Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

"Orkun Kökçü'yü Tadından Yiyemezsin..."

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Reha Kapsal:Beşiktaş ruhunu sahada yansıtan tek futbolcu Orkun’du. O, kaptanlık bandının hakkını veriyor. Sezon başı evet, ben de burada yeri geldiğinde eleştirdim ama saha içinde liderlik yapıyor. Diğer oyuncuları da oyuna itiyor bir lider olarak. Koşuyor, mücadele ediyor, gol yapıyor, asist yapıyor. Yani skor katkısı var. Tam anlamıyla sahada liderlik yaptığını görüyoruz. Bunun değerli bir sebebi de şu: Ocak’ta transferler yapıldıktan sonra, yeni oyuncularla beraber daha rahat, sözünü ettiğim gibi orada bir kontrol alanı yaratıldı. Yani daha rakip yarı alanında, ceza sahasına yakın oynayan Orkun, kendi yeteneklerini ve kreatif becerilerini ortaya çıkarmaya başladı. Bu çok önemli, Ender. Yani rakip kaleden uzak oynamıyor. Hep burada dile getirdiğim, hep aynı tekrara düşmek istemiyorum. Sezon başından beri rakip yarı alanda oynadığında Orkun’un tadından yenmez, keyif alırsın futbolculuğundan. Nitekim de bunu net bir şekilde gösteriyor ama ortaya koyduğu bir karakter var. Beşiktaş ruhunu ortaya koyup bunu yansıtan tek oyuncuydu bugün. Orkun Kökçü’yü bu anlamda tebrik ediyorum.Sergen Hoca ile ilgili şunu söyleyeyim: Elindeki malzemeyi doğru kullanmaya çalışıyor Sergen Hoca. Bunu net bir şekilde görüyoruz. Ama ben Cengiz ile Salih aşkını anlamış değilim hocanın. Yani bu aşk onu da bitirecek. Yani bir yerde nasıl bitirecek? Oyuncular ihanet ediyor. Salih girdiğinde daha canlı olması gerekir, daha istekli olması gerekir. Cengiz giriyorsun, daha fark yaratıp orada golleri atacaksın iki tane. Beşiktaş taraftarı son dakikaları, düşünebiliyor musun, dua ederek falan geçiriyor. Yani gözünü kapatıyordur, “Bir gol yemeyelim, 2-2 bitmesin” diye. Maç bir anda 4-1 olacakken en kötü 3-1 yapacak, iki tane Cengiz net gol kaçırıyor. Jota, Kartal daha az şans buluyorlar.Şimdi tabii işin tuhafı, Jota’yı hiç bulmuyor. Bir de böyle bir şey var. Hep Cengiz daha önde. Sergen Hoca geldi, “Ben Cengiz’i düzeltirim” dedi vesaire. Sezon bitiyor, Cengiz’de bir düzelme yok. Aksine geriye gidiyor. İşin de tuhafı, ilk geldiğinde biraz daha, hatırlıyor musun Ender, gol yapıyordu. Enerjisi yüksekti. Bir sakatlık geçirdi. Sakatlıktan sonra geriye gidiyor. Salih de keza öyle. Yani ikisi de… Sergen Hoca’nın bunu gözden geçirmesi gerekir. Böyle girdiği maçlarda gol kaçıracak, kötü oynayacaklar. Maç öndeyken Beşiktaş, mesela bugün girecekler, bir gol olacak, maç berabere bitecek. Veya 0-0 iken girecek oyuna, eksi yazacak. Takım bir gol yiyecek, mağlup olacak. Direkt Sergen Hoca’ya yazacak.Sergen Hoca’nın kaçıncı şansı bu? Cengiz ve Salih… Biraz da hocanız için, en kötü bu kadar laf söyleniyor, biraz hocanız için de kendinizi… Hadi geçtim kendiniz için bir şey yapmıyorsunuz. Sergen Hoca bu kadar sahip çıkıyor. Siz de hocaya bir şekilde bunun teşekkürünü sahada sunun.10 numara profilinde net oynayan bir oyuncu düşün. Şu anda Beşiktaş’ın 10 numarası kim? Orkun oynuyor. Düşün, 10 numara. Göztepe’de oynayabilir bir oyuncu. Göztepe 3-4-1-2 oynuyor. O birli oynuyor. Göztepe’nin en büyük özelliği ne? Koşması, mücadele etmesi, basması… Genç bir takım. Top ayağında çok becerili bir takım değil. Topu bırakıyor zaten. Bu sene şu ana kadar %38 topla oynama ortalaması var. Şimdi oranın 10 numarasıyla Beşiktaş’ınki farklıdır. Oradaki vadedilen oyunla buradaki farklıdır.Şimdi senin söylediğin gibi 10 numara profilinde değil, çizgiye koyuyorsun. Çizgi oyuncusu değil. Ender orta sahada oyun kuran oyuncu değil. Dinamik, koşan bir oyuncu. Ama bu büyük takım oyuncusunun tarifi olmaması gerekir. 10 numara, 6, 8… Hepsinden biraz var ama daha net bir özelliği olması gerekir. 6, 8, 10’un ortalaması gibi. Ama hiçbirinin neti değil. Koşuyor, mücadele ediyor ama futbol bilgisi çok yüksek değil, top tekniği çok güçlü değil. İyi niyetli mi? Evet. Genç zaten, o kültürü de almış. Ama kalite lazım. Bu kaliteyi de nerede gördük? Galatasaray maçında… 90 dakika oynadı ama hiçbir varlık gösteremedi.Duhuliye.comHABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..