Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Rutkay Aziz odulunu TTB’ye teslim etti

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Usta oyuncu Rutkay Aziz, Altın Koza Film Festivali'nde aldığı 'Yaşam Boyu Onur Odulu'nu Turk Tabipleri Birliği'ne (TTB) teslim etti. İstanbul Tabip Odası, Altın Koza Film Festivali’nde ‘Yaşam Boyu Onur Odulu’ne layık gorulen usta oyuncu Rutkay Aziz’in odulunu Turk Tabipleri Birliği’ne (TTB) adamasına teşekkur etmek maksadıyla bir toren duzenledi.
“Hekimler Rutkay Aziz’le Buluşuyor” isimli torende İstanbul Tabip Odası Yonetim Kurulu Uyesi Rukiye Eker Omeroğlu, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ve usta oyuncu Rutkay Aziz konuşma yaptı.
“TURKİYE’DE BİR MUTLULUK YAYILDI”
TTB Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman salgın surecinde tum sağlık emekcilerinin corona virusune karşı yoğun mucadele verdiklerini ve kendi hayatlarından fedakarlık yaptıklarını belirterek şunları soyledi:
* Sağlık calışanları kendilerini gercekten cok bitkin, mutsuz ve değersizleştirilmiş hissediyordu. Ama birden bire bir haber medyaya yansıdı: Değerli sanatcı Rutkay Aziz kendisine verilen 27. Altın Koza Yaşam Boyu Onur Odulu'nu bizlere ithaf ettiğini soyledi.
* Turkiye’de bir onur bir gurur bir mutluluk yayıldı. Herkes birbirine haber verdi. Sosyal medyada paylaşıldı. Ben kendisine cok teşekkur ediyorum. Onur verdiniz. Cok ihtiyacımız vardı bu donemde. Tekrar tum sağlık calışanları adına sizi alkışlıyorum.
“ONLAR GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER”
“O kadar kirli bir surecten geciyoruz ki siz bu onuru benden cok daha fazla hak ediyorsunuz” diyen usta sanatcı Rutkay Aziz, acıklamasına şoyle devam etti:
* Gercek bu. Ha bunu anlamayanlar var, bırakın anlamasınlar. Onlar geldikleri gibi gidecekler. Ama bizler bu Turkiye’yi aydınlık gunlere taşıyacağız. Buna inanıyorum.
* Ve bir şeye daha inanıyorum ki: Oncelikle bir tiyatro sanatcısı olarak, toplumcu-gercekci bir tiyatro yaparak insanın yaşama sanatına katkı sağlamak gibi soylu bir gorevimiz oldu. Ben her zaman icin tiyatroyla, tıpla uğraşan arkadaşlarımı birleştiririm. Siz hekimler de, sağlık emekcileri de insanın yaşama sanatı icin emek veren, kavga veren, bu soylu sanatın soylu birer insanlarısınız.
* Onun icin biz olsak da olur, olmasak da olur. Ama eminim ki sağlık emekcileri var oldukları surece bu memleketin, bu halkın, geleceğin can guvenliğiyle eş değerde olacaksınız. İyi ki varsınız.
ODULUNU TTB’YE VERECEĞİNİ DUYURMUŞTU
‘Yaşam Boyu Onur Odulu’nu alırken konuşma yapan Rutkay Aziz, “Ben bu odulu, son derecede onurlu ve ilkeli bir bicimde emek veren TTB’ye hediye edeceğim” diyerek odulu Turk Tabipleri Birliği ve sağlık emekcilerine armağan etmişti.
BAHCELİ TTB’Yİ HEDEF ALMIŞTI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahceli, salgınla mucadelenin yonetilişine eleştiri olarak “Yonetemiyorsunuz, tukeniyoruz” eylemi başlatan TTB’yi hedef alarak birliğin derhal kapatılması gerektiğini soylemişti. Bahceli’nin sozlerine sağlıkcılar, meslek orgutleri ve muhalefetten tepki gelmişti.
rutkay-aziz-odulunu-ttb-ye-teslim-etti-5f6dc92f953e7.jpeg

İLGİLİ HABERRutkay Aziz odulunu TTB'ye adadı: Onurlu tabipleri ve sağlıkcıları selamlıyorum

rutkay-aziz-odulunu-ttb-ye-teslim-etti-5f6dc92fc5599.jpg

İLGİLİ HABERTTB'den Bahceli'ye yanıt

Son guncelleme: 10:51 - 25.09.2020