Magazin Editor
Magazin Habercisi
Sanatcı Sertab Erener, Bodrum'da eline aldığı poşetlerle cop topladı. Sahil boyunca cop toplayan Erener, "Burada herkesin bıraktığı pisliği toplamaya calışıyorum. Bu cok buyuk bir ayıptır. Utanıyorum insan olmaktan" diyerek isyan etti. Bodrum’da gecen yıl gonullu olarak cevre ve sahil temizliği başlatan Mis Gibi 1 Bodrum grup uyeleri dun de Gumbet Sahili’nde temizlik yaptı. Cevre temizliğine ilcenin Yakakoy Mahallesi’nde yaşayan sanatcı Sertap Erener ile Bitez Mahallesi’nde yaşayan sanatcı Yonca Evcimik de destek verdi.
Ellerine aldıkları cop poşetleri ile sahile gelen Erener ve Evcimik yerdeki izmaritleri ve otların arasına atılan pet şişeleri alıp poşetlere koydu.
“BUYUK AYIP”
Sertab Erener “Herkesin bıraktığı pisliği topluyorum” diyerek actı ağzını yumdu gozunu:
* İnsan bu kadar pis ve sorumsuz olamaz. Utanıyorum insan olmaktan. Cunku hayvanlar bile kendi pisliklerini topluyor, uzerini kapatıyor. Biz onu bile yapmıyoruz.
* Bu cok buyuk bir ayıp. Bu ayıp icin yaptırımlar gerekiyor. Biz toplarız ama burası yarın yine aynı boyle copluk olacak.
* Devletin cezai yaptırımları arttırırken aynı zamanda kişilere geleceğe nasıl bir dunya bırakmak istiyoruz konusunda da eğitim verilmesi gerekiyor.
* Yaşayabileceğimiz bir tek dunya var. Başka yaşayabileceğimiz bir yer yok. Biz misafiriz gelip geciciyiz. Bunu insan denilen şeyin anlaması gerekiyor.
* Herkesin bıraktığı pisliği topluyorum. Yapılanların ayıp olduğunu duşunuyorum.
“EĞİTİM ŞART”
Sanatcı Yonca Evcimik de “Sigara izmariti, naylon poşet, şişe ne varsa topladım. Bunları atanların eğitimli olduğunu duşunmuyorum, eğitim şart” dedi.
Son guncelleme: 17:10 - 28.10.2020
sizlere www.magazin.biz.tr farkıyla sunulmuştur