Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Sandığından Daha Kıskanç Olabilirsin!

Magazin

Administratör
s-4b3cbeb7801f1ab78554c815a3d1549139c66d65.jpg

Sandığından Daha Kıskanç Olabilirsin! O İnce Çizgiyi Kimler Geçti?

Merhaba magazin dünyasının nabzını tutan sevgili takipçilerimiz! Bugün sizi düşündürecek, belki de kendinize dürüst bir bakış atmanızı sağlayacak bomba gibi bir başlıkla karşınızdayım: "Sandığından Daha Kıskanç Olabilirsin!" Bu cümleyi okuyunca kaçımızın aklına "Yok canım, ben asla!" yanıtı geldi? Hadi itiraf edelim, hepimiz zaman zaman bu duyguya kapılıyoruz. Ama asıl soru şu: Kıskançlık sandığımızdan daha derinlerimizde mi, yoksa sadece "ay canım ya, beni çok seviyor" diye geçiştirdiğimiz küçük kaçamaklar mı? İlişkilerde o ince çizgi var ya, tam da oradan bahsediyoruz. Bazen masum bir sahiplenme gibi görünen davranışlar, aslında derinlerde yatan bir güvensizliğin ya da kontrol arzusunun yansıması olabilir mi?

Özellikle magazin dünyasında, göz önünde yaşanan ilişkilerde kıskançlığın farklı tonlarına sıkça şahit oluyoruz. Sosyal medya detoksları, beklenmedik "unfollow" hareketleri, anlamsız polemikler... Kim bilir, belki de o ünlü çiftlerin ayrılıklarının altında yatan sebeplerden biri de, bir tarafın sandığından daha kıskanç çıkmasıydı? Ya da tam tersi, "sadece ilgi bekliyorum" dediğimiz o anlarda, partnerimizin attığı her adımı mercek altına alıp, telefonunu gizlice kurcalarken bulmuyor muyuz kendimizi? Bir "beğeni" yüzünden çıkan tartışmalar, geçmişin hayaletlerinin her fırsatta ortaya çıkması... İşte tam da bu noktada, o 'masum' kıskançlık perdesi aralanıyor ve hepimiz için bir uyarı ışığı yanıyor.

Belki de hepimiz, kendimize biraz daha dürüst olmalıyız. "Ben kıskanç değilim, sadece değer veriyorum" derken, aslında kontrolcü bir yaklaşıma mı bürünüyoruz? Yoksa partnerimizin hayatındaki her detayı bilme arzumuz, sevginin ötesinde bir şüphenin mi göstergesi? Bu başlık, aslında bir ayna tutuyor hepimize. İlişkilerimizde ne kadar sahipleniciyiz, ne kadar kıskancız ve bu durum karşımızdakini nasıl etkiliyor? Unutmayalım ki, dozunda bir kıskançlık ilişkiye renk katabilirken, aşırısı yıkıma yol açabilir.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Kendi kıskançlık seviyenizi nasıl tanımlarsınız ve sizce sağlıklı kıskançlık ile yıkıcı olan arasındaki sınır nerede? Yorumlarda buluşalım, bu konuyu hep birlikte deşelim!