Magazin Editor
Magazin Habercisi
Beşiktaş başkanı Serdal Adalı, HT Spor'da katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor.Serdal Adalı: “Beşiktaş sevgisi benim için bambaşka bir şey. Geçirdiğim o kadar şeyden sonra, vazgeçeceğim bir şey değil. Hayatımın bir parçası olmuş artık Beşiktaş.”Serdal Adalı: “Beklediğimiz tabloyla gördüğümüz tablo çok farklıydı. Maddi kısmını bir kenara bırakırsak, manevi kısmında çok sorun yaşadık. Kimin ne iş yaptığı belli olmayan bir kulüp düzeni bizi en çok zorlayan nokta oldu.”Serdal Adalı: “Ne 3 sene satılan localardan ne de sponsorluklardan bir gelir alabildik ve karşılığında da kısa vadede ödenecek 100 milyon Euro gibi bir miktar vardı. Çok şükür burası Beşiktaş. Beşiktaş’ın bunları ödemesi çok abartılacak bir şey değil ama bunları herkes bilsin.”Serdal Adalı: “Geldiğimiz günden düne kadar 300 milyon Euro para ödedik.”Serdal Adalı: “Geldiğimiz gün bankalar birliğine olan borcumuz 128 milyon Dolar’mış. Yaptığımız sermaye artırımı beklediğimiz gibi gitmedi. Çıkma isteğimizin sebebi faizi durdurmaktı. Elimize gelen paranın tamamını bankaya verdik. Bunları yapmasak bu rakam 180 milyon Euro’lara gelirdi. Ben söyleyene kadar bu kadar bir faizin ödendiğini bilmiyordu camia. Dikilitaş’ın neden önemli olduğunu bu yüzden söyledim. Buna bir çare bulmadığımız sürece her sene bir Dikilitaş yapsak olmaz.”Serdal Adalı: “Şu an Bankalar Birliği borcumuzu hemen kapatabiliriz. Emlak Konut’tan alacağımız 22 milyarla hemen kapatabiliriz ama önümüzü görmek istiyoruz. Rakiplerimizde de oldu bu. %35’le ödediği faizden çıkıp aynı bankadan %60 faizle para istiyorsun.”Serdal Adalı: "Bankalar Birliği'nde bir bankanın borcunu ödedik ve banka sayısını ikiye düşürdük. Tüpraş ve Beko ile yeni sponsorluklar, ayrıca Nike'tan aldığımız sponsorluk bedeli sonrası 50 Milyon dolar civarında parayı Bankalar Birliği'ne yatırdık.Ziraat Bankası'nın ana parasını ödedik. Faiz kısmını da üç sene ödemeli vadeye yapıp, Emlak Konut'tan Dikilitaş projesi için gelecek gelire bağladık. Diğer bankayı da kapatabiliriz istersek... Dünyanın durumu, önümüze ne gelecek bilmiyoruz.Nisan ayında 22 Milyar civarında para alacağız Emlak Konut'tan, onu da götürüp tamamını kapatabiliriz. Ancak önümüzü görmek istiyoruz.Rakiplerimiz Bankalar Birliği'nden %35'ten çıktı ama %64'ten bankalardan para istiyorlar. Parayı öderiz ama sonra ne olacak? Burada sistem var."Serdal Adalı: “Rahmi Bey’e teşekkür ediyorum. Tüpraş’tan 3 sene içerisinde alacağımız parayla banka borcunu kapatacağız dedik. Alın evladım dedi. Tekte aldık ve bunu bankaya yatırdık.”Serdal Adalı: “Maliye bakanının yanına gittim. Borcumuzu ödemek istiyoruz dedim, gülümsedi. ‘İlk defa borcunu ödemek için gelen bir başkan görüyorum.’ dedi.”Serdal Adalı: “Nike ile olan anlaşmadan senelik 2.6 milyon Dolar civarı bir para alacağız. Bir öncelik anlaşma 850 bin Euro’ydu. Bu sadece çıplak bir gelir. Senede 2.5 milyon Euro’luk bir maliyet var. Adidas kontratında bu cebimizden çıkıyordu. Artık bu bizden çıkmayacak.”Serdal Adalı: “Rakiplerimiz tedarikçi sponsorlarına 700.000 forma satış taahhütü verdi. Bu taahhüt gerçekleştirilemezse farkı ceplerinden ödeyecekler. Biz böyle bir taahhüt vermedik. İnşallah biz de 700.000 forma satarız. Biz bu kadar forma satarsak 7 değil 8.5 milyon kazanırız.”Serdal Adalı: “Keny Arroyo. 20 dakika oynattığın futbolcuyu 3.5 milyon Euro kâr ile satıyorsan maddi olarak başarıdır. Sahada başarılı olmadı. Olduğu ülkeden buraya uyum sağlamayı başaramadı. Burada bizim de hatamız olabilir.”Serdal Adalı: “Satamayacağımız bir futbolcu almayacağız. 1-2 sene oynayacak bir futbolcu alacaksak, bu top seviye bir futbolcu olur.”Serdal Adalı: “Bizim hedefimiz Dikilitaş’tan gelen gelirle yeni bir proje üretmek. Ben bunu söylediğimde ‘Beşiktaş inşaat firması mı?’ deniyor. Rakiplerle bunlar olmadan yarışmanın imkanı yok.”Serdal Adalı: “15 milyon Euro civarında yeni bir sponsorluk anlaşması yaptık. Bu sene basketboldaki isim sponsorluğu anlaşmamız bitecek. Aklımda iki ayrı sponsor var. İkisiyle de görüşeceğim.”Serdal Adalı: “Birinci önceliğimiz Eurocup’ı kazanmak. Kazandıktan sonra Euroleague’de olacağız tabii ki. Euroleague’de devamlılık olması lazım.”Serdal Adalı: "Medya ve camia olarak, futbolcularımızı kıymetsizleştirme çabası var! Tammy Abraham'a geldiği gün ‘çöp’ dediler. Zarar etmeyeceğimizi söyledim. 5,5 milyon Euro kâr ettik ve Yasin Özcan gibi genç bir futbolcu aldık. Son kontratı olan oyuncu almayacağız. Bir kişi alabiliriz ama o da üst düzey bir oyuncu olursa, olur."Serdal Adalı: "Muci'nin opsiyon süresi 10 Mayıs'ta, Semih'in de tahminen Haziran başında bitiyor. İnşallah opsiyon kullanılmaz. Çünkü o paralara oyuncu bulunamıyor."Serdal Adalı: "El Bilal Toure beğendiğimiz ve umut bağladığımız bir oyuncu. Atalanta başkanı zor bir adam. Birkaç ortak tanıdığımız çıktı. Oturup konuşacağız. Hoca da ben de kalmasını istiyoruz."Serdal Adalı: “Quaresma’dan sonra maalesef gelen hiçbir kanat oyuncusunu istediğimiz düzeyde görmüyoruz.”Serdal Adalı: “Ben çok Beşiktaşlı gördüm. Orkun’a bu konuda birazcık çatlak diyorum ben. Beşiktaş’la yatıp Beşiktaş’la kalkan bir futbolcumuz var. Şampiyonluk görmeden ben git desem gitmez.”Serdal Adalı: “Orkun’u aradım Beşiktaş’a gelmek istiyor musun dedim. ‘Tabii ki geleceğim başka nereye gideceğim.’ dedi. Tamam babanın numarasını at dedim. Orkun’a bizden aldığı paranın üzerinde teklifler de vardı, bize geldi.”Serdal Adalı: “Artık Beşiktaş’ın şampiyon olması lazım. Elimden gelen gelmeyen her şeyi yapacağım.”Serdal Adalı: “Gedson’la ilgili yazıp çiziyorlar. Gedson gayet mutlu, futbolunu oynuyor. Acaba benim bilmediğim bir şey mi var diyorum, takımında bir Türk hoca var, ona da soruyorum, ‘bir sıkıntı yok.’ diyor.”Serdal Adalı: “Ersin kalsa da gitse de bir kaleci transfer etmeyi düşünüyoruz.”Serdal Adalı: “Kışın gelen transferler seviyesinde en az 5 transfer yapacağız.”Serdal Adalı: “El-Bilal, Cengiz ve Jota konusunda son haftalarda göstereceği performanslar belirleyici olacak. Dünkü maç büyük bir hayal kırıklığı oldu.”Serdal Adalı: "Yazın aldığımız her futbolcuya devre arasında teklif geldi. Yine teklif gelecektir."Serdal Adalı: “MHK başkanımız yeni terimler uydurdu border gibi. Geçecekler o işleri.”duhuliye.com