Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Stranger Things’in yıldızı Maya Hawke, disleksi olduğunu acıkladı

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Uma Thurman ve Ethan Hawke'ın kızı Maya Hawke, verdiği bir roportajda disleksi olduğunu soyledi. Hawke, disleksi nedeniyle okumayı gec oğrendiğini ve bu nedenle okuldan atıldığını acıkladı. Stranger Things dizisinde Robin Buckley karakterini canlandıran 22 yaşındaki Maya Hawke, bir radyo programında kendisiyle ilgili samimi acıklamalarda bulundu. Cocuk yaşlarda disleksi nedeniyle yaşadığı zorluklardan bahseden Hawke, okumayı oğrenemediği icin okuldan atıldığını ve uzun bir sure de oğrenemediğini soyledi.
stranger-things-in-yildizi-maya-hawke-disleksi-oldugunu-acikladi-5f5782960b34c.jpg
Fotoğraf: DepoPhotos

[h=2]“DİSLEKSİ HAYATIMIN EN BUYUK NİMETLERİNDEN BİRİ”[/h]Gazetecinin, disleksiden mustarip olduğunu soylemesinin ardından Hawke, “Ben disleksiyi bircok yonden hayatımın en buyuk nimetlerinden biri olarak goruyorum. Cocuk yaşlarda oldukca zorlandım, okumayı oğrenemediğim icin okuldan atılmıştım ve oğrenme gucluğu yaşayan cocuklara ozel okula gecmiştim. Okumayı oğrenmek uzun zamanımı aldı ve hala sınırlıyım” şeklinde konuştu.
stranger-things-in-yildizi-maya-hawke-disleksi-oldugunu-acikladi-5f57829680fba.jpg
Fotoğraf: DepoPhotos

[h=2]ANNE VE BABASI YARATICILIĞINI KORUKLEDİ[/h]Eğitim hayatında ust sınıfa gectiğinde, daha duşuk okuma gruplarına dahil olmak zorunda kaldığını belirten genc oyuncu, okuldaki cocukların da zorbalığına uğradığını soyledi. Hawke, “Bu konuda annem ve babam, beni yaratıcı olmaya teşvik etmek icin harika bir iş cıkardı” dedi.
[h=2]DİSLEKSİ NEDİR?[/h]Ozel oğrenme gucluğu olarak bilinen disleksi, okul oncesi donemde belirtiler vermesine rağmen ozellikle ilkokul doneminde belirgin hale gelmektedir. Disleksinin belirtilerinden bazıları ise şu şekilde: Harfleri anlamakta gucluk cekme, harf sırasını atlama, okuma esnasında alt satıra gecmede zorluk, benzer eş sesli harfleri karıştırma, harfleri yazarken harflerin yerini değiştirme.
stranger-things-in-yildizi-maya-hawke-disleksi-oldugunu-acikladi-5f578296f090a.jpg

İLGİLİ HABERBir Stranger Things romanı: Karanlık Şehir