Magazin Editor
Magazin Habercisi
Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu'nda Midtjylland'ı 1-0 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendiren Spor Depor YouTube kanalından Umut Öztürk, siyah-beyazlı ekibin oyununda Vincenzo Italiano'nun dokunuşlarının net şekilde görüldüğünü söyledi. Öztürk, ayrıca Mohamed Salah transferiyle ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.İlk yarıdaki oyundan oldukça memnun kaldığını belirten Öztürk, Beşiktaş'ın özellikle hazırlık maçlarında üzerinde çalıştığı hücum şablonlarını sahaya yansıttığını ifade etti."Hem Midtjylland maçı özelinde hem de sezon genelinde Beşiktaş'ın kullanabileceği olumlu şablonlardan birini gördük. Takımın belirgin bir hoca dokunuşuyla gelişim gösterdiği çok net.""Salih Özcan maçın en iyisiydi"Yeni transferlerden Salih Özcan'ın performansını öven Öztürk, deneyimli orta sahanın takımın en etkili ismi olduğunu söyledi."Bence Beşiktaş'ın en iyi oyuncusuydu. Fiziksel olarak tam hazır değil ama buna rağmen çok üst düzey oynadı. Hazır hale geldiğinde ilk 11'in vazgeçilmezlerinden biri olacaktır."İlhan Fakılı'nın da doğru bir scouting hamlesi olduğunu belirten Öztürk, genç oyuncunun bire bir yetenekleriyle fark yarattığını ancak son vuruş ve pozisyon alma konusunda gelişmesi gerektiğini dile getirdi."Beşiktaş, Salah'a uygun bir oyun oynamadı"Mohamed Salah transferine de değinen Umut Öztürk, mevcut oyun düzeninin Mısırlı yıldızın özelliklerine tam olarak uymadığını savundu."Dünkü şablona bakarsan Beşiktaş hiç Salah'a uygun bir oyun oynamadı. Medyada konuşulan Salah'ın merkezde ya da sahte 9 olarak kullanılması fikrinin o kadar da mantıksız olmadığını bu maçtan sonra ben de düşündüm."Öztürk, Salah'ın artık kariyerinin bu döneminde kaleye daha yakın oynamasının daha verimli olacağını ifade ederek, Beşiktaş'ın transfer gerçekleşirse sistemini yıldız oyuncuya göre yeniden şekillendirebileceğini söyledi."Menajer geri adım atmıyorsa masadan kalkacaksın"Transfer sürecindeki pazarlıklarla ilgili de konuşan Öztürk, Beşiktaş yönetiminin taviz vermemesi gerektiğini vurguladı."Bu durumda yapılacak şey çok belli. Menajer geri adım atmıyorsa masadan kalkacaksın. Kimsenin seni oynatmasına izin vermeyeceksin. Salah ne kadar büyük oyuncu olursa olsun, bu taviz diğer transferleri de etkileyebilir.""Bakayoko sisteme daha uygun"Salah ile PSV'li Johan Bakayoko arasında tercih yapması istenen Öztürk, mevcut oyun sistemi açısından Bakayoko profilinin daha doğru olduğunu ifade etti."İtaliano'nun oynatmak istediği oyuna baktığında Bakayoko daha uygun bir profil gibi duruyor. Ama bu Salah alınmasın demek değil. Salah gelirse onun etrafında yeni bir sistem de kurulabilir."Stoper tercihi: "Net Lucumí"Sol stoper transferi konusunda ise Öztürk'ün tercihi Jhon Lucumí oldu."Net Lucumí. Pas kalitesi, dengesi ve savunma özellikleriyle Beşiktaş'ın mevcut stoperlerini tamamlayacak en doğru isim olduğunu düşünüyorum." www.duhuliye.comSosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!twitter - instagram - youtube - tiktok - facebookDuhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026