Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

"Resmen maestro gibiydi"

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Maraton VİP programında değerlendirmelerde bulunan Bora Beyzade, Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 2-1 mağlup ettiği derbiyi analiz etti. Siyah-beyazlıların sezona eksik başlamasına rağmen Vincenzo Italiano'nun elindeki kadrodan maksimum verimi aldığını belirten Beyzade, derbi galibiyetindeki en büyük payın İtalyan teknik adama ait olduğunu söyledi.Bora Beyzade, Beşiktaş'ın sezon başındaki eksiklerine rağmen adım adım gelişim gösterdiğini vurguladı."Sonuçta sezona eksiklerle başlayan bir Beşiktaş vardı. Ama İtalyan hoca hiç mazeret üretmedi. Elindeki malzemeyi her geçen gün tuğla tuğla üzerine koyarak, adım adım ilerleyerek gerçekten başka bir noktaya getirdi. Bunların hepsini detaylıca konuşacağız. Oyuncu bazlı dokunuşlarının hepsini detaylıca konuşacağız."İtalyan teknik adamın elindeki malzemeden maksimum verimi çıkardığını ifade eden Beyzade, Italiano'nun bazı oyuncuların performansını da önemli ölçüde değiştirdiğini söyledi."Elindeki malzemeden maksimumu çıkarmayı başardı. İtalyan hoca benim hayatımda en sevdiğim teknik adam tiplerinden biridir. Mutlaka her teknik adamın kendine has oyun tarzları vardır. Bazıları bundan hiç geri adım atmaz ya da takıntılı teknik adamlar diyelim bunlara. Ama Italiano kendi futbolunu zaten bir şekilde oynatıyor ama elindeki malzemeyle bunu yapabilmesi, hatta bazı oyunculara resmen evrim geçirtmesi, takdire şayan bir olay ve bunun da meyvesini dün zorlu Kadıköy deplasmanında aldı Beşiktaş. O anlamda, yani bu derbi zaferinde bence en büyük payı kendisine vermemiz gerekiyor.""Maçın orta sahada kazanılacağı belliydi"Karşılaşmanın ilk 11'lerinin açıklanmasının ardından orta saha üstünlüğünün Beşiktaş lehine olduğunu düşündüğünü belirten Beyzade, özellikle Orkun Kökçü, Junior Olaitan ve Salih Özcan üçlüsüne dikkat çekti."Maça şöyle hemen hızlıca bakarsak, aslında ilk 11'ler açıklandığında çoğu insan bence fark etmiştir. Yani orta sahada maçın kazanıldığını, özellikle derbilerin orta sahalarda çözüldüğünü zaten bilinen bir gerçek. Ve dizilişe baktığımız zaman da Beşiktaş'ın üçlü orta sahasında Orkun, Olaitan, Salih'e karşı Fenerbahçe'nin Kanté ve Gündoğan ile karşılık veremeyeceği çok belliydi."Beyzade, İrfan Can Kahveci'nin de bu bölgedeki fiziksel mücadele açısından Beşiktaş'a avantaj sağlayabileceğini düşündüğünü belirtti."Yani İrfan oranın oyuncusu zaten değil. Yani orada çok fazla son dönemde oynayabilen bir oyuncu değil. Ve artık fizik gücü zaten buna el vermeyeceği için Beşiktaş'ın zaten çok avantajlı olduğunu maçın öncesinde görebiliyorduk.""Ben orada maç öncesinde belki farklı bir varyasyonla orta sahanın daha dirençli gelmesini bekliyordum Fenerbahçe'de ama açık söyleyeyim, İrfan'ı görünce ben rahatladım."Beşiktaş orta sahası geri adım atmadıBora Beyzade, Fenerbahçe'nin maçın ilk bölümünde taktik faullerle Beşiktaş'ın orta sahasını durdurmaya çalıştığını ancak siyah-beyazlıların buna karşılık verdiğini söyledi."Zaten maçta hemen öyle başladı. Yani belki ilk 15 dakika Fenerbahçe, orta sahada taktik faullerle, Kanté ve Gündoğan'ın taktik faulleriyle bizim orta sahamızı belki biraz olsun sindirmeye çalıştı ama Beşiktaş asla geri adım atmadı.""Salih önderliğinde, Salih, Orkun ve Olaitan önderliğinde o yıldırma politikasına hemen karşılık vermeye başladı ve hemen dengeyi de maçın içerisinde kurdu."İlk yarının genel olarak dengeli geçtiğini belirten Beyzade, Fenerbahçe'nin golünün ardından Beşiktaş'ın oyunun temposunu yükselttiğini ifade etti."Hatta ilk yarım saat, Fenerbahçe'nin o şans golü gelene kadar tamamen dengede bir oyun vardı. İki takım da birbirine karşı temkinli davranıyordu. Biraz daha belki düşük tempolu gelebilir insanlara karşılaşma ama Fenerbahçe'nin golü fitilin ateşlendiği an oldu. Tam anlamıyla bir şans golü."Agbadou'nun hatasına da değinen Beyzade, savunma oyuncusunun üzerine fazla gidilmemesi gerektiğini belirterek pozisyonu şanssızlık olarak değerlendirdi."Evet. Belki orada Agbadou'nun da biraz dikkatsizliği var. Ama şimdi oyuncuya çok fazla yüklenildiği için tekrar oraya girmek istemiyorum. Onu da Agbadou bölümünde ayrıca söylemek istiyorum. Savunma bölümünde bir şanssızlık oldu diyelim.""Beşiktaş 90 dakika dinamizmini sahaya yansıttı"Beyzade, ikinci yarıda Fenerbahçe'nin oyundan düştüğünü, Beşiktaş'ın ise fiziksel gücünü koruduğunu belirtti."Ondan sonra Beşiktaş'ın bir anda hareketlendiğini ve hız kazanmaya başladığını gördük. Rakibin üzerine gitmeye başladığını gördük ve bunun sonucunda hemen karşılığını aldı.""Bu da çok normal. Yani üçlü orta sahaya karşı Orkun, Olaitan ve Salih'in performansına karşı Kanté ve Gündoğan belki ilk yarı bir nebze olsun karşılık verebildi ama maçın ikinci yarısında tamamen Fenerbahçe sahadan silindi.""Yani zaten Gündoğan çok fazla ikinci yarı o hataları da yapmaya başladı. Bir tek Fenerbahçe Kanté ile ayakta kalmaya çalıştı. İrfan zaten 45. dakikada kendini bıraktı. Daha devam edemeyeceği çok belli ama Beşiktaş 90 dakika boyunca o dinamizmini, o fizik gücünü sahaya yansıttı.""Italiano, İsmail Kartal'ı mat etti"Beşiktaş'ın rakip ceza sahasında 27 kez topla buluşmasına da dikkat çeken Beyzade, Fenerbahçe'nin aynı alandaki sayısının 13 olduğunu hatırlattı."Tabii bu da Italiano'nun çok büyük bir başarısı. Eldeki bu malzemeden bunu çıkarmak. Yani bu istatistiklere de yansıdı. 27 kez rakip ceza sahasına giren Beşiktaş'ı gördük. Fenerbahçe'de bu sayı 13."Beyzade, derbinin genel özetini ise Italiano'nun taktik planı üzerinden yaptı:"xG oranında neredeyse rakibine üç katı üstünlük sağlayan bir Beşiktaş var. Yani Italiano'nun ilmek ilmek dokuduğu planıyla İsmail Kartal'ı mat etti. Maçın özeti bu. Mükemmel bir oyun vardı sahada."İkinci yarıda Fenerbahçe'nin 0.02 xG üretmesine ve Beşiktaş'ın topa sahip olma üstünlüğüne de vurgu yaptı."Şöyle bir söyleyeyim hatta, ikinci yarı Fenerbahçe'nin xG oranı 0.02'ydi.""Beşiktaş orada da yine rakibine göre çok üstündü. İkinci yarıda Beşiktaş'ın yüzde 60'a yüzde 40 topla oynama üstünlüğü vardı.""Önce takımı övmek lazım"Hakem performansının ayrıca konuşulması gerektiğini belirten Beyzade, önceliğin Beşiktaş'ın saha içindeki performansı olduğunu söyledi."Bunların hepsini biraz daha detaylandıracağız. Halil Umut Meler'i de konuşacağım bu arada. O da ayrı bir parantez. O biraz daha sonlara kalsın.""Çünkü önce takımı övmek lazım. Yani hakem performansından çok önce takımı övmek lazım. Yani Italiano Türkiye'de ilk defa derbiye çıktığı için insanlarda belki biraz soru işareti olmuş olabilir."Beyzade, Italiano'nun İtalya'daki tecrübesi nedeniyle derbi öncesinde kendisi açısından herhangi bir soru işareti taşımadığını da dile getirdi."İsmail Kartal'ın daha şanslı olduğunu, işte Türkiye'deki derbi performansına falan dem vuruyordu İsmail Kartal'ın. Ama şu da unutulmasın. Italiano yıllardır Serie A'da teknik adamlık yapıyor. Fiorentina ve Bologna ile aynı futbolu oynattı orada da.""Ve şu unutulmasın, İtalya'da Türkiye'deki gibi değil. İtalya'da siz eğer Fiorentina takımıysanız ya da Bologna takımıysanız zaten 6 tane büyük maça çıkıyorsunuz. Inter, Milan, Roma, Lazio, Napoli... Bunlar hep zor maçlar. Juventus... Bunlar hep zor maçlar.""Kafam çok rahattı"Beyzade, İtalyan teknik adamın büyük maçlardaki taktik deneyimine güvenerek derbi öncesinde Italiano'nun performansından şüphe duymadığını belirtti."6 tane büyük maça çıkıyorsunuz ve bunların hepsinde Italiano bugüne kadar kendi oyun anlayışından hiçbir şekilde taviz vermeyen bir teknik adamdı. Ben o yüzden bu derbi öncesi Italiano'nun performansından dolayı en ufak bir soru işaretim yoktu. Kafam çok rahattı. Hatta İsmail Kartal'a çok baskın geleceğini de düşünüyordum ki öyle de oldu.""Çünkü İtalya'daki teknik adamların, İtalyan futbolundaki o taktik savaşları... Daha önce altını çizmiştim. Italiano'nun da bu konuda çok fazla yoğrulduğunu ve bu konuda çok başarılı olduğunu da söylemiştim. Dünkü maçta bence bunu fazlasıyla gördük. Gerçekten olağanüstü bir derbi galibiyeti oldu."Nübel tek istisna, Cerny eleştirisiBeyzade, Beşiktaş'ta genel anlamda takımın performansını överken Alexander Nübel ve Vaclav Cerny hakkında da değerlendirmelerde bulundu."Şöyle de bakabilirsiniz olaya: Beşiktaş'ta maçın en düşük reytingli oyuncusu kaleci Alexander Nübel'di. Çünkü bir gol yedi. Onun dışında kaleye top gelmedi. Kendi performansını da gösteremediği için notu biraz düşük kaldı. Ya öyle düşünün maçı.""Yani Beşiktaş'ta dün özellikle ilk 11 anlamında tek sırıtan oyuncu vardı. Herkes mağluba Cerny'ydi. Onun da performansına birazdan geleceğim."Olaitan ve Trossard öne çıktıBeyzade, karşılaşmanın yıldızları konusunda Junior Olaitan ile Leandro Trossard arasında seçim yapmakta zorlandığını ifade etti."Onun dışında hakikaten herkes elinden gelenin fazlasını yaptı ama dört oyuncu, dört oyuncu diğer arkadaşlarından bence çok fazla öne çıktı. Maçın yıldızı olarak herkes bir konuda biraz böyle bir çatışma da yaşadı dün akşam. Çatışma derken tatlı bir çatışma tabii yani.""Olaitan mı, Trossard mı diye. Ben iki oyuncuya da eşit mesafedeyim. Yani Olaitan dün özellikle 3. bölgedeki, yani 2 ve 3. bölge arasındaki hücum aksiyonlarında o verdiği kritik paslarla, kilit paslarla çok öne çıktı.""Yani o olağanüstü bir futbol oynadı. Ama Trossard da dün resmen maestro gibiydi."Orkun Kökçü'nün de Fenerbahçe'nin orta saha ikilisine karşı yüksek efor sarf ettiğini belirten Beyzade, Beşiktaş'ın oyun kuruluşunda Trossard'ın rolünün büyük olduğunu söyledi."Orkun'un dün belki insanlara Orkun böyle normal bir günündeymiş gibi gelmiş olabilir ya da diğer maçlarına göre çok fazla ön plana çıkmadığını görmüş olabilir. Ama Fenerbahçe'nin o Kanté-Gündoğanlı orta sahasına karşı Orkun'la çok fazla efor sarf etti.""O yüzden aslında Beşiktaş oyun kurulumunu daha çok sol kanattan, hatta biraz daha merkeze kayan Trossard da yaptı ve Trossard da gerçekten olağanüstü bir futbol oynadı.""Trossard'a top geldiğinde bütün Beşiktaşlılar rahatlıyor"Bora Beyzade, Trossard'ın top hakimiyeti ve oyun organizasyonundaki katkısına dikkat çekerek, yıldız futbolcunun Beşiktaş'a güven verdiğini dile getirdi."Ya topu ayağından almak hakikaten imkânsıza yakın. Bunu daha önce defalarca söylemiştik. Yani Trossard'da top Trossard'a geldiğinde bütün Beşiktaşlılar rahatlıyor. Çünkü o topu mutlaka çok iyi kullanacağını ve asla kaptırmayacağını biliyorsunuz.""Oyun organizasyonunu çok doğru bir şekilde yapacağını biliyorsunuz. Dünkü maçta da öyle oldu."Duhuliye.com