Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

“Vlahovic, Trossard ve Italiano nasıl bir lige geldiklerini anladılar”

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
İlk yarı tamamen rakip ceza sahasında geçen, temaslı, pozisyonlara girdiğimiz bir oyun izledik. İlk yarının sonuna doğru Emirhan savunmada iki kritik kurtarış yaptı; onun dışında Alanyaspor’un pozisyonu bile yoktu. Topa bu kadar çok sahipken ilk yarı nasıl gol bulamadık ben de anlamadım.İkinci yarılarda Beşiktaş’ta geçen sezonlarda olduğu gibi bu sezonda düşüşler oluyordu, ama bu kadarını ben de beklemiyordum.Avrupa Ligi'nde 10 kişi kaldığımız halde yendiğimiz maçta hocamıza hayran kaldım ve ne kadar doğru bir hoca seçtiğimizi o an anladım. Bir şey olduğunda 'planlarım bozuldu' diye telaşa kapılmak ya da saha kenarında donup kalmak yerine soğuk kanlı davrandı. O maç hocanın zekice hamleleriyle hem savunmaya çekildik hem de çift forvetle oynadık. Böylece hem gol yememiştik hem gol atmıştık. Başka hocalar olsa veya ben olsam o maçta oyuna hareket katsın diye Rashica’yı alırdım, hoca o gün Semih’i alarak en doğrusunu yapmıştı. O maç Orkun, Ndidi değişimi de çok akıllıca idi; Semih’in golünde en büyük katkı Ndidi’nin idi.Bu geçmiş maçı neden anlattım? Çünkü hocamızı o maç çok beğenmiştim. Hocam, iyisin hoşsun ama burası Süper Lig; hakeme rağmen yenmek için rotasyonla çıkmamalıydın. Neyse, umarım ders olmuştur ne kadar sürprizli bir ligde mücadele ettiğimiz, yeni hocamıza ve yeni oyuncularımıza. Vlahovic’ten ayağının tozuyla gol beklerken Vlahovic’e verilmeyen penaltı ile karşılaşacağımızı tahmin edebiliyor muyduk? Evet, kısmen; çünkü Beşiktaş ne zaman iyi transferlerle sezona başlasa hep böyle oluyor. Rafa Silva ve Immobile’nin geldiği sezon da bizimle çok uğraşılmıştı.Gelelim rotasyonla çıkılmasını eleştirenlere. Merak ediyorum; bu rotasyonu eleştirenlerle önceki sezon Sergen hocayı eleştirenler aynı kişiler mi? ‘Neden Murillo ve Olaitan ile maça başlanmadı?' diyenler, binbir emek ve zor şartlar altında Murillo ve Olaitan’ı alarak o kemik kadroyu kuran Sergen hocayı zamanında eleştirdiyse, bugün farkında olmadan Sergen hocaya teşekkür de etmiş oldular.Gelelim bireysel performanslara: Maç boyunca Trossard topu aldı, Rıdvan bindirdi. Trossard’ın gelişi ile Rıdvan bambaşka bir oyuncuya dönüştü. Ndidi’yi kötülemeyin; o, bu maçtaki taktik ve hakemin kurbanı oldu. Ama Cerny diye bir gerçek var, onun bu oyununun bahanesi olamaz, kesinlikle Beşiktaş’ta oynamamalı. Cerny’i tıpkı performansı çok düşmüş, Muçi’ye benzetiyorum hiçbir faydası yok. Alanyaspor’dan Makuta’yı alın daha iyi (latife ediyorum, mevkileri aynı değil zaten), ama bu maç Makuta’yı çok beğendim. Durumlar nedir bilmiyorum ama alsak faydalı olur, Makuta’nın yürüyüşü bizim çoğu oyuncunun koşusuna denk, öyle hızlı.Murillo’ya sağlam bir yedeğin lazım olduğu, bir tane de sağ kanada ihtiyacımız olduğunu, bu hakemlerle rotasyonla çıkmanın mümkün olmadığını anladıysak sezona devam edebiliriz. Transfer sezonu bitmeden yenilmemiz iyi oldu diyebilirim, çünkü bilmeden Beşiktaş’a faydaları dokunmuş oldu. Belki bu yenilgi transferde elimizi çabuk tutmamız gerektiğini hatırlattı. Hyeon Gyu’nun iptal edilen golünün bizim gördüğümüz dışındaki açısını izlemeden yorum yapmam doğru olur mu bilmiyorum, ama bizim gördüğümüz kadarıyla o bariz gol. Trossard’a topsuz alanda atılan tokat kırmızı kart. Vlahovic, Trossard ve Italiano nasıl bir lige geldiklerini erkenden anladılar; artık ona göre nasıl daha istekli, sert oynamaları gerektiğini öğrenmiş oldular.Berna Özsoyduhuliye.com www.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026