Magazin Editor
Magazin Habercisi
Malzemeler:
•250 gram marğarin
•yarım su bardağı, sıvıyağ
•yarım su bardağı, ılık su
•1 tatlı kaşığı mahlep
•1 paket kabartma tozu
•1 tane yaumurta (sarısı)
tuz
alabildiği kadar un
•uzerine:
1 yumurtanın akı ve corek otu
FARKLI BİR TARİF İCİN YENİ VİDEOMUZU İZLEYEBİLİRSİNİZ:
Kurabiye Tarifi:
1. unu karıştırma kabına alalım, ortasını havuz gibi acalım, erittiğimiz marğarıni, yumurta sarısını, mahlebi, sıvıyağı ve ılık suyu ilave edelim. Tuz ve kabartma tozunu katalım ve kıvama gelene kadar yoğuralım. Kıvama gelen hamuru toparlayıp uzerine strecle kaplayalım buzdolabında, 3 saat bekletelim.
Dinlenen, hamurdan parcalar koparıp, kalın cubuk şekline sokalım, yağladığımız tepsiye hamuru koyalım ve s şekli verelim. Verdiğimiz şekli uclarından birleştirelim, uzerine yumurta akı surelim, corek otu serpelim. Hazırladığımız hamur bitene kadar bu işlemi uygulayalım. 200 derecelik ısıda yarım saat pişirelim. Afiyet olsun.
•250 gram marğarin
•yarım su bardağı, sıvıyağ
•yarım su bardağı, ılık su
•1 tatlı kaşığı mahlep
•1 paket kabartma tozu
•1 tane yaumurta (sarısı)
tuz
alabildiği kadar un
•uzerine:
1 yumurtanın akı ve corek otu
FARKLI BİR TARİF İCİN YENİ VİDEOMUZU İZLEYEBİLİRSİNİZ:
Kurabiye Tarifi:
1. unu karıştırma kabına alalım, ortasını havuz gibi acalım, erittiğimiz marğarıni, yumurta sarısını, mahlebi, sıvıyağı ve ılık suyu ilave edelim. Tuz ve kabartma tozunu katalım ve kıvama gelene kadar yoğuralım. Kıvama gelen hamuru toparlayıp uzerine strecle kaplayalım buzdolabında, 3 saat bekletelim.
Dinlenen, hamurdan parcalar koparıp, kalın cubuk şekline sokalım, yağladığımız tepsiye hamuru koyalım ve s şekli verelim. Verdiğimiz şekli uclarından birleştirelim, uzerine yumurta akı surelim, corek otu serpelim. Hazırladığımız hamur bitene kadar bu işlemi uygulayalım. 200 derecelik ısıda yarım saat pişirelim. Afiyet olsun.