Magazin Editor
Magazin Habercisi
Maç öncesi önde basmayıp geride bekleyeceğimiz bir maç bekliyordum öyle de oldu. İstatistikler umrumda değil, iki takım da iyi oynamadı ve maçın hakkı beraberlikti. Beşiktaş’ın olduğu derbiler heyecanlı olur, ama ilk defa heyecanlı değildi.Olaitan ve Ersin’i çok beğendim. Murillo sakatlanıp çıkınca asla yenemeyeceğimizi anladım. Derbiler klas oyuncularla kazanılır ya da kaybedilmez bence Murillo’dan daha klas, yani tek başına, varlığıyla maçı kazandıracak veya kaybettirmeyecek oyuncu takımda yok. Gökhan Murillo yerine mecburen oyuna girdi, ters vuruş yapıp kendi kalesine attığı gol neyse ki ofsayttı. Kimse dikkat etti mi bilmiyorum yine Gökhan savunmada paslaşırken Agbadou’ya pas veremedi orda bir anlaşmazlık yaşadılar ve nerdeyse gol yiyecektik. Cengiz sonradan oyuna girince etkili oluyor diyordum. Bugün de çok etkili oldu, ama rakip lehine. Cengiz iki kere önde çok basit top kaybetti birini aldı Kerem götürdü karşı karşıya atamadı, birini de Cherif atamadı Ersin ayağı ile muhteşem kurtarış yaptı.Her derbi yazımda söylüyorum Beşiktaş’ın derbi kazanması veya kaybetmesi hiç önemli değil. Geçen sene her derbiyi kazandık ve bayram gibi kutladık ama elde var sıfır. Koskoca Beşiktaş’ın hedefi neredeyse sadece derbileri kazanmak olmuştu ki Sergen Yalçın imdadımıza yetişti, artık istikrar ve seri yakalamaya çalışan bir Beşiktaş var. Beşiktaş, Sergen Yalçın ile Beşiktaş’ı geçtim ülke futbolunda görülmemiş bir şeyi yapıyor o şey ne mi? Uzun vadeli plan. Özellikle Afrika projesi gerçekten alkışa değer.Bugün maç değil tiyatro izledik. Her şeyi geçtim maçta sekiz dakikalık uzatma oynanacak ne oldu? O uzatma dakikasında da tartışmalı bir penaltı verildi. Galatasaray yerden kalkmasa da yine de biraz emek verip, iyi oynayıp kazanıyordu, Fenerbahçe bugün çok kötü oynayarak kazandı. Bu maçı en azından 70. dakikada verilen bir penaltıyla kaybetsek bu kadar tepki vermem, ama afedersiniz uydurma bir uzatma dakikasındaki bence tartışmalı penaltı ile maçı aldılar. Madem bunca insanın vakti ve emekleri boşa gitti ben de bu maçla ilgili yazmama kararı aldım. Bir sürü bu maçla ilgili not aldım ama maçı konuşmayacağım.Artık bu tiyatroyu sonunu asla tahmin edemeyeceğimiz filme çevirmek yine bizim elimizde. Nasıl mı? Hedefi şampiyonluk olmayan koca bir seneye başlayarak. Evet başkanın veya teknik direktörün göğsünü gere gere hedefimiz şampiyonluk değil yeniden yapılanma demesini bekliyorum ki Sergen hoca da yeniden yapılanmada olduklarını zaten söylüyor. Madem iki takım kendi arasında oynuyor ve tek hedefleri süper lig şampiyonluğu ise biz onların hedefini hedef bile yapmayalım. Avrupa’da yerden kalkmayıp bizi temsil edeceğine rezil edip dönenlere inat hedefimiz konferans ligi şampiyonluğu olsun mesela. Sergen hoca bana üç transfer dönemi lazım derken, başarısız olursa bu da kılıfı olsun diye demedi. Gerçekten en az üç transfer dönemine ihtiyaç olduğu için dedi. Bu arada en az üç transfer dönemine ihtiyacı olan Sergen hocanın kendisi değil Beşiktaş. Bizler inatla Sergen hoca gibi dürüst insanı bulup ona inanmamayı tercih ediyoruz. O zaman afedersiniz böyle tiyatro izlersiniz. Ülkede size soruyorum bu kadar samimi, işler iyiyken de konuşan, açık sözlü ve kendi doğruları olduğu için egolu damgası yiyen, teknik direktörlüğünde ekstra çalışkan olduğu halde sırf futbolculuğunda rahat bir insan olduğu için algı ile tembelmiş gibi gösterilen, tüm bu söylenenlere aldırmayıp, yoluna devam edip, kendini değil kulübünü düşünen kaç insan bulabilirsiniz?Eskiden yapılıp Sergen Yalçın sayesinde hangi yönetim olursa olsun fark etmez artık yapılmayacağına yüzde yüz inandığım hatalar •Sözde Beşiktaş artık seneyeyi düşünmeli denilip sonra koltuğu korumak için pahalı, aç olmayan, yaşlı yıldız alınması (Rafa Silva)•Uzun vadeyi geçtim kısa vadeli de değil hiç plan yapmadan transfer yapılması•Sözde kadro gençleşiyor deyip Elan Ricardo, Arroyo gibi ilginç oyuncular alınması.•Mevkisinde alternatifi olmayan oyuncuyu sırf yabancı kontenjanında yer açmak için gönderip sonrasında o mevkinin boş kalması (Gedson)•Sözde Beşiktaş kontratlardan çıkamıyor bahanesiyle sırf kontratı bitti diye o seneyi başarı ile bitirmiş oyuncunun gönderilip yerine daha kötüsünün alınması. (Masuaku)•Çok oyuncu göndermenin başarı gibi gösterilip yerine daha vasat oyuncu alınması (Jurasek alınması)•Altyapıdan çıkan daha olmamış oyuncuların olmuş gibi parlatılıp basının ve baskının önüne atılması (Semih, Mustafa)Sergen hocanın bir planı var ve maçları kazanmayı ne kariyeri ne başarısı ne kendisi için istiyor, sadece başladığı planları yarım kalmasın diye kazanmak istiyor. Maalesef ülkemizde planların yarım kalmaması için kazanmak ve başarı şart. Kimse kaybederek bir şeyler yapmaya çalışana sabır göstermiyor sonra da hakem eleştiriyor. Çok şikayet ettiğiniz o hakemleri sizin bu sabırsızlığınız yarattı. Daha sabırlı bir millet olsak ülkece daha başarılı olurduk.Berna Özsoy Duhuliye.com