Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

"Vlahovic'e bedavaya müthiş bir ders verildi"

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Siyah-beyazlıların bu sezonki performansından Vincenzo Italiano'nun takım üzerindeki etkisine, Serdal Adalı yönetiminden transfer politikasına ve UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Marsilya karşılaşmasına kadar birçok konuda dikkat çeken ifadeler kullandı.Tahir Kum ve Vlahovic TartışmasıÇilingiroğlu, gazeteci Tahir Kum ile ilgili gelen tepkilere de değindi. Tahir Kum ile herhangi bir yakınlığının olmadığını belirten Çilingiroğlu, "Tahir Kum diye bir arkadaşımız var. Hayatımda bir kere Tahir'le çay içmiş bir adam değilim. Tamam mı? Beşiktaş, Vlahovic'e federasyon ceza veriyor. Tahir de bunu bir buçuk saat evvel yayınlıyor, söylüyor" dedi.Beşiktaş taraftarlarının Tahir Kum'a yönelik tepkilerini değerlendiren Çilingiroğlu, "Adama demediği küfrü, hakareti bırakmıyor Beşiktaş seyircisi. Sonra ben de dedim ki, adam gazeteci kardeşim.Dijitalde yayın yapıyorum ya. Orada dedim ki, adamın işi bu" ifadelerini kullandı.Çilingiroğlu, gazetecilik açısından yaşanan gelişmenin aktarılmasının doğal olduğunu belirterek, "Gazeteci olduktan sonra hadiseyi söylerse zaten gazetecilik yapmıyor. Keşke bir buçuk saat değil, iki gün önce söyleseydi. Adamın ne günahı var?" diye konuştu.Kendisinin Tahir Kum'u savunduğu gerekçesiyle tepki gördüğünü belirten Çilingiroğlu, "Vay efendim, ben Tahir Kum'u niye savunuyormuşum? Bak, bana gelen tepkilere bak. Ve de ben şunu dedim: 'Dua etsin Vlahovic'e, büyük bir ders bedavaya oldu'" dedi.Vlahovic'in yaptığı hareketin Türkiye'deki algısına da dikkat çeken Çilingiroğlu, "Vlahovic, burası Türkiye, başka bir ülke. Orada bu tip hareketleri millet farklı algılıyor" ifadelerini kullandı.Sezonun kritik bir bölümünde benzer bir olay yaşanması durumunda bunun daha büyük sonuçlar doğurabileceğini savunan Çilingiroğlu, "Atıyorum, 34 hafta mı oynuyoruz? 33. hafta final maçından evvel bu hareketi yapmış olsaydı, ceza alsaydı, final haftasında da çok önemli bir maçım var. Deplasmanda oynuyor olsaydın daha mı iyi olacaktı?" diye sordu.Çilingiroğlu, Vlahovic'e verilen cezanın bir ders niteliğinde olduğunu belirterek, "Beyler, size soruyorum. Vlahovic'e bedavaya, Erzurum maçı öncesi müthiş bir ders verdi. Doğrudur, yanlıştır, kararı onu tartışmıyorum ama bu hareketler Türkiye'de kabul edilmiyor" dedi."Şimdi bana diyecekler ki, 'Osimhen onun boynunu sıktı.' Ya kardeşim, o da kötü, bu da kötü. Kötü emsal, kötü örnek emsal teşkil etmez" diyen Çilingiroğlu, Beşiktaş açısından da yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğini ifade etti.Italiano ve Orkun Kökçü YorumuÇilingiroğlu, Beşiktaş'ın bu sezon kötüye gitmeyeceğini düşündüğü noktayı ise Vincenzo Italiano'nun yaklaşımı üzerinden anlattı."Bak, ben sana Beşiktaş'ın bu sene büyük ihtimalle kötüye gitmeyeceğini nerede görüyorum biliyor musun? Ben biliyorsun etik davranışlara çok önem veren bir adamım" diyen Çilingiroğlu, İtalyan teknik adamın maç sonu açıklamalarına dikkat çekti.Çilingiroğlu, "Maçtan sonra İtaliano'nun konuşmasını dinliyoruz. İşte maçı anlatıyor falan. Tam bir basın toplantısı. Hiç onun dışına çıkmıyor. Hakemlerle hiç konuşmuyor falan" ifadelerini kullandı.İtaliano'nun Orkun Kökçü hakkında yaptığı açıklamaya da değinen Çilingiroğlu, şu sözleri aktardı:"Bir soru geldi. Soruda döndü, dedi ki: 'Ben çok atılırdım. Çok kart gören bir oyuncuydum' dedi. 'Orkun' dedi, 'orada kart görüyorsun. Görmemen lazım. Sen bir kaptansın. Senin o gördüğün kart bize zarar veriyor.' Doğru."İtaliano'nun oyuncusunu kamuoyu önünde uyarmasını olumlu bulan Çilingiroğlu, "Aba altından sopa, çok terbiyeli bir şekilde oyuncusunu kamuoyu önünde uyardı. Kendisini sunarak, dedi ki, anlatarak, 'Yapma bunu' dedi. Orkun'a 'ya tahtalısın orada çünkü hakemlere de hakem verdin, bitti. Sen artık görme o kartı' diyor. Oyuncusunu uyaran, işte bu otokritik, kendi kendini kritize eden bir davranış" dedi.Çilingiroğlu, İtaliano'ya övgülerini sürdürerek, "Şimdi bu adama bir kere daha alkışladım. 'Helal olsun' dedim sana. Çünkü yaptığı davranışın içinde olan bir tane Türk antrenörü bulamazsın" ifadelerini kullandı.Türk futbolundaki teknik adamların hakemlerle ilgili tutumlarını da eleştiren Çilingiroğlu, "Bir örneğin ne? Fatih Terim'de ne, Şenol Güneş'te ne, Okan Buruk'ta ne, işte Fenerbahçe'nin bile devamlı çıkarlar, ağlarlar. Bunlar hakemler hakkında... Şu davranış içine giren, olan bir teknik adam, bir yönetici o takıma fayda sağlar" diye konuştu."Oyuncu O Psikolojiye Girmiş"Beşiktaşlı futbolcuların hakem kararları nedeniyle psikolojik olarak etkilendiğini savunan Çilingiroğlu, "Şimdi Beşiktaşlıya bakıyorsun. Çıktığı zaman sahada, mesela o frikik pozisyonunda, çok iyi izliyorum ben futbolcuları. Tek tek böyle vücut dili... 'Hakem bize mutlaka bir şey yapacak' çünkü o psikolojiye girmişler" dedi.Bu psikolojinin oluşmasında yöneticiler, hakemler ve sosyal medyanın etkili olduğunu belirten Çilingiroğlu, "Kim sokmuş? Yönetici sokmuş değil mi? Hakemler zaten otomatik sokmuş. Sosyal medya sokmuş. Bir hafta, iki hafta evvel. Hâlâ Alanya maçındalar değil mi?" ifadelerini kullandı.Çilingiroğlu, "Aslında troller bunu yaparken zarar da veriyor. Oyuncu o psikolojiye girmiş: 'Hakem bizi yakacak'" dedi.Oyuncuların bu düşünceden uzaklaştırılması gerektiğini belirten Çilingiroğlu, "Şimdi oyuncuya bu psikolojiyi verdiğin zaman, ya adam bir metre fazla mı gitmiş? İki metre? Onu da münasip hareketlerle, münasip bir dille hakeme anlatmak var. Artı, kaptanısın. Kaptan. Bir kere önce kaptanlığa yakışman lazım, Orkun" diye konuştu.Orkun Kökçü'nün saha içerisindeki tavrını da değerlendiren Çilingiroğlu, "Mesela 3-0 burada, Avrupa Kupası maçında yaptığın hareketler benim hiç hoşuma gitmedi. Bir kaptan olarak, mahalle maçında falan yapılır o insanlara olan davranışların. Ne yaptığını kendi çok iyi biliyor" dedi."Bu Psikolojiyi Oyuncuya Sokmuşsan Büyük Zarar Veriyorsun"Çilingiroğlu, hakemler üzerinden oluşan psikolojinin takımın performansını etkileyebileceğini savunarak, "Dolayısıyla bu psikolojiyi oyuncuya sokmuşsan, aslında oyuncuya büyük zarar veriyorsun. Yani topa, ikili mücadeleye girerken de etkiler onu. İtirazını da etkiler" dedi.Orkun Kökçü'nün takım arkadaşlarını da etkilediğini belirten Çilingiroğlu, "Atıyorum, Orkun'un hâl ve gidişatı diğer oyuncuları etkiler. Antrenör dedi ki, 'Hatalısın, yapma bunu.' Orkun dedi, 'Ben bunu nerede dedi, konuştum' dedi ama kamuoyu önünde de bir daha dile getirdi. Bak, şimdi bu adama 10 üstünden 10 veriyorum bu hareketiyle" ifadelerini kullandı.Türk futbolunda benzer bir yaklaşımın yaygınlaşması gerektiğini belirten Çilingiroğlu, "Belki bu adam ve benzeri adamlar Türk futbolunun içinde olsa, barınabilse ki çok zor diye düşünüyorum, belki Türk futbolunda bazı insanlar da utanır bazı şeyleri yapmaktan, imtina eder" dedi.Hakemlere ve Yönetime MesajTürk futbolundaki hakem standardına da tepki gösteren Çilingiroğlu, "Bu nedir arkadaş ya? Tamam, hakemlerimiz berbat, kötü niyetli ve eğitimsiz. Bunları eğitmeye getirdiğin adamlar da eğitimsiz bence" diye konuştu.Beşiktaş yönetimine de daha sakin olması gerektiği mesajını veren Çilingiroğlu, "Ama sen idareci olarak daha serinkanlı olman lazım. Daha serinkanlı, itidalli olacaksın. Bu hakemlerle bu sene şampiyon oldun. Bu hakemlerle bu lig bitecek. Sen güçlü ol" dedi.Çilingiroğlu, futbolcuların oyuna odaklanması gerektiğini savunarak, "Sen ceza sahasına gir. Üç kere düşersen ikisini vermez. Birini vermek zorunda. Ama sen 50 dakikada fişi çekiyorsun" ifadelerini kullandı."Beşiktaş Bir Kere Kafayı Değiştirdi"Beşiktaş'ın yönetim yapılanmasına ilişkin görüşlerini de paylaşan Çilingiroğlu, "Vallahi Beşiktaş bir kere kafayı değiştirdi. Doğru bir başkan var. Buyurun. İnşallah karşısına rakip falan çıkmaz" dedi.Serdal Adalı'nın yönetimin süresini uzatıp yönetimini güçlendirmesini doğru bulduğunu söyleyen Çilingiroğlu, "Bence inşallah bir kaza bela gelmez. Bu kafayla, bu antrenörle, bu teknik ekiple böyle takımı farklı seviyelere götüreceğinin garantisi var" ifadelerini kullandı.Italiano'nun takım üzerinde her geçen maç daha fazla etki bıraktığını belirten Çilingiroğlu, "Mesela teknik adama diyorum ki, işte '10 maç bekleyeyim' falan. Her maç bakıyorum, üstüne koyan bir Beşiktaş var. Acele etmiyor. Çalışmamız gerektiğini düşünüyor. Tamamen sporun içinde ve futbolun içinde kalıyor. O açıdan bence Beşiktaş çok doğru yolda" dedi.Beşiktaş'ın Transfer PolitikasıSiyah-beyazlıların transfer politikasına da dikkat çeken Çilingiroğlu, "Transferlerine bakıyorum. Hep genç oyuncular. Geleceğe dönük, Beşiktaş'ın geleceğini düşünen projeler" ifadelerini kullandı.Kulübün finansal durumunun da önemli bir konu olduğunu belirten Çilingiroğlu, "Burada tabii ciddi bir finansal sıkıntı var. Onun için de başı aşmak da başkanın işi bu. Sadece yönetime gelecek insanların vereceği parayla falan aşamazsın bunu. Proje üreteceksin. Projeden gelen paralar Beşiktaş'ın geleceğini garanti altına alabilir" dedi.Kulübün taraftar potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini belirten Çilingiroğlu, "Bunlara uygun ve senin şeyine de uygun olacak, taraftar profiline uygun projeler yapman lazım. Onu yaptığın zaman bu paraları bulmak zor değil" ifadelerini kullandı.Beşiktaş'ın doğru yolda olduğunu vurgulayan Çilingiroğlu, "Onu yapacak bir yönetim herhalde istiyor başkan. Beşiktaş doğru yolda. İnşallah bozulmaz. Bozulmazsa inan, birkaç sene sonra hem Galatasaray hem Fenerbahçe Beşiktaş'ın ne yaptığını incelemeye bakacak ve 'Doğru yol buymuş' diyecek" şeklinde konuştu."Basketbolda Yaptığını Futbolda Yap"Türk kulüplerindeki yönetim anlayışına yönelik eleştirilerde de bulunan Çilingiroğlu, "Şimdi hep söylüyorum, şampiyon olursun. Bir kere, 5 sene onu konuşursun. 'Biz nerede hata yaptık?' Ama projelerinde bak işte, Fenerbahçe'de olmuyor. Geliyor, gidiyor başkan değişiyor" dedi.Fenerbahçe'deki başkan ve futbolcu değişimlerine dikkat çeken Çilingiroğlu, "Dört tane başkan. Yüzlerce futbolcu alındı. Milyarlarca dolar para harcandı" ifadelerini kullandı.Çilingiroğlu, kurumsallaşma çağrısında bulunarak, "Değiştir şu kafayı, değiştir. Bırak artık kurumsala geç. Basketbolda yaptığını futbolda yap. Bu kadar basit" dedi.Avrupa'da başarı ve gelir artışı arasındaki bağlantıya da vurgu yapan Çilingiroğlu, "Senin gelirlerini artırman, bu kulübü düzlüğe çıkarman için sadece proje de yetmez. Avrupa'da başarılı olup seyredilme oranını yükseltmen lazım" ifadelerini kullandı."Ben Favori Beşiktaş'ı Görüyorum"UEFA Avrupa Ligi'nde Marsilya ile oynanacak karşılaşmayı da değerlendiren Çilingiroğlu, Beşiktaş'ın Avrupa'daki iddiasına dikkat çekti."Perşembe Beşiktaş-Marsilya. Beşiktaş'ın Avrupa Ligi maçı. Beşiktaş kimle oynarsa, hani böyle büyük, çok pahalı bütçeleri olan sekiz takım dışında ben favori Beşiktaş'ı görüyorum" diyen Çilingiroğlu, Marsilya karşılaşmasının önemli bir test olacağını belirtti.Çilingiroğlu, "Yani fizik olarak bir de bakalım Marsilya takımıyla başa baş ne yapacak. Bir de en azından içimizden çıksın bir, onu da görelim" dedi.Beşiktaş'ın güçlü rakipler karşısındaki performansını görmek istediğini belirten Çilingiroğlu, "Beşiktaş'ı benim çok iyi analiz etmem için çok üst düzey takımlarla karşısında ne yapar, onu görmem lazım" ifadelerini kullandı."Bir İki Tane Kalite Koydun mu Oyuna Çok Şey Değişiyor"Beşiktaş'ın hücum performansındaki değişime de değinen Çilingiroğlu, "Bak, hep söylüyorduk, 'Pozisyona girmiyor, pozisyona girmiyor' diye. Çok pozisyon yakalamaya başladı. Bir iki tane kalite koydun mu oyuna, çok şey değişiyor. Ön taraf değişiyor bir anda" dedi.Dusan Vlahovic'in henüz tam kapasitesine ulaşmadığını söylemesinin de olumlu bir işaret olduğunu belirten Çilingiroğlu, "Ama mesela Vlahovic diyor ki, 'Daha yüzde 50'yim' diyor. Evet, belirtiyor. Şimdi mesela bunlar da güzel şeyler. Orada iyi bir arkadaşlık ortamı oturdu" ifadelerini kullandı."İtaliano'nun Gözümde Acayip Büyüdü"İtaliano'nun Orkun Kökçü hakkındaki açıklamasının kendisini etkilediğini belirten Çilingiroğlu, "Bence İtaliano'nun hele Orkun'la yaptığı açıklamadan sonra benim, yani gözümde acayip büyüdü. İnşallah değişmez" dedi.Çilingiroğlu, sezon değerlendirmesi için zaman gerektiğini belirterek, "10 maç diyorum. 10 maç sonra hep söylerim. Sakatlık ne kadar gelecek? Kartlar, sakatlıklardan dönüşler, hangi oyuncu tercihleri" ifadelerini kullandı.Erzurumspor karşılaşmasında Poku'nun daha erken oyuna girmesini beklediğini belirten Çilingiroğlu, "Mesela geçen hafta ben Erzurum maçında Poku'yu bekledim. Atmadı oyuna. 88'de mi ne soktu galiba" dedi.Miretti'nin yaşadığı sakatlık nedeniyle oyundan çıkarılmasına da değinen Çilingiroğlu, "Miretti'nin baldırında bir sıkıntı varmış. Dürbüne yolladı. Demek ki sağlık protokolüne de önem veren bir teknik adam. İtaliano her yere hâkim. Her yere hâkim" ifadelerini kullandı.Çilingiroğlu, Italiano'nun saha dışındaki tutumunu da överek, "İşinde böyle olacaksın. İşinin dışında da bir şey konuşmuyor, dikkat edersen" sözleriyle değerlendirmesini tamamladı.Duhuliye.com