Magazin Editor
Magazin Habercisi
Bu yazının gazeteye düştüğü günün akşamında, bizim statta yarın oynanacak UEFA finalinin gala yemeği var...UEFA gözlemcileri ev sahibi olmamızdan mütevvelit nezaketen bu yemeğe hem İngilizce hem de tribünü bilen bir yetkili davet ettiler...Biz de divan kurulu yönetiminde de bulunan Levent Kulu kardeşimize rica ettik...Bu, mektup niteliğindeki yazıyı da Levent'in cebine koyup oradaki yetkililere okumasını bekliyoruz...Yemekte UEFA komiserleri, üst düzey yetkililer ve gözlemciler olduğundan derdimizi anlatmamız açısından gayet önemli bir durum bu...★★★2003 yılında Chelsea'yi kendi sahasında yendikten sonra rövanşı kendi sahamızda büyük bir avantajla oynayacakken,İstanbul'da olan bir patlama yüzünden alelacele Almanya'ya attınız maçı...Ne hakkınız vardı anlamadık?!Bir ülkede savaş yoksa siyasi bir engel söz konusu değilse böyle bir hakkınız yoktu zira...Sonra Lyon maçında hiçbir Türk taraftarın suçu yokken, ağır tahrikler sonucu çıkan olaylara ceza vermediniz.Ama bir daha olursa iki katını veririz diyerek büyük bir dayatmaya ve o günkü yönetimin korkup Almanya'daki Bayern maçına 15 bin kişi giriş hakkımız olmasına rağmen maça gitmeme kararına sebep oldunuz...Türkiye-İsrail arsındaki nazik pozisyonu bilmenize rağmen Maccabi'yi Beşiktaş'ın olduğu gruba koydunuz.Biz kendi sahamızda oynasak gruplara kalacağımız maçı Macaristan'da seyircisiz oynadık ve 24'e kalamadık...Ya Twente? Daha evvel oynanan Twente-F.Bahçe maçındaki olayların faturasını Twente Valiliği Beşiktaş'a kesti...Buna da sessiz kaldınız? 600 kişilk bir gruba ulaşım zorlukları çıkararak olayı manipüle ettiniz.Napoli deplasmanında taraftara yapılan eziyet hala hafızalarda öyle ki çoğu insan maça 20. dakikada anca girebildi...Hal böyleyken, bundan sonra bizim maçlara daha aklı selim ve araştırarak kararlar alınmasını temenni ediyor, ve üstüne basarak ve altını kırmızı kalemle çizerek yüzlerce kere rica ediyoruz...Sizin bu tutumunuz yüzünden kulübümüz maddi manevi çok zarar gördü zira...Bu minvalde deplasman maçlarında çekilen vize işkencesi de son bulmalıdır...Tarafsızlık önemli olduğu kadar şarttır... Bir de şu futbolcularla kulüpler arasındaki uyuşmazlıklarda, futbolcudan yana olmazsanız seviniriz!!!! Sevgiyle ve adaletle kalın....Beşiktaş'ın büyüklüğünü kimseyle tartışmamBeşiktaşlı ağır abilerin oturup bir plan yapmaları gerekmektedir eğer yapmazlarsa Beşiktaş 4 büyükler içinde 3. büyük durumuna düşecektir...Bu cümleleri Erman Toroğlu katıldığı programda söylemiş...Maddi zarar verenleri ayıklamak lazım falan diye devam etmiş ama beni ilgilendiren kısım bu...Üçüncü büyük.... Mesela neyi baz alıp yazmış merak ettim... Taraftar kısmını mı? Ekonomik bütçeyi mi?Şampiyonluk sayısını mı? Tesisleşmeyi mi? Neyi baz aldın Erman Hoca...Biz maddi zarar verenleri ayıklayalım tamam da,velev ki ayıklayamadık Bu bizim büyüklüğümüzden ne alır ki işleyiş hatası ve düzensizlik hanesine yazar bu yönetim yapamazsa başka baharda dökeriz yapraklarımızı!!!!Borç desen hemen hemen Beşiktaş'ın da Fener'in de G.Saray'ın da borçları aşağı yukarı aynı...Taraftar sayısı olarak Ali Şen'in 25 milyonunda kaldıysan o işlere hiç takılma... Anketler falan hep dümen...Daha bugüne kadar hiç kimse benim anneme mesela hangi takımı tutuyorsun diye sormadı???!!!Eşime de alt komşuya da???!!! Bak ben 15 puan fark yemişken 38 bin kişi geliyorum stada Fener farkın 4 puana düştüğü maçta 15 bin yoktu neredeyse...Nasıl yapacağız senin bu matematiklerini bilmiyorum hocam... Şampiyonluk sayısına gelinceeeeeee...!!!!84'te 87'de ve 88'de, 93'te 97'de son saniye şampiyonluk maçlarını birer dakikayla vermezsem Fener'in de G.Saray'a kaptırdıklarını saymıyorum o yıldızları da gökyüzünde sayarlardı ancak...Velhasıl kelam, bu saydığımız her şey gün gelir değişir Onun parası bunun arsası berikinin borsası bir gün tavan bir gün taban yapar...Mesela benim bir semtim var dünyalara değişmem Buram buram tarih kokan.... Tarih?Devasa cüssesiyle konuşmaya korkarsın Büyüklük budur... Erman Hoca kusura bakma ama Ben Beşiktaş'ın büyüklüğünü kimselerle tartışmam Tartışmam da konuşturmam da...Alen Markaryan Akşam