Magazin Editor
Magazin Habercisi
Dunyaca unlu İngiliz şarkıcı Robbie Williams, balık diyeti nedeniyle cıva zehirlenmesi yaşadığını soyledi. Turk asıllı Ayda Field ile evli olan Williams yaptığı acıklamada, "Eşim Ayda ikinci kez hayatımı kurtardı" dedi. Dunyaca unlu İngiliz şarkıcı Robbie Williams, balık diyeti nedeniyle olumden donduğunu acıkladı. 46 yaşındaki şarkıcı Gunde iki kez balık yiyordum ve doktorun şimdiye kadar gorduğu en yuksek cıva zehirlenmesine sahipsin dedi.
‘AYDA HAYATIMI KURTARDI’
Williams, “Cıva testi yaptırdım cunku eşim nevrotiktir ve her zaman her turlu testi yaptırır. Her neyse, Tanrıya şukur! Cıva ve arsenik zehirlenmesinden olmuş olabilirdim” dedi.
Hemen bitki bazlı beslenmeye gectiğini belirten Williams, Turk eşi Ayda’nın ikinci defa hayatını kurtardığını sozlerine ekledi.
CIVA ZEHİRLENMESİ NASIL OLUR?
Cıva doğal olarak balıklarda, kabuklu deniz hayvanlarında ve balık yiyen hayvanlarda oluşan bir elementtir. Marlin, kopek balığı ve kılıc balığı dahil olmak uzere besin zincirinin tepesindeki balıklarda daha yuksek seviyeler bulunur.
Kişilerin kabuklu deniz urunlerini ve belirtilen balıkları fazla tuketmesiyle vucutlarında cıva miktarı yukselir. Cıvaya cok fazla maruz kalmak beyne, kalbe, bobreklere, akciğerlere ve bağışıklık sistemine zarar verebilir.
Metal, doğmamış bebeklerin veya kucuk cocukların kan dolaşımındaysa, insan sinir sistemlerine zarar verir, bu da onların duşunmesini ve oğrenmesini zorlaştırır. Cıva zehirlenmesi sonucu zayıf periferik goruş, el ayak koordinasyon eksikliği ve kas gucsuzluğu ortaya cıkıyor.
sizlere www.magazin.biz.tr farkıyla sunulmuştur