Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ünlu oyuncu Umut Demirdelen hayatını kaybetti

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Son olarak "Payihtaht Abdulhamid" dizisinde de rol alan Demirdelen'in vefatının ardından sosyal medyada uzuntusunu paylaşan Devlet Tiyatroları Genel Muduru Mustafa Kurt, "Devlet Tiyatroları emekli sanatcılarından Umut Demirdelen’in vefatını derin bir uzuntuyle oğrendim. Kıymetli sanatcımız Umut Demirdelen’e Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve sanat dunyamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.
Sanatcının yakın arkadaşı oyuncu Nedim Saban da AA muhabirine yaptığı acıklamada, "Devlet Tiyatrosu'ndan emekli, dizilerde cok calışan, tiyatroyu gercekten yureğiyle seven, izleyen, duşunen, hep tiyatro konuşan ve en onemlisi de hep yaşamın bir parcası olan benim de 30 yıllık dostumu bugun kaybettiğime cok uzgunum. Başımız sağ olsun." dedi.
Demirdelen'in uzun suredir akciğer rahatsızlığı yaşadığına işaret eden Saban, "Onun komplikasyonu olmuş bu donemde. Cok uzgunum." diye konuştu.
Nedim Saban, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise Demirdelen ile ilgili şu ifadelere yer verdi:
"Son doğum gunu pastamızı beraber kesmiştik. İkimiz de Oğlak burcuyduk. 1992'de tanışmış ve ilk tanışmada birbirimizi hic sevmemiştik! 30 yıla varan kadim dostluğumuzda kavga etmediğimiz zaman, 'Ne tuhaf değil mi, seni hic sevmemiştim başta' diye gulerdik. Kavgalarımız da 'Seni cok seviyorum' diye biterdi. Birbirimize en cok 'Picasso ile Einstein' oyununda calıştıktan sonra bağlanmıştık. Ona en cok 'dinlemediği icin' kızardım ama beni niye dinlesin? Yaşamı o kadar seviyordu ki. Hayatın sesini dinliyordu. Bazen yaşama bu kadar bağlı olmasına da kızar, 'Keyfin yerinde' diye takılırdım. Kotu bir şey duymak istemez, hep yaşama tutunmayı secerdi. Bunu keşfettiğimde ona hep yaşamın ucundan bir haber vermeyi sectim.
Onunla en cok sağa sola boş boş bakıp, sectiğimiz detayları renklendirme yarışında eğlendik. Yaşama bağlılığını hatırlatmak icin uc gun once hastane odasındaki telefon konuşmamızda da 'Korkma' dedim, meğer onu da dinlemeyecekmiş. Onu ne kadar cok ozleyeceğim, yokluğu nasıl ağır gelecek, anlatamam. Huzur icinde uyu guzel arkadaşım. Kalabalıkları severdin ama cenazene bile gelemiyoruz. Şu gunler gecsin butun dostların cok sevdiğin Karakoy'de toplaşıp, guneşi batıracağız."
Umut Demirdelen 18 Ocak 1953'te Ankara'da dunyaya geldi.
Hacettepe Universitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bolumu mezunu olan Demirdelen, burslu olarak Londra National Theatre ve Barbican Center”da, oyunculuk, sahne ve kostum tasarımı uzerine calışmalar yaptı.
unlu-oyuncu-umut-demirdelen-hayatini-kaybetti-5ea0734394d33.jpg