Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

''Taraftarın bana gösterdiği sevginin karşılığını sahada vermek istiyorum''

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Beşiktaş formasını ilk kez giymek nasıl bir duygu?Sıcak bir karşılama. Çok güzel hissettiriyor ve bir an önce başlamak için sabırsızlanıyorum.Beşiktaş ile yaptığınız transfer görüşmeleri kamuoyuna yansımadı. Dolayısıyla bizim açımızdan her şey oldukça hızlı gerçekleşmiş gibi görünüyordu. Sizin için hikâye aslında ne zaman başladı? Beşiktaş sizinle ilk ne zaman iletişime geçti ve size kim ulaştı?Benim için de gerçekten çok hızlı oldu. Ama şimdi buradayım, bu yüzden başlamak için sabırsızlanıyorum. Yaşınız itibarıyla kariyerinizde bir sonraki adım için muhtemelen birkaç farklı seçeneğiniz vardı. Beşiktaş’ı seçmenizdeki en büyük etken neydi? Kararınızı vermeden önce Beşiktaş veya Türkiye hakkında herhangi biriyle görüştünüz mü?Beşiktaş’ı seçmemin sebebi taraftarları ve ligin kendisi. Buradaki rekabetin ne kadar yüksek olduğunu biliyorum ve bunun benim oyun tarzımla iyi uyum sağlayacağını düşünüyorum.İstanbul’a vardığınızda, gece çok geç olmasına rağmen Beşiktaş taraftarları sizi havaalanında bekliyordu. Onları gördüğünüzde ilk düşünceniz neydi?Şok oldum çünkü gece geç bir saatti. Ama bana sevgilerini göstermeleri çok güzeldi. Ben de onlara bunun karşılığını vermek istiyorum.İnsanlar sizin hakkınızda konuşurken genellikle tek bir kelime kullanıyorlar: hız. Ama sizi sadece hızlı bir oyuncu olarak tanımlamak tüm hikâyeyi anlatmaz. Sizce Beşiktaş taraftarları oyununuzun hangi yönünü henüz bilmiyor?Hem sağ hem de sol ayağımı kullanabiliyorum ve bire bir pozisyonlarda savunmacıları geçebiliyorum. Yani henüz bilmedikleri şey bu.Profesyonel kariyerinize çok genç yaşta başladınız. 17 yaşındaki Ernest ile bugünkü Ernest arasındaki en büyük fark nedir?Elbette daha güçlü oluyorsunuz, daha zeki oluyorsunuz ve futbolda daha fazla deneyim kazanıyorsunuz. Bunlar da sahada göstermek istediğiniz şeyler. Yani evet...AZ Alkmaar ile UEFA Youth League’i kazandınız ve finalde iki gol attınız. Böylesine genç yaşta böyle bir başarıya ulaşmak size ne kazandırdı?Güzel bir deneyimdi, çok hoş bir duyguydu. Finalde iki gol atmak harika bir şeydi. Ayrıca büyük bir sahnede oynadığım için beni daha iyi bir oyuncu yaptı.Şimdi buradasınız. Hollanda’da oyuncu olarak geliştiniz, Almanya’da Bundesliga deneyimi kazandınız ve şimdi Türkiye’desiniz. Bu farklı futbol kültürlerini deneyimleyerek neler öğrendiniz?Bundesliga’da oyun daha çok fiziksel ve geçiş oyununa dayalı. Hollanda’da ise daha çok taktiksel bir oyun var. Örneğin, alçak bloklara karşı nasıl oynayacağınızı, bu blokları nasıl aşacağınızı ve benzeri şeyleri bilmeniz gerekiyor.Şimdi de Türk ligine bakalım. Bundesliga’da geçirdiğiniz zaman sizi bir oyuncu olarak nasıl şekillendirdi? Almanya’da öğrendiğiniz ve oyununuza kattığınız en önemli şey neydi?Artık yetişkin bir adam oldum. Hollanda’daki evimden ilk kez ayrıldığımda bazı şeyleri tek başıma ve kız arkadaşımla birlikte yapmak zorunda kaldım. Bunlar da futbol hayatınıza taşıyabileceğiniz şeyler.Avrupa’nın en yoğun atmosferlerinden birine sahip Tüpraş Stadyumu’nda oynayacaksınız. Beşiktaş formasıyla ilk kez sahaya çıktığınız anı hiç hayal ettiniz mi?Sahaya çıktığımda ne olacağını bilmiyorum ama taraftarların inanılmaz olduğunu biliyorum. Bu, hoşuma giden ve bana moral verecek bir şey. Ben hazırım.İstanbul hakkında daha önce bildiğiniz bir şey var mıydı ya da şehirde özellikle ziyaret etmek istediğiniz bir yer var mı?Hayır.Öğrendiğiniz veya duyduğunuz ilk Türkçe kelime neydi?Baklava.Beşiktaş kariyerinizde kendinize koyduğunuz ilk hedef nedir?Sadece daha iyi bir oyuncu olmak istiyorum. Takıma yardımcı olmak ve bu sezon ulaşmak istediğimiz hedeflere ulaşmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Umarım birçok gol atıp asist yapabilirim. Tam olarak yapmak istediğim şey bu.Son olarak, sizi Beşiktaş formasıyla görmeyi dört gözle bekleyen Beşiktaş taraftarlarına ne söylemek istersiniz?Sizi görmeyi ve önünüzde oynamayı dört gözle bekliyorum. Umarım bu sezonu başarılı bir şekilde tamamlayabiliriz.Duhuliye.comwww.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026