Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

"Oyuncular Ocak ayındaki seviyesinin gerisinde"

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Umut Öztürk:Mental anlamda Beşiktaş’ın Süper Lig sezonunu Galatasaray maçında tamamladığını düşünüyorum ben. Hani ondan sonra Beşiktaş derbiler oynadı ama Fenerbahçe maçında da bence o yoğunluk yoktu. Fenerbahçe maçına biraz daha “Biz oyunumuzu oynayalım. Olmazsa da olmaz abi. Yapacak bir şey yok aslında” şeklinde çıktı. Bence çok hatalı bir derbiye çıkış mentalitesi bu.Ama Galatasaray maçının Beşiktaş adına sezonu fiilen bitirdiğini söyleyebilirim. Hani zaten bu da şuradan saçma geliyor bana. Senin zaten sportif hedeflerin uzağında bir sezon geçireceğin bence Ağustos-Eylül aylarındaki Göztepe maçıyla belli olmuştu. Anladın mı? Senin oradan sezonu çevirmen bu kaliteyle mümkün değil. Rakiplerini de düşündüğümüz zaman mümkün değilken sen bunu bir geçiş ve oyun oturtma senesi olarak özetledin.Beşiktaş’ın var mı şu an oturmuş bir oyunu? Beşiktaş’ın seneye taşıyacağı herhangi bir, Orkun ve çok pahalı transfer olduğu takdirde söylüyorum bunu, Agbadou dışında seneye kesin 11’de olmalı diyeceğim bir oyuncusu da yok bence.Ya şu da büyük problem. Yani oyun oturtma senesi bağlamından kopartmamaya çalışıyorum mevzuyu. Beşiktaş’ta şu anda bütün oyuncular Ocak ayındaki seviyesinin gerisinde. Bu çok ciddi bir problem ve bu sadece Sergen Yalçın’ın da sorumluluğunda olan bir şey değil. Yani Solskjaer döneminde de alınan oyuncular 4 ay sonra daha kötü gözüküyordu. Yani Rafa Silva’nın Galatasaray’la oynanan Süper Kupa maçındaki haline bakın, daha sonra ligde oynanan Kasımpaşa maçındaki haline bakın. Bu oyuncuların geriye gidişi biraz Beşiktaş’taki son 5-6 senede yaşanan başarısızlık kültürünün getirdiği bir eksi herhalde.Bunu da kırmanın bir yolu var. Biraz daha sportif hedeflerin uzağında sezon geçirmeye okey olup bir sistem oturtman lazım. İşte bu ya bir plan istikrarı olur, ya bir hoca istikrarı olur, ya bir kadro istikrarı olur. Bu kadar sık yapbozun yapıldığı bir takımda, ekonomi de bu kadar yüksek seviyede iyi değilken olabilecek en kötü şey oyuncu sirkülasyonu herhalde.Ve şey de normal geliyor bana. Bu kadar toplama bir takımla bu oyuncuların alışık olmadığı formasyonu denemek tabii ki senin saha sonuçlarını etkiler. Beşiktaş’ın o dönemde kazandığı maçlarda da aslında ideal oyunuyla oynamadığı çok fazla maç var. Mesela Kocaelispor maçı… Beşiktaş orta derin blokta kapandı. Uduokhai - Agbadou ikilisiyle duran toptan bir gol attı. Orkun’un olmadığı bir maçta o maçı kazanabildi.Başakşehir ikinci maçı 3-2 kazandın ama Başakşehir’in sana hediye ettiği bir gol var ki o zamanlar hücum performansı Hyeon-gyu Oh’tan dolayı iyiydi. Ama yine ikinci yarıda tonlarca pozisyon verdin. Galatasaray’a karşı uzun süre 10 kişi oynayan Galatasaray’a karşı net bir fırsat üretemedin. Fenerbahçe’ye karşı domine edildin mesela. Sürekli aynı pozisyonları verdin.İşin özeti, Sergen Yalçın hocamın işaret ettiğinin de altında başarısız bir sezon geçirdi. Ben devam etmesi gerektiğini düşünüyorum Sergen Yalçın’ın. İlk mağlubiyette veya ilk tökezlemede değişim opsiyonunu açan biri değilim kendimce ama bunları da konuşmamız lazım.Duhuliye.com