Sevgili Magazin Kulübü Üyeleri, Merhaba!
Bugün sizlere kafaları karıştıracak, belki de "Bunu nasıl düşünemedim?!" dedirtecek, ama aynı zamanda müziğe olan aşkınızı bir kez daha alevlendirecek bir bulmaca ile geldim. Yıllardır dinlediğimiz, ezbere bildiğimiz o efsanevi albümler var ya, işte onlara bir de bambaşka bir gözle bakmaya hazır mısınız? Dünya starlarının, müziğin devlerinin o ikonik albüm isimlerini birebir Türkçeye çevirsek, acaba kaçımız doğru sanatçıyı, doğru albümü tahmin edebiliriz? Kulağa kolay geliyor değil mi? İşte tam da bu noktada işler ilginçleşiyor, çünkü bazen en basit çeviri bile sizi bambaşka diyarlara götürebiliyor!
Bu keyifli oyunla hem müzik bilginizi tazeleyecek hem de belki de yıllardır anlamını hiç düşünmediğiniz o albüm isimlerinin ardındaki derinlikleri fark edeceksiniz. Kim bilir, belki de favori grubunuzun o meşhur albümünün Türkçesi, hiç beklemediğiniz kadar şiirsel ya da komik çıkabilir! Hadi bakalım, şimdi sizi biraz terletecek, bolca güldürecek ve müzik arşivi tozlarını sildirtecek o albüm isimlerine geçelim. Acaba "Ayın Karanlık Yüzü", "Çavuş Pepper'ın Yalnız Kalpler Kulübü Bandosu" ya da "Hiç Önemli Değil" dendiğinde aklınıza ilk kimler geliyor? Hangi efsanelerin başyapıtlarından bahsediyoruz dersiniz? İnanın, bazıları sizi şaşırtacak, bazıları ise 'Nasıl da akıl edemedim!' dedirtecek türden!
Şimdi klavyelerin başına geçme zamanı! Bu eğlenceli magazin dedikodusu ve müzik bilgisi harmanı bulmacada ilk ipuçlarını verenler, en doğru tahminleri yapanlar kimler olacak? Belki siz de kendi çevirilerinizle bize eşlik etmek istersiniz, neden olmasın! Bakalım forumumuzun müzik hafızası ne kadar güçlü?
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!