Magazin Editor
Magazin Habercisi
Eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar, Libero TV YouTube kanalında yaptığı açıklamalarda Beşiktaş'ın mevcut durumu, Önder Özen ve Sergen Yalçın hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu."Sergen Yalçın'a gelme demiştim"Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'taki ikinci dönemine değinen Ahmet Çakar, deneyimli teknik adama görevi kabul etmemesi yönünde tavsiyede bulunduğunu söyledi.Çakar, Beşiktaş kadrosunun o dönemde yetersiz olduğunu düşündüğünü belirterek, "Aylar önce kadroya baktığımda Beşiktaş'ın bırakın şampiyonluğu, ilk üçe girmesinin bile zor olduğunu görüyordum. Bu nedenle Sergen Yalçın'a göreve gelmemesi gerektiğini söylemiştim" ifadelerini kullandı.Yalçın'ın görevden ayrılış sürecini de değerlendiren Çakar, teknik adamın başarısız bir şekilde ayrılmasının kariyerine zarar verdiğini savundu. Tecrübeli yorumcu, "Sergen Yalçın son şampiyon teknik direktördü. Ancak yaşanan süreç sonrasında imajında ciddi bir düşüş oldu. Taraftarın protesto ettiği bir noktaya geldi" dedi."Önder Özen futbolu biliyor ama..."Beşiktaş'ın futbol yapılanmasında görev alacak olan Önder Özen hakkında da konuşan Ahmet Çakar, Özen'in futbol bilgisini takdir ettiğini ancak geçmiş performansının soru işaretleri taşıdığını ifade etti.Çakar, "Önder Özen ile hayatımda bir kez tanıştım. Beyefendi bir insan, futbolu da biliyor. Ancak futbolu bilen çok insan var. Daha önce benzer görevlerde bulundu, fakat çok büyük başarılar elde ettiğini söylemek zor" değerlendirmesinde bulundu.Beşiktaş yönetiminin futbol aklı olarak Önder Özen'i tercih ettiğini belirten Çakar, teknik direktör ve transfer kararlarında son sözün yine teknik adamda olacağını söyledi."Beşiktaş'ın kadrosu şampiyonluk için yetersiz"Yeni sezon şampiyonluk yarışına ilişkin görüşlerini de paylaşan Ahmet Çakar, Beşiktaş'ın şampiyonluk ihtimalinin oldukça düşük olduğunu dile getirdi.Siyah-beyazlı takımın kadro kalitesinin yetersiz olduğunu savunan Çakar, "Trabzonspor ve Beşiktaş'ın kadroları şampiyonluk için eksik. Galatasaray'ın eksikleri daha az. Fenerbahçe ise birkaç önemli transferle eksiklerini kapatabilir" dedi.Beşiktaş'ın ekonomik gücüne de değinen Çakar, kulübün rakipleriyle arasındaki mali farkın belirleyici olduğunu söyledi.Kadronun özellikle ilk 11 dışındaki alternatifler açısından yetersiz olduğunu ifade eden Çakar, "Beşiktaş'tan iki-üç oyuncuyu çıkardığınızda takımın seviyesi ciddi şekilde düşüyor. Kadro derinliği açısından büyük eksikler var" yorumunu yaptı.Transfer piyasasında maliyetlerin yükseldiğini vurgulayan Çakar, "Bugün sıradan bir oyuncunun bonservisi bile 20 milyon euroya ulaşabiliyor. Yabancı oyuncuların yıllık maaşları 2-3 milyon euro seviyesinde. Bu şartlarda Beşiktaş'ın işi kolay değil" dedi."Şampiyon olma ihtimali en düşük takım"Yeni sezon tahminini de paylaşan Ahmet Çakar, Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışında rakiplerinin gerisinde olduğunu belirterek, "Şampiyon olamaz dediğim takım sorulursa, en düşük ihtimal Beşiktaş'tır" ifadelerini kullandı.duhuliye.com