Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Pakistan'da Çocuklara Dövüş Eğitimi Veren Hocanın Yöntemi "Bu Nasıl Eğitim?" Dedirtti

Magazin

Administratör
s-2202ade566f524223415351e71f7288f657d1d5f.jpg

Başlığımızdan da anladığınız üzere, yine tüm dünyanın ve özellikle çocuk gelişimi uzmanlarının gündemine oturan, 'bu kadar da olmaz' dedirten bir olayla karşınızdayız. Pakistan'dan gelen haberler, çocuklara dövüş eğitimi veren bir hocanın uyguladığı yöntemleri adeta gözler önüne serdi ve sosyal medyayı ikiye böldü. Görüntüler o kadar şaşırtıcı ki, "eğitim mi, şiddet mi?" sorusunu ister istemez akıllara getiriyor. Eminiz ki siz de duyar duymaz bu konuya kayıtsız kalamayacaksınız!

Pakistan'ın bazı bölgelerinde çocuklara verilen dövüş eğitimleri uzun zamandır konuşulurken, son ortaya çıkan bir videoda hocanın uyguladığı "sıra dışı" ve "sınırları zorlayan" teknikler herkesi şoke etti. Henüz çok küçük yaştaki çocukların bu kadar ağır ve riskli antrenmanlara maruz kalması, fiziksel sağlıkları kadar ruhsal gelişimleri üzerinde de derin soru işaretleri bırakıyor. Bazıları bunu çocukların gelecekte kendilerini savunabilmesi için gerekli bir disiplin olarak görse de, çocuk hakları savunucuları ve pedagoglar olayın bambaşka boyutlarda olduğunu, uygulananın pedagojik bir eğitimden çok öteye geçtiğini ve hatta suistimal sınırlarına dayandığını yüksek sesle dile getiriyor. Gündemimize bomba gibi düşen bu olay, çocuk eğitiminde kabul edilebilir sınırların nerede başlayıp nerede bittiğini bir kez daha sorgulatıyor.

Peki bu nasıl bir eğitim anlayışı? Çocukların gelişiminde bu tür "sert" metotların gerçekten yeri var mı? Yoksa bu, geleneksel kabul görmüş eğitim anlayışının çok dışına çıkan, kabul edilemez bir uygulama mı? Ailelerin bu duruma nasıl izin verdiği, hatta çocuklarını bu tür hocalara emanet etmesi de kafalarda büyük bir soru işareti oluşturuyor. Sizce, çocuklara bu denli riskli ve belki de travmatik olabilecek dövüş eğitimleri vermek doğru mu? Geleceğin yetişkinleri olacak bu çocuklar, bu eğitimlerin izlerini hayatlarının ilerleyen dönemlerinde nasıl taşıyacak?

Bu tartışmalı konuda sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarda buluşalım, bu önemli konuyu birlikte ele alalım!