Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

‘Sanatcı, demokrasi, adalet ve ozgurlukten yana olmalı’

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Corona nedeniyle 4 ay ara vermek zorunda kaldığı konserlerine yaz turnesi ile yeniden başlayan Erol Evgin, “Pandemi surecini, genclik sırlarını ve daha bircok şeyi SOZCU HaftaSonu’na anlattı. Sanata adanmış bir omur Erol Evgin'in ki… Dile kolay 51 yıl, muzikaller, televizyon programları ve sesiyle her zaman zirvede yer aldı. Naif kişiliği ve sevgi diliyle toplumda ‘Erol Evgin ekolu' yaratan sanatcı ofisinin kapılarını bize actı…
Corona gunleri, sizi nasıl etkiledi?
Hayat durdu. Herkes, ekonomik olarak etkilendi. Evlere kapanmak insanların psikolojisini bozdu. 20 konserim ertelendi.
Kendinizi nasıl korudunuz?
İstanbul'un koylerinden birinde yaşıyorum. Kendimizi karantinaya aldık. Cocuklarım ve torunlarımın bizimle olması en buyuk şansımız oldu.
sanatci-demokrasi-adalet-ve-ozgurlukten-yana-olmali-5f23b80b9e8c5.jpg
Karantina surecini torunları Erol, Erem ve Ozan ile geciren usta sanatcı Erol Evgin, “Pandeminin en zor yanı torunlarıma sarılamamak oldu” dedi…

Nasıl dersler cıkardık?
Doğa, insanlığa ders verdi. “Siz benim sahibim değil misafirimsiniz, kendinize gelin!” dedi. Bundan sonra, sanatın iyileştirici gucunu de yanımıza alarak, doğaya ve birbirimize daha saygılı, cok uretip az tuketeceğimiz, barış icinde bir yaşam surdurmeliyiz.
Her neslin sanatcısı olabilmenin bir sırrı var mı?
Değerli ekip arkadaşlarım var. Biz butunuz. İnandığımız şeyler uğruna burnumuzun dikine gidiyoruz. Altın Duetler 1 ve 2, altın şarkılarımıza bir “Kadın Dokunuşu” oldu. 22 aşk şarkısını ulkemizin en değerli kadın sesleriyle paylaşmak, bizi genclerle buluşturdu. Başka projelerimiz de var.
Turne programınız başlıyor. Nerelerde olacaksınız?
Evet, ozlem bitiyor, konserler başlıyor. Muzikseverlerle birlikte soyleyip, gulup, eğlenip, birlikte duygulanmayı, goz goze olmayı, sesimle onlara dokunmayı cok ozledim. Ege Turnesi programımız şoyle: 2 Ağustos Altın Guvercin Amfi Tiyatro (Kuşadası AVM)- 15 Ağustos Ceşme Acıkhava Tiyatrosu- 21 Ağustos Marmaris Amfi Tiyatro- 22 Ağustos Bodrum Antik Tiyatro- 25 Ağustos İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Acıkhava Tiyatrosu.
sanatci-demokrasi-adalet-ve-ozgurlukten-yana-olmali-5f23b80c0701d.jpg
Erol Evgin, Hande Zeyrek'le ‘Altın Duetler 2' albumunu konuştu, “Projelerimiz var” dedi.

Torunlarınıza nasihat eder misiniz?
Cocuklar davranışlarınızdan etkilenirler. Davranışlarımla ornek olmaya calışıyorum.
Genclik sırlarınız cok merak ediliyor.
Erken yatıyorum, yuruyuş yapıp, sağlıklı besleniyorum. Sevmediğim şeylerden uzak duruyorum.
“Sanatcı muhaliftir” cumlesine katılıyor musunuz?
Sanatcı muhalif değil taraftır. Ozgurlukten, adaletten, demokrasiden, hoşgoruden yana olmalıdır.
Gecen yıl DARK dizisinin Turkiye tanıtımında yer aldınız. Netflix tartışmalarına yorumunuz nedir?
Netflix'i vakit buldukca izliyorum. Dark'ta yer almam bir hoşluktu. Netflix tartışmalarına gelince, bu tur paralı kanallar isteğe bağlıdır, beğenmeyen izlemez.
Sosyal medyanın kısıtlanmasıyla ilgili ne duşunuyorsunuz?
Sosyal medyada kişilik haklarının ve aile birliğinin korunması yonunde yaptırımlar olmalıdır. Ancak, kişilik haklarını korumak, yasaklarla değil yasalarla olur. Yasaklarla sosyal medyayı baskılamak cozum getirmez. Yasaklarla; demokrasi, ekonomi, kultur- sanat da gelişemez. Ozgur duşunce su gibidir, akar onune set cekersen başka bir kanal bulur, yine kendini ifade eder. Suyun akışını asla engelleyemezsiniz.
[h=2]HER ŞEY KADININ ESERİDİR![/h]– Turkiye'de sizi son gunlerde en rahatsız eden şey nedir?
Artan kadına şiddet, cocuk istismarı cok rahatsız ediyor. “Dunya yuzunde gorduğumuz her şey kadının eseridir! Bizim toplumumuzun başarısızlığı kadınlarımıza karşı umursamazlığımızdan ve hatalı davranışlarımızdan kaynaklanmaktadır” der, Buyuk Ataturk. Toplumsal cinsiyet eşitliğiyle kadını koruyan “İstanbul Sozleşmesi” cok değerlidir. Ancak koklu cozum EĞİTİMDİR.
Nerede o eski bayramlar diyenlerden misiniz?
“Bayram her zaman bayramdır, en guzel yanı da dargınları barıştırması, cocukları sevindirmesidir. Umutlu ve mutlu bayramlar!..
Son guncelleme: 06:04 - 31.07.2020