Merhaba Magazin Durağı sakinleri! Haftanın en çok konuşulan, en çok düşündüren ve açıkçası en çok "Acaba ben ne cevap verirdim?" dedirten sorusuyla karşınızdayım. Ünlü camiasında son günlerde dilden dile dolaşan, her röportajda ünlülerin karşısına çıkan o derin mi derin soru: "Senin bu dünyaya en büyük katkın ne?" Kimisi hazırlıklı, kimisi şaşkın, kimisi de öyle cevaplar veriyor ki, biz de klavyelerimizin başına geçip acaba bu cümleler sahiden mi kalpten çıktı yoksa PR ekibinin son harikası mı diye düşünmeden edemiyoruz. Bu soru, magazin kulislerini öyle bir karıştırdı ki, her ünlüden gelen cevap ayrı bir tartışma konusu oldu bile!
Şimdi gelin hep birlikte bu olayın perde arkasına bakalım. Bazı ünlüler bu soru karşısında ezberlenmiş, "barış, sevgi, sanat" üçgeninde dönen klişe cevaplarla geçiştirirken, kimileri de öyle içten ve samimi yanıtlar veriyor ki, adeta alkış topluyor. Tabii bir de hiç beklenmedik, "Bu muymuş yani?" dedirten ya da tam tersi, "Vay be, hiç böyle düşünmemiştim!" şaşkınlığı yaratan çıkışlar var. Özellikle o kendinden emin, "Ben olmasam dünya ne kaybederdi!" havalarıyla verilen cevaplar yok mu... İşte onlar sosyal medyanın ve bizim dedikodu kazanının en sevdiği malzemeler oluyor! Ünlülerin bu "büyük katkı" meselesine yaklaşımı, onların aslında kendilerine ve dünyaya nasıl baktıklarının da bir aynası. Kimisi şarkılarıyla, kimisi filmleriyle, kimisi de sadece varoluşuyla bir şeyler kattığını düşünüyor. Peki, sizce en samimi cevap kimden geldi, ya da en çok kimin cevabı sizi şaşırttı?
Bu soru sadece ünlülerin değil, aslında hepimizin zaman zaman kendine sorması gereken bir soru, değil mi? Günün sonunda, attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün, yaptığımız her küçük yardımın bu dünyanın büyük resminde minicik de olsa bir yeri var. Belki birilerine ilham verdik, belki bir canlının hayatına dokunduk, belki de sadece etrafımızdakileri güldürerek küçük bir katkıda bulunduk. Önemli olanın ne kadar büyük bir şey yaptığımız değil, ne kadar içten ve samimi olduğumuz... Hadi şimdi klavyelerin başına geçme sırası sizde!
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!