Magazin Editor
Magazin Habercisi
Olmayan olmuş, denenmeyeni deneyerek Serdal Adalı 10 Eylül'de kongre kararı aldı. Yani geleneklere göre 2 ay önce ilan edilen kongre kararını 17 gün önce verip, tüzüğe göre 15 gün öncesinde de ilan etti. Buna siyasette "baskın seçim" ve de "Şark kurnazlığı" diyorlar. Yani kimse hazırlıksız olduğu için talip olmasın, el bebek gül bebek tek aday ile seçime gidilsin.60 seneye yakın kulübün içinde olan, kongre üyeliğinde 50 senesini doldurmuş şahsım ve jenerasyonum, çok kötü günler geçirdiğimizde bile böyle bir durumla karşılaşmadık.Mevcut yönetim kurulundaki çalışma arkadaşlarını 16 ay önce seçen başkan, memnuniyetsizliğinden olacak, kadrosunda revizyona gitmek ihtiyacı duymuş. Yaşayan kendisi olduğu için bir şey diyemeyiz. Şu kadarını söyleyeyim, sizler de değerlendirin.Son haftalarda Alanyaspor ile oynanıp mağlup olunan maçı izlemeye giden dernek yöneticisi sayısı 0 (yazıyla SIFIR). Orada olan tek kişi, Futbol A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi Melih Aydoğdu. Olayları biliyoruz; maç sonu hiçbir canlı yayında açıklama yok, gecenin ilerleyen saatlerinde resmî siteden cılız bir kınama... Anlayın, kulüp ne kadar sahipsiz kalmış.Büyük taahhütlerle yönetici olan beyler, ufak tefek alacaklarını bile ilk nakit para girişi, hisse satışı, sponsorluk geliri vs. olduğunda tamamen tahsil etmişler. Hani seçim öncesi bu paralarla banka borçları azaltılıp faiz giderleri düşürülecekti sözleri vardı ya, arkadaşlar unutmuş olmalılar.Banka borçları demişken, çok büyük konuşan Adalı dönemine baktığımızda azalma şöyle dursun, 31.05.2026'ya göre bir hayli artmış; günümüzde katlamış bile olabilir diye düşünülebilir.Başkan, başarısız bulup dernek yönetimine tekrar almayacağı isimleri BJK A.Ş.'ye, yani Futbol A.Ş.'ye göndereceğini açıklamış.BJK'nin bütçesinin ve başta futbol şubesi olmak üzere faaliyetleri dolayısıyla gelirinin yüzde 90'ını karşılayan kurum, sürgün yeri olarak değerlendiriliyor. Bunu kabul edecek yönetici karakteri çıkar mı, göreceğiz.Bir de aldığım duyumlar var. Mesela bir yönetici, "İkinci başkan olmazsam yönetim kuruluna girmem." diyormuş. Hatta bu hususta, kendisiyle ticari ilişkisi olan başka bir yönetici de aracılık yapıyormuş.Serdal Adalı'nın böyle bir talep geldiğinde o kişiye vereceği cevabı çok ama çok merak ediyorum. Geçmişe gidip böyle bir durumda ilk aklıma gelen, rahmetli Onursal Başkanımız Süleyman Seba'nın vereceğinden adım gibi emin olduğum cevabı utancımdan yazamıyorum. Biri hariç eski başkanların da aynı tepkiyi vereceğinden şüphem yok.Bu neyin pazarlığı? Ne yaptınız? Şampiyonluk yok, borç katlanmış; siz neyin peşindesiniz?Kulüp üzerinde bir proje uygulaması denenmek isteniyorsa nafile. Zira 22 sene evvel büyük vaatlerle kulübe sızmak isteyen zihniyet gerekli cevabı almıştı.Serdal Adalı'yı zorlayacak konular fazlaca. Yönetime gelmiş, borcu katlamış, sportif başarı yok. Ekonomik olarak enflasyona rağmen gelir önemli ölçüde azalma göstermiş. Yeni gelir kapılarını aralamak gerekir ama forma reklamı alacak, nokta virgül koyacak yer kalmamış.Dikilitaş Projesi için alınan yetkiyle konsorsiyum kredisindeki borcu azaltmak yerine yönetici alacakları ödenmiş, borç yerinde duruyor.Günün en önemli konusu ise son sponsor; hani ne kadar para lazımsa bavulla gidilip alınacak denilen fon şirketinin skandal hukuki durumu... Hâlâ şanlı BJK formasında bu firmanın adı yazılı.Yüz binlerce mağdur vatandaş varken Adalı hâlâ sözleşmeden dem vuruyor. BJK şahsi malınız değil, mağdurların ahını almanın âlemi yok. Şanlı kulübümüzün şeref ve haysiyetini göz ardı edemezsiniz.Hukuki yol mutlaka çözüme çıkar, yeter ki isteyin. Kulübü aile şirketiniz gibi yönetemezsiniz.Aklınızı başınıza alınız.Atıf Keçeci / Duhuliye.com www.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026