Magazin Editor
Magazin Habercisi
A Spor'da konuşan Kartal Yiğit, Önder Özen'in futbol direktörlüğüne getirilmesi hakkında görüşlerini paylaştı.İşte Kartal Yiğit'in görüşleri:Kartal Yiğit: ''Beşiktaş’ımızda nihayet beklediğimiz, özlediğimiz o köklü değişim süreci resmen başladı. Siyah-beyazlı yönetim, futbolun başına hepimizin yakından tanıdığı, vizyonuna ve bilgisine güvendiği Önder Özen’i getirdi. Tabii karar açıklanır açıklanmaz bizim camiada o kronik hastalık yine nüksetti: Ön yargı ve hemen her şeyi eleştirme kültürü! WDaha önce ne yaptı ki geldi?W diyenleri, sosyal medyada şimdiden olumsuz hava estirenleri hayretle izliyorum,.Açık konuşalım; Önder Özen’in şu anki karanlık tabloda başarılı olup olmayacağını zaman gösterecek, buna bir çırpıda 'kesin uçurur' ya da 'kesin batırır' diyemeyiz. Ancak dün o koltukta Serkan Reçber’in oturduğunu düşündüğümüzde, Önder Özen gibi dünya futbolunu, Avrupa futbolunu yalayıp yutmuş, lisanı olan, kalifiye bir ismin göreve gelmesi son derece doğaldır,.Burada net bir gerçeğin altını çizmek istiyorum: Zamanında Sergen Yalçın ilk geldiğinde aslında Önder Özen’le anlaşılmıştı. Fakat Sergen Hoca o dönem Önder Özen’i istemedi, Serkan Reçber’i getirdi. Peki, soruyorum size; Serkan Reçber’in Beşiktaş’a katkısı ne oldu? Hemen hemen sıfır! Reçber geldiğinde sesini çıkarmayanların, bugün Önder Özen ismine tepki göstermesini gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum,. Bırakın adam gelsin, çalışma ortamını kursun, ne yapacağını bir görelim. Ben faydalı olma ihtimalini çok yüksek görüyorum.Önder Özen’in En Büyük Artısı: Beşiktaş’ın Parasını Çarçur Etmez!Önder Hoca’nın bilgi birikimine, beyefendiliğine zaten diyecek yok. Ama bana göre Beşiktaş’a katacağı birinci sıradaki artı değer şudur: Önder Özen, Beşiktaş’ın parasını kuruşu kuruşuna kadar düşünür ve korur. Popülist olmak uğruna, taraftara şirin gözükmek için gidip de başkana "Şunu alalım, bunu alalım" diye asla baskı yapmaz,. Bu geçiş sürecinde hem Beşiktaş’ın ağırlığını taşıyacak bir teknik direktör bulacaktır hem de bütçeyi sarsmayacak, takıma doğrudan katkı verecek nokta atışı oyuncuları keşfedecektir.Ümraniye’de Çok Başlılık Bitmeli, Tek Patron Önder Özen Olmalıdır!Gelelim en kritik konuya: Ümraniye’nin yönetilmesi. Başkan geçmişte bir futbol komitesi kurdu. Ben meslek hayatım boyunca bu çok ortaklı futbol komitelerinin kulüplere hiçbir yarar sağladığını görmedim, tam aksine her zaman karışıklık yaratır. Bir yerde üç-dört kişinin kararı varsa orada düzen olmaz,. Takımın saha içindeki patronu teknik direktördür, idari ve futbol yönetimindeki tek patronu da sportif direktördür. Yani Ümraniye’nin patronu artık Önder Özen’dir ve yönetim onun işine asla karışmamalıdır,.Zaten bu futbol komitesi, Sergen Yalçın’ın kalması yönünde ağırlık koymuştu. Asbaşkan Murat Kılıç da bunu açıkça söyledi. Ama ne oldu? Sorumluluk aldıkları hoca bırakıp gitmeyi tercih etti ve komite bana göre orada sınıfta kaldı,. Gerek transferler gerekse alınan sonuçlarla bu komite çok yıprandı. Bu saatten sonra sağlıklı devam etmeleri zor; en doğrusu yönetimdeki normal görevlerine dönmeleridir. Ümraniye’de çok fazla yöneticinin, idarecinin dolaşması ters teper. Ben 30 yıldır bu meslekteyim; futbolcu, tesislerde sürekli yönetici kimliğiyle dolaşan insanları sevmez, rahat hareket edemez. Geçmişte Hasan Arat döneminde de 6 kişilik futbola bakan yöneticiler vardı, hiçbir fayda görmedik,.Yönetim Ödemeleri Zamanında Yapmalı, Hocayı Zor Durumda BırakmamalıÖnder Özen’in lisanı var, vizyonu var; yabancı oyuncunun bir derdi, ailevi sıkıntısı olduğunda doğrudan gidip kapısını çalabileceği bir figür. Ancak Türkiye gerçeklerini de unutmamak gerek. Eğer siz futbol direktörü olarak oyuncuya "Paralarınız salı günü yatacak" sözünü verirseniz ve yönetim o parayı yatırmazsa, çarşamba günü o futbolcu yüzünüze bakmaz; tesislerde inandırıcılığınız kalmaz. İşte bu yüzden yönetim, mali sorumlulukları zamanında yerine getirmeli ve Önder Özen’in omuzlarına bu tarz ekonomik yükler bindirmemelidir.Özetle; Beşiktaş doğru bir yol haritası çizmiştir. Eğer Önder Özen’i getirdiyseniz, tüm yetkiyi ona vereceksiniz ve arkasında duracaksınız. Camiaya ve yönetime zarar veren o peşin hükümlü eleştirileri bir kenara bırakıp, yeni yapılanmanın arkasında kenetlenme zamanıdır.''duhuliye.com