Forum Başlığı: ŞOK! Bebek Arabasında GEZENLER Bebek Değil, TAVUKMUŞ! Yeni Deli Trende Hazır Mısınız?
Arkadaşlar, bu hafta gözlerime inanamadım, dudaklarım uçukladı desem yeridir! Magazin dünyasında "Yok artık!" dedirten o anlardan birini daha yaşıyoruz. Gelen son haberlere göre, dünyanın dört bir yanında insanlar artık bebek arabalarında bebeklerini değil, tavuklarını gezdiriyorlarmış! Evet, yanlış okumadınız, civcivlikten çıkmış, horozuyla, tavuğuyla tam takım kümes hayvanlarımız lüks bebek arabalarında şehrin en işlek caddelerinde, parklarında tur atıyor. Hatta bazılarının özel tasarlanmış tasması, minik kıyafetleri ve şapkaları bile var! Bu trendin başlangıcı neresi, kim bu "vizyoner" akımı başlattı henüz tam belli değil ama sosyal medya bu görüntülerle yıkılıyor. İnsanların evcil hayvan tercihlerinde çığır açan bu durum, "Köpekler, kediler mi bitti?" sorusunu akıllara getiriyor.
Şimdi gelelim bu akımın perde arkasına. Acaba bu, şehir hayatının monotonluğundan sıkılan insanların yeni bir dışavurumu mu, yoksa "farklı olmak" adına sınırları zorlama çabası mı? Düşünsenize, sabah yürüyüşünde yanınızdan lüks bir bebek arabası geçiyor ve içinden "gıdak gıdak" sesleri geliyor! Bu manzara karşısında önce bir duraksama, sonra şaşkınlık ve en sonunda istemsiz bir gülümseme... Kim bilir, belki de pandeminin getirdiği yalnızlık ve doğaya özlem, insanları bu sıra dışı dostluklara itmiştir. Tavukların da kendine göre bir karakteri, sevimli halleri olduğu muhakkak ama bebek arabasına koyup gezdirmek... Sanırım evcil hayvan trendlerinde çıta bayağı bir yükseldi, değil mi? "Benim tavuğum senin Golden Retriever'ını döver" tartışmalarına az kaldı gibi hissediyorum!
Peki, sizce bu trend Türkiye'ye sıçrar mı? Şimdiden Kadıköy sahilde veya Nişantaşı sokaklarında, minik papyonlu bir horozla karşılaşmaya hazır mıyız? Ya da hafta sonu pikniğinde, tavuğunu pusetinde sallayan bir aile görmeye? Eminim bizim sosyetemizin bazı isimleri bu işe çabucak adapte olur, hatta belki de özel tasarım, Swarovski taşlı tavuk arabaları sipariş etmeye başlamışlardır bile! Bu akımın hayvan hakları ve şehir yaşamı üzerindeki etkileri de tartışma konusu olacaktır elbet. Ama şimdilik, gözlerimiz bu tuhaf ve bir o kadar da ilgi çekici trendin gelişimini izlemeye devam edecek.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!