Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

"Serie A derbisi gibi"

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Ali Ece, Rafine Spor programında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi öncesinde iki takımın güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirdi. Beşiktaş'ın savunma arkasında bırakabileceği boşluklara dikkat çeken Ece, Fenerbahçe'nin bu alanları değerlendirebileceğini söyledi. Ece ayrıca derbinin gollü geçmesini beklediğini belirtirken, Orkun Kökçü'nün performansının siyah-beyazlılar adına belirleyici olabileceğini ifade etti."Beşiktaş'ın zaafı arkada oluşan boşluklar"Beşiktaş'ın yoğun pres anlayışının bazı riskleri de beraberinde getirdiğini dile getiren Ali Ece, özellikle top rakipteyken savunma ile orta saha arasındaki boşlukların Fenerbahçe tarafından değerlendirilebileceğini söyledi.“Kesinlikle iki takımın da tabii en güçlü taraflarıyla zaafları oluyor. Beşiktaş'ın zaafıyla başlayayım. 6-2 kazandığı Beşiktaş'ın Çorumspor maçında bile hücumu tamamlayamayınca beş forvet, sıfır orta saha, beş savunma gibi kalıyor. Salih tek orta saha oyuncusu olarak o da savunmacıların arasına tabii ki bu gömülmek zorunda kalıyor. Bu yoğun pres futbolunda kaçınılmaz bir şey. Her avantajın bir dezavantajı var. Avantajı o yoğun karşı presle, sahteğimiz müdafaayla ama arkada boşluk oluyor işte. Fenerbahçe onları değerlendirebilir.Çünkü Fenerbahçe ortadan çok hızlı çıkıyor. Özellikle Greenwood topla buluştuğu zaman, ki 5'e 5 dışında Beşiktaş zaman zaman 7'ye 3 gibi de kalıyor. Yani bir bek, bir stoper, bir Salih. Salih de maçtan sonra dedi ki Orkun'la ortaklığa giriyorum. Ya bu maçta daha yakın oynamaları gerekebilir.”"Fenerbahçe'nin tek zaafı sağ stoperde"Fenerbahçe'nin savunma yapısını da değerlendiren Ece, sağ stoper bölgesindeki olası zaafın Beşiktaş tarafından kullanılabileceğini belirtti.“Fenerbahçe'deki ise tek bir zaaf ben tespit ettim. Sağ stoperde gayet iyi bir oyuncu olan, saygın bir oyuncu olan Çağlar, yaşının da ilerlemesiyle o ilk toplara tecrübesiyle çok iyi basıyor.Jetler vardır ya, bazıları böyle çift bıçaklıdır. Hani Marcelo gibi. En soldan geliyordu sol bekten birinci bıçak. Ben de arkada sol stoper, sinek kaydı yapıyordum diye. Ha, Semedo da o yok.Çağlar ilk hamleyi çok iyi yaptığı zaman Fenerbahçe topu çok hızlı geri kazanıp Guendouzi, Kanté hop ön tarafa taşıyor topu çok hızlı. Ama Çağlar ilk müdahalede biraz geç kalırsa Semedo defansif açıdan eksik kalabiliyor ve Beşiktaş'ta orada Trossard var. Trossard hem çizgiyi kullanabilen hem iç forveti kullanabilen, 10 numaralaşabilen bir oyuncu. İşte o Çağlar-Semedo arasından ekmek çıkartabilir. Pasta da çıkartabilir.”"Gollü maç bekliyorum, 3-3 geçiyor içimden"Derbinin yüksek tempolu ve gollü geçmesini beklediğini belirten Ece, karşılaşmanın son yılların en keyifli Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinden biri olabileceğini söyledi.“Gollü maç bekliyorum. 3-3 geçiyor içimden. Gerçekten son yılların en zevkli Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi olmasını bekliyorum.”"Kadıköy'de Serie A derbisi gibi"İki takımın hücum hattındaki yıldızlara dikkat çeken Ece, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki mücadeleyi İtalya'daki büyük derbilere benzetti.“Ya bildiğin Serie A, Inter, Juventus derbisi İtalya bu hafta sonu Kadıköy'de santrforları aracılığıyla oynanacak.Şeye gel ki zaten Vedat Muriqi gayet iyi bir santrfor ve Lazio'da olmamış olabilir ama Lazio'da ne oldu ki yani, bence kriter değil. Vedat Muriqi çok saygıdeğer bir santrafor. Böyle bir takımda yani La Liga'da o kadar bence o Kosova Milli Takımı'ndan...Evet mesela orada ülke tarihinin en iyi futbolcusu diyebilir miyiz? Herkes hücum oyuncularını konuşuyordu. Şimdi bizim şansımız ikisi yoktu o gün. Dünya Kupası baraj maçında, son maçında. Ama Fisnik Asllani biraz sindi o gün Türkiye'ye karşı. Orada Vedat'tı takımın lideri. Ülke futbolunun bence de hani büyük karakteri, çok büyük karakteri Vedat Muriqi.”Orkun Kökçü'ye büyük övgüBeşiktaş'ın en büyük avantajının Orkun Kökçü olduğunu belirten Ali Ece, milli futbolcunun sakin ve etkili bir performans göstermesi halinde takımına büyük katkı sağlayabileceğini ifade etti.“Beşiktaş'ın en büyük avantajı yine en iyi yerli orta sahanın Beşiktaş'ta olması, en iyi oyun kurucunun ligdeki Beşiktaş'ta olması. Bugün Orkun Kökçü'nün sakin kalan bir hali Galatasaray'a da Fenerbahçe'ye de Şampiyonlar Ligi'ne ekstra artı üçer dörder puan kazandırır. Ben o potansiyelde görüyorum.”duhuliye.com www.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026