ŞOK OLACAKSINIZ! Evdeki Akvaryum Bile Wi-Fi'nizi Bitiriyor mu?! İşte O Gizemli 5 Şey!
Merhaba sevgili magazin forumu sakinleri, baş editörünüz olarak yine sizi ekranlara kilitleyecek, "yok artık!" dedirtecek bir konuyla karşınızdayım! Günümüz dünyasında internetsiz kalmak kabusların en büyüğü, değil mi? Film izlerken donan ekran, online oyun oynarken bir anda düşen ping, görüntülü konuşmada piksel piksel olan yüzler... Hepimiz bu anlarda modeme defalarca reset atıp, belki de internet servis sağlayıcımıza içimizden demediğimizi bırakmıyoruz. Ama gelin görün ki, bazen sorun dışarıda değil, taa burnumuzun dibinde, evimizin içinde olabiliyormuş! Duyduk duymadık demeyin, Wi-Fi sinyalimizi yerle bir eden o sinsi düşmanlar meğerse sandığımızdan çok daha sıradanlarmış!
Son gelen haberler ve uzman görüşleri, hepimizin "neden benim internetim yavaş?" sorusuna öyle şaşırtıcı cevaplar veriyor ki, inanın okurken küçük dilimi yutacaktım. Aklınıza en son gelecek şeylerden biri, misal, o salonunuzu şenlendiren, balıkların huzur içinde yüzdüğü akvaryumunuz! Evet yanlış duymadınız, su dolu kocaman bir akvaryum, Wi-Fi sinyallerinizin düşmanı olabiliyor. Nasıl mı? Radyo dalgaları, özellikle Wi-Fi'ın kullandığı frekanslar, su tarafından emilme eğilimindedir. Yani modeminizden çıkan o değerli sinyaller, akvaryumunuzun içindeki suyu aşmaya çalışırken gücünü kaybediyor, hatta bazen tamamen yok oluyor! Sadece akvaryum mu? Tabii ki hayır! Listede mutfağınızdaki mikrodalga fırınlar, metal objeler, hatta ve hatta o çok sevdiğiniz aynalar bile var! Kim derdi ki banyonuzdaki ayna internet hızınızı etkileyecek? Bu gerçekten akıl alır gibi değil!
Yani anlayacağınız, evlerimizde modern yaşamın getirdiği konforu yaşarken, bir yandan da farkında olmadan kendi kendimize internetimizi baltalıyormuşuz. Modeminizi en merkezi yere koymakla iş bitmiyor, etrafındaki potansiyel "sinyal katillerini" de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Belki de modemin yerini değiştirmek ya da o kocaman akvaryumu farklı bir odaya almak, hayat kalitemizi sandığımızdan çok daha fazla artırabilir. Bir sonraki Wi-Fi krizinizde suçu hemen servis sağlayıcınıza atmadan önce, bir ev turu yapıp bu gizli düşmanları kontrol etmeyi unutmayın derim!
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Evinizde Wi-Fi'nizi bozan böyle şaşırtıcı şeylerle karşılaştınız mı? Yorumlarda buluşalım!