Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Psikologlar Açıkladı: Misafir Gelmeden Önce Evi Köşe Bucak Temizleyenlerin 4 Belirgin Özelliği

Magazin

Administratör
s-4daf25d343825b860c3987136a52fda164243036.jpg

Evini Misafir Gelmeden Köşe Bucak Temizleyenler! Psikologlar Sizi Yakından İnceledi, Ortaya Çıkan 4 Şaşırtıcı Özellik Ne Mi?

Merhaba canlar, nasılsınız? Bugün hepimizin bir şekilde içinde bulduğu, bazılarımızın ise adeta bir yaşam felsefesi haline getirdiği o konuya parmak basıyoruz: Misafir gelmeden önce evi dip köşe, santim santim temizleme sendromu! Hani o "Ay, zaten temizdi ama şöyle bir elden geçireyim," diyerek başlayan ve kendini bir anda koltuk altlarını bile süpürürken bulduğun o süreç var ya, işte psikologlar tam da bu insanları mercek altına almış! Ve inanın bana, ortaya çıkan sonuçlar hiç de beklediğimiz gibi değil. Meğerse bu titizlik abidelerinin arkasında yatan çok daha derin, hatta bazıları için şaşırtıcı olabilecek özellikler varmış. Hazır olun, belki de kendinizi veya çok yakınınızdaki birini bu satırlarda bulacaksınız!

Peki, psikologlar o pırıl pırıl evlerin ve onları bu hale getirenlerin sır perdesini araladığında nelerle karşılaşmış? Duyduğumuza göre bu kişilerin sadece "temizlik delisi" olmadıklarını, aksine mükemmeliyetçilikten kontrol arayışına, hatta bilinçdışı bir onay ihtiyacına kadar uzanan belirgin karakter yapılarına sahip olduklarını açıklamışlar. Yani o kusursuz görünen düzen, aslında ruh halinizin, kaygılarınızın ve dünyaya bakış açınızın ince bir yansıması olabilirmiş! Kim bilir, belki de o mis gibi kokan, toz zerresine bile rastlanmayan evler, dış dünyaya karşı kurulan bir kalkan, "Ben her şeye hakimim!" mesajının sessiz bir fısıltısı ya da "Beni takdir edin!" çığlığıymış... Kulağa biraz dedikodu gibi gelse de, tüm bu saptamaların bilimsel verilere dayandığını unutmayalım!

Bu durum, misafirlerinize sunduğunuz o kusursuz ortamın sadece estetik bir kaygıdan ibaret olmadığını, aynı zamanda kişiliğinizin derinliklerinden gelen mesajlar taşıdığını gösteriyor. Siz de o kategoriye giriyorsanız veya çevrenizde bu "titiz misafir ağırlayıcıları"ndan bolca varsa, eminim bu yeni bakış açısıyla olaylara farklı bir gözle bakacaksınız. Belki de bu haberi okuduktan sonra, misafir gelmeden önceki o hummalı temizliğinizi yaparken kendinizi daha iyi anlayacaksınız.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Acaba siz de onlardan mısınız ya da çevrenizde bu özellikleri taşıyan tanıdıklarınız var mı? Yorumlarda buluşalım!