Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Taş Sokaklar, Zeytin ve İyot Kokusu: Ayvalık’ta Bir Günde Keşfedilecek 10 Şey

Magazin

Administratör
Katılım
1 Haz 2026
Mesajlar
2,135
s-e11a437735b9128221c0f0f2545a409e30f5b61f.jpg


Merhaba sevgili magazin tutkunları, haftanın en keyifli konusuyla karşınızdayım!

Bu hafta dergimizin sayfalarında adeta Ayvalık rüzgarları esti, o meşhur taş sokakların, zeytin ağaçlarının ve iyot kokusunun büyüsüne kapıldık. Hepimizin kaçıp gitmek istediği o huzur dolu Ege kasabasının sırlarını araladık ve "Ayvalık’ta Bir Günde Keşfedilecek 10 Şey" başlığı altında dolu dolu bir rehber hazırladık. Ancak ben sormak isterim: Bir güne Ayvalık’ın o eşsiz dokusunu, meşhur lezzetlerini, Arnavut kaldırımlarını ve tabii ki o meşhur Gün Batımı'nı sığdırmak sizce ne kadar mümkün? Yoksa Ayvalık, öyle bir solukta geçiştirilecek bir yer değil de, ruhunu dinlemek için zaman ayırılması gereken bir kaçamak noktası mı?

Son yıllarda adeta bir cazibe merkezine dönüşen, sadece yerli değil, yabancı turistlerin ve tabii ki jet sosyetenin de gözde tatil rotası haline gelen Ayvalık, artık sadece sakin bir kasaba olmaktan çıktı. O meşhur butik otellerinde kimlerin konakladığını, Cunda'nın meşhur balık restoranlarında hangi ünlü simaların boy gösterdiğini merak etmeyenimiz yoktur herhalde. Dergimizdeki bu rehber, aslında bir gün içinde Ayvalık’ın en ikonik noktalarına dokunmak isteyenler için bir kılavuz niteliğinde; belki gizli kalmış bir sanat galerisini, belki de bir zeytinyağı tadım noktasını işaret ediyor. Ama kabul edelim, Ayvalık’ın ruhu sadece 10 maddede özetlenebilir mi? Ya o sokak aralarındaki minik dükkanlar, ya da sabah kahvaltısındaki o efsane lezzetler?

Şimdi söz sizde sevgili okuyucularım. Siz Ayvalık’ı nasıl deneyimlediniz? Bir günde keşfedilecek 10 şeye katılıyor musunuz, yoksa Ayvalık’a daha uzun soluklu bir zaman ayırmak mı gerekiyor? Sizin Ayvalık’a dair vazgeçilmezleriniz, "mutlaka yapılmalı" dediğiniz şeyler neler? Hangi ünlüleri Ayvalık sokaklarında görmeyi isterdiniz? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!