Alaçatı'da Erkek Yoğunluğu Sosyal Medyayı İkiye Böldü: Cennet Köşesi Kimin Oldu?
Son yılların tartışmasız gözdesi, rüzgarıyla meşhur, taş evleriyle dillere destan Alaçatı, bu yaz yine en çok konuşulan tatil destinasyonlarından biri oldu. Ancak bu kez rüzgar sörfünden, lavanta kokulu sokaklarından ya da meşhur mekanlarından ziyade, farklı bir konu gündemi salladı: Alaçatı'daki "erkek yoğunluğu". Sosyal medyada hızla yayılan fotoğraflar, videolar ve "Alaçatı'ya gitmek isteyen kadınlar dikkat!" minvalindeki şakalar, kısa sürede büyük bir tartışma başlattı. Kimi "Evet, fark ettim, gerçekten böyle!" derken, kimi ise "Abartmayın, her yerde olabilecek bir durum" diyerek konuya farklı pencerelerden yaklaştı. Peki, ne oluyor bu Alaçatı'ya? Geleneksel Alaçatı ruhu bir değişim mi geçiriyor, yoksa bu sadece anlık bir gözlemden ibaret mi?
Bu gözlemlerin ve sosyal medya paylaşımlarının ardında yatan nedenler çeşitli şekillerde yorumlanıyor. Bazılarına göre Alaçatı'daki belirli gece kulüpleri ve eğlence anlayışı, daha çok erkek gruplarının ilgisini çekiyor. Özellikle bekar erkeklerin sosyalleşme ve "avlanma" alanı olarak gördüğü algısı yaygınlaşmaya başladı. Diğer yandan, bazı kadın tatilciler, bu yoğunluğun kendilerini rahatsız ettiğini, eskisi gibi özgürce dolaşma hissinin azaldığını belirtirken, bir kısım ise bunun tamamen bir şehir efsanesi olduğunu ve Alaçatı'nın hala eski çekiciliğini koruduğunu savunuyor. Ancak kabul etmeliyiz ki, bu konu o kadar çok konuşuldu ki, artık bir algı olmaktan çıkıp, Alaçatı'nın imajıyla özdeşleşmeye başladı bile. Özellikle TikTok ve Instagram'da "Alaçatı Erkek Popülasyonu" başlıklı içerikler milyonlarca görüntülemeye ulaşarak konuyu zirveye taşıdı.
Peki, bu durum Alaçatı'nın geleceğini, tatilci profilini nasıl etkiler? Önümüzdeki yaz bu tartışma daha da alevlenir mi, yoksa sönümlenir mi bilinmez ama şurası kesin ki, Alaçatı sadece doğal güzellikleriyle değil, sosyal dinamikleriyle de gündemde kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Bu durumun arkasında yatan gerçek sosyolojik nedenler mi var, yoksa sadece yaz dönemi belli yaş gruplarının akın etmesinden mi kaynaklanıyor, bunu zaman gösterecek. Ancak şimdilik tek bildiğimiz, herkesin dilinde bir Alaçatı var ve bu Alaçatı sadece mekanlarıyla değil, ziyaretçi profiliyle de konuşuluyor.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Gerçekten Alaçatı'da belirgin bir erkek yoğunluğu gözlemlediniz mi, yoksa bu tamamen bir sosyal medya abartısı mı? Yorumlarda buluşalım!