Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Serdal Adalı’dan Beşiktaş’ın mali yapısına ilişkin açıklamalar

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Son 1,5 yılda 460 milyon euroya yakın borç ödemesi yaptıklarını belirten Adalı, kulübün futbol dışından da kalıcı gelirler elde etmesi gerektiğini söyledi.“Patron kulüplerine niye verelim?”Adalı, Kulüpler Birliği’nde gündeme gelen prim dağıtımıyla ilgili görüş ayrılığını anlattı. Şampiyonluk primlerinin kulüplere dağıtılması önerisine karşı çıktıklarını belirten Adalı, “Kulüpler Birliği toplantısında İbrahim Hacıosmanoğlu bana, ‘8-10 milyon sana bir şey yapmaz, kulüplere dağıtalım’ dedi. Ben de şartım var dedim. Patron kulüplerine vermek istemediğimi belirttim. Şimdi adam kulüp sahibi, ben niye vereyim? Kasasına 10 milyon verdiğim adamdan iki gün sonra 10 milyon borç mu isteyeceğim?” ifadelerini kullandı.Primlerin herkese eşit dağıtıldığını söyleyen Adalı, “Onlar öyle yapmadı, herkese eşit dağıttı. Onun konusu açıldı Kulüpler Birliği’nde. Biz ve Galatasaray itiraz etmişti bu duruma” dedi.“50 milyon euro daha az faiz”Beşiktaş’ın 2026 yılında faiz ödemelerinde düşüş yaşadığını belirten Adalı, kulüplerin faaliyetleri devam ettiği sürece borçlarının tamamen sıfırlanmasının gerçekçi olmadığını ifade etti.Adalı, “Beşiktaş, 2026 senesinde 2025'in rakamlarına göre 50 milyon euro eksik faiz ödemiş. Futbol kulüplerinde faaliyet devam ettiği sürece borcun tamamen sıfırlanmasını beklemek de gerçekçi değil. Dükkanı kapatmadığınız müddetçe geliriniz, gideriniz ve borcunuz olacak” diye konuştu.Büyük kulüplerin borçlarının da dikkate alınması gerektiğini söyleyen Adalı, “Futbol oynamaya devam ediyorum ama hiç borcum yok demek mantığa aykırı. Dünya genelindeki büyük kulüplerin borçlarına da bakmak lazım” ifadelerini kullandı.“Sadece borç rakamına bakmak doğru değil”Kulübün borç durumunun değerlendirilmesinde yalnızca toplam borca odaklanılmaması gerektiğini savunan Adalı, futbolcu kadrosunun değerinin de hesaba katılması gerektiğini söyledi.Adalı, “Mali Genel Kurul’da da detaylı şekilde anlatacağım. Herkes ‘Borç yükseldi’ diyor ama kimse neden yükseldiğini konuşmuyor” dedi.Futbolcu kadrosunun değeri üzerinden örnek veren Adalı, “Bir tarafta 34 futbolcunuz var, toplam değeri 100 milyon euro, borcunuz 150 milyon euro. Diğer tarafta yine 34 futbolcunuz var ancak kadronuzun değeri 300 milyon euro’nun üzerine çıkmış, borcunuz da 300 milyon euro seviyesinde. Sadece borç rakamına bakarak değerlendirme yapmak doğru değil; kulübün elindeki varlığın değerine de bakmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.“Gelir kaynakları yükselmeli”Beşiktaş’ın futbol dışından yeni gelir kaynakları oluşturması gerektiğini vurgulayan Adalı, gayrimenkul projelerinin bu noktada önemli olduğunu belirtti.Adalı, “Futbolun dışından ciddi bir gelir yaratmadığınız müddetçe mevcut gelirlerle bu borcun faizini dahi çevirmek çok zor. Önce kulübe dışarıdan yeni bir kaynak sokmanız gerekiyor. Bunun en gerçekçi yollarından biri de gayrimenkul projeleri” diye konuştu.Kulübün elindeki imkanları büyütmeye çalıştıklarını söyleyen Adalı, Sancaktepe’nin alındığını ve bir üniversitenin spor salonunun da kulübe kazandırıldığını belirtti. Takımların antrenman yapabileceği alanlar hazırladıklarını ifade eden Adalı, “Bir yandan sportif yapıyı güçlendirirken diğer taraftan kulübün kalıcı gelir kaynaklarını artırmak zorundayız” dedi.Son 1,5 yılda yapılan borç ödemesine yeniden dikkat çeken Adalı, “Son 1,5 yılda 460 milyon euroya yakın borç ödemesi yaptık. Ben bu paraları çok yönettim” ifadelerini kullandı.Kaynak Fanatikwww.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026