumi için girişimi doğruluyor. Stoper düşündüklerini ancak oyuncuya çok güçlü teklifler geldiğini, onun için Beşiktaş'ı tercih etmediğini söylüyor. Barcelona'nın oyununu beğendiğini de ifade ediyor.”“Benden şampiyonluk istemediler sözüne katılmıyorum”Haldun Domaç'ın üzerinde özellikle durduğu konulardan biri ise Vincenzo Italiano'nun Beşiktaş yönetiminin kendisine verdiğini söylediği hedefler oldu.“Burada gerçekten tartışmaya açık, enteresan bir durum var. Kendisine hedef olarak baktığımızda çok enteresan hedefler var. Kulübün kendisine verdiği dört hedefi açıklıyor: Avrupa Ligi lig aşamasına kalmak; bu tamam. Zirveye yakın durmak. Belirgin bir oyun kimliği oluşturmak; bunu yaptı. Gelecek vadeden bir oyuncu grubu kurmak; bunu da hemen hemen yaptı. Yani bu hedefe ulaştı.”Domaç, Italiano'nun “Benden şampiyonluk istemediler” açıklamasına ise katılmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:“Ama orada söylediği bir cümle var ki, ‘Benden şampiyonluk istemediler.’ diyor. Ben buna katılmıyorum. ‘Şampiyonluk istemediler’ cümlesi çok doğru ve yerinde bir cümle değil. Bu ülkede dört büyük takımın başına kim gelirse gelsin, ondan şampiyonluk isterler. Onu özellikle söylemem lazım.”duhuliye.com www.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026