Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

"SAYGISIZLIK DEĞİL, HADDİNİ BİLMEYENE HADDİNİ BİLDİRMEK"

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
BÜLENT ERSOY: "SAYGISIZLIK DEĞİL, HADDİNİ BİLMEYENE HADDİNİ BİLDİRMEK DEĞİL MİDİR?"

Kuşadası'nda seyircisi ile girdiği polemik gündem olan Bülent Ersoy'dan açıklama yaptı.: "Saat kaç oldu, farkında mısın?" diyen bir kişiye verdiğim cevap bir saygısızlık değil, haddini bilmeyene haddini bildirmek değil midir." diyerek uzun bir yazılı açıklama yaptı

Bülent Ersoy Diva-1

Basın mensuplarını eleştiren Bülent Ersoy şu ifadelere yer verdi:

Fakat benim en çok üzüldüğüm nokta, değerli basın mensubu arkadaşlarımın attığı başlıkların, sanki dün gece yaşanan olay yalnızca "geç kaldın" diyen bir seyirciyi azarlamaktan ibaretmiş gibi yansıtmalarıdır.

Dün gece cereyan eden olay; serumlar nedeniyle geç kalmış, hastalığına rağmen tir tir titreyerek sahneye çıkan ve üç bin seyircisini yalnız bırakmamak için tüm riskleri göze alan bendenizin, şahsına yapılan bir atfa karşı kendisini savunmak zorunda kalması ve buna verdiği cevaptır.

Basın müntesibi muhterem arkadaşlarımın yansıttıklarının aksine, naçizane biraz konuya dikkat çekmek için yalnızca "seyircinin bir tanesini azarladı" şeklinde verilerek konunun saptırılıp, hastalığımdan hiç bahsedilmemesi bence ablalarına yapılmış bir haksızlıktır.

Sizlere soruyorum, muhterem takipçilerim: üç bin kişinin bana değer vererek izlemeye geldikleri bu gecede, onların hayal kırıklığına uğramaması adına sağlıkla ilgili tüm riskleri göze alarak sahneye çıkan bendenize konser alanında sağlık problemlerim dolayısıyla serum aldığım için gecikeceğim anons edilmesine rağmen "Saat kaç oldu, farkında mısın?" diyen bir kişiye verdiğim cevap bir saygısızlık değil, haddini bilmeyene haddini bildirmek değil midir.

Özrü kabahatinden büyük. Çıkıp özür dilemek çok mu zor bişey? Seyirciye defol git diyemezsin. Hiçbir sanatçı bunu diyemez. Adam haklı olarak nerede kaldiniz diye sormuş, hastaydım demişsiniz, konu kapanmış. Ya gerçekten sizler artık bu işi bırakın, neden ülkede yaşlanan insanlar siyaseti bırakamıyor, sanatclar sahneyi bırakamıyor? Nedir bu hırs? Sezen Aksu müziği bıraktı, takdir ediyorum kendisini. Sizler neden bunu yapmıyorsunuz?

Bülent Ersoy Kuşadası 01

'PLAYBACK YAPTI' İDDİASINA YANIT VERDİ

Bülent Ersoy Playback yaptı iddiasına da yanıt verdi:

"Bülent Ersoy sahnede playback yaptı, canlı okumadı" şeklindeki haberleri açıkçası gülerek okudum. Ancak bu konuyu sizlere tüm şeffaflığıyla anlatmak isterim.

Değerli dinleyicilerimden ard arda gelen yoğun ısrarlar üzerine "Yüzünü Göremem" adlı eserimi playback olarak seslendirmek zorunda kaldım, çünkü değerli saz arkadaşlarımda bu eserin provası yoktu. Ancak her zaman canlı okuyan bir sanatçı olarak playback yapmak benim alışık olduğum, becerebildiğim bir iş değil; yaptım ama açıkçası o görüntüler beni de rahatsız etmedi değil. Playback başka söylüyor kadın başka söylüyor, senkron tutmuyor; işte bu da şarkıları playback okuyamayışımın en güzel göstergesi. Ben sahneme çıkarım, mikrofonumu elime alırım ve aslanlar gibi ciğerlerim parçalanırcasına Allah vergisi vüsatli sesimle canlı canlı okurum; ya da mikrofon kullanmam, ağzımı oynatıp playback yapamam. Benim musiki anlayışım budur. Dolayısıyla sevgili dinleyicilerim, bu konuda hiç kimse kusura bakmasın; ben playback işini beceremem, Ben insan aldatmayı sevmiyorum, o zaman insanlar benim plağımı koyup evlerinde dinlerler zaten. Ben canlı okumayı bilirim ve bu konuda da kendimle her zaman iftihar etmişimdir. bitikler gibi davranmamışımdır!!!

Bunun en net ve en güzel ispatı da o geceki konser kayıtlarında mevcuttur.

"Doğum Günüm" adlı eserimin mikrofonsuz canlı icrası, konser gecesinden kalan kayıtlarda açıkça bulunmaktadır. Şarkı nasıl okunuyormuş, ses nasıl bakiliğini muhafaza ediyormuş, buyurun izleyin!

Dolayısıyla hakkımda yazılan yazılara verebileceğim en güzel cevap yine o kayıtlarda saklıdır. Gerisi laf-ı güzaf... ben ruhumu teslim edeceğim ama benim sesim taş gibi son nefesime kadar çağlıyor ve çağlayacaktır da.

Amaaaaannn sefaaaam olsun...

Düşmanlarım çatlasın çatııııııırrrrr çatıııırrrr çatlasınlar!"

Bülent Ersoy Kuşadası 24.8.2026

KUŞADASI'NDA NE OLMUŞTU

Türk sanat müziğinin ‘Diva’ lakaplı sanatçısı Bülent Ersoy, dün konser vermek için Kuşadası’na geldi.
Kuşadası Altın Güvercin Amfi Tiyatro’da saat 21.00’de başlaması gereken konser, bazı teknik aksaklıklar ve Ersoy’un geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yaklaşık 1,5 saat geç başladı.

Saat 22.30 sıralarında sahneye çıkan Bülent Ersoy’a bu nedenle hayranlarından biri 'Saat kaç oldu? Seyirciye saygı' diye bağırdı.

Bunun üzerine Ersoy, seyirciye tepki gösterip, "Siz saygıdan ne anlarsınız? Saygımdan çıktım buraya. İnsanlar gelmişler, ayıp olur diye. Saat kaçmış, defol git. İyilik yaramaz. İnsanlık yaramaz. Direkt ben çıkmıyorum diyeceksin, olacak bitecek. Beş tane doktor dışarıda, ambulans kapıda bekliyor. Seyirciye saygı işte ama. Seyirciye saygısızlık mı bu?" dedi.

Bülent Ersoy, polemiğe girdiği seyirciyi "defol" diyerek konserinden kovarken, bir başka seyirciye de 's.ktir' çekmesi sosyal medya da günün en çok konuşulan konularından biri oldu.