Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

“Orkun çok özel bir oyuncu“

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Mustafa Demirtaş:Orkun gibi bir silah var forvet arkasında ama ne olursa olsun 9 numarayı en çok besleyen bölge kenarlardır.. Buna rağmen oyuncu 9 maçta 6 gol, 2 asistlik bir performans sergiledi. Üstelik attığı goller de oldukça çeşitli; ceza sahası dışından, röveşatayla, seken topları takip ederek ve birebir pozisyonlarda bitiricilik göstererek skor üretti.Yani tam olarak ne bekleniyor onu anlamadım gerçekten. Ya illa işte 5 büyük ligde zamanında oynamış, 33-35 yaşına gelmiş, 10 milyon euro kontratı da çakmış, üç maçta bir gol atıyor. Ne güzel topçu işte kalite böyle, bunu mu illa sağlamak gerekiyor yani? Adam atıyor işte, yaşı da gayet uygun. O yüzden Beşiktaş’ın santrforu var. Ben orada bir numara eklemesi yapmadım ama bir alternatif lazım tabii ki. Yani Mustafa , Semih ya da başka bir alternatif santrfor tabii ki lazım Beşiktaş’a. Gelecek sezon Avrupa’da da olacağını düşünürsek.Şimdi driplingi çok önemsiyorum ben merkez orta sahada. Bir oyuncunun en azından çok ciddi bir şekilde dripling tehdidini vermesi lazım rakibe. Hele ki Beşiktaş’san, çoğunlukla rakibi açmak zorundaysan, 3 puanla oynamak zorundaysan, Orkun gibi bir silahın yanında… Orkun birçok şeyi bir arada yapabiliyor. Bazı şeyleri inanılmaz, kusursuza yakın yapıyor. Ama onun yanında daha tamamlayıcı olabilecek bir 8 numara.Tabii ki tempo olarak dönen topları toplayacak, o tempoya sahip bir isim olmalı. Tabii ki pas alışverişinde de çok eksik olmaması lazım ki Orkun derinde topla buluşmasın. Bu durum 6 numara için de geçerli.Hem 6 hem 8, Orkun’u daha rakip ceza yayı önünde topla buluşturabilecek kadar yetenekli olmalı. Ben kusursuz bir pas beklemiyorum. Ama doğru açıları yakaladıktan sonra doğru pasları çıkarabilen, baskı gördüğü zaman afallamayan, hafif topla dönebilen oyunculardan bahsediyorum.Ama asıl burada dikkat çekmek istediğim konu Olaitan. Olaitan da bu normlara uyuyor. Belki pas konusunda çok üst düzey değil ama diğer özelliklere uyuyor. Olaitan’dan daha iyisini yapabilecek bir 8 numara Beşiktaş’ı çok yükseltir.Şimdi burada Olaitan topu kazanıyor. Dripling özelliği olmasa topa basacak ve bekleyecek. Ama driplingi olduğu için savunmanın bıraktığı boşlukla topla birlikte ilerliyor. Bu da hücumun devamını sağlıyor ve gol pozisyonu getiriyor.Bu yüzden dripling yapan 8 numara çok kritik. Daha iyisi bulunursa hem Orkun’dan hem diğer oyunculardan daha fazla verim alınır. Çünkü dripling demek, boşluğu sadece pasla değil, topla kat etmek demek.Burada asıl altını çizmemiz gereken konu Orkun Kökçü’nün kalitesi. Biraz koşu görsün yeter, bunları inanılmaz değerlendiriyor. Jota’nın koşusunu görüyor ve savunma arkasına mükemmel bir pas çıkarıyor.Bu yüzden diyoruz ki Orkun çok özel bir oyuncu. Ama o pasları değerlendirecek oyuncu sayısının artması lazım.Kanat dengesi de çok önemli. Bir kanat oyun kurucu, diğer kanat koşucu olmalı. Mesela Simao Sabrosa ve Ricardo Quaresma örneğinde olduğu gibi iki benzer profil olunca denge bozuluyor.6 numara için de çok teknik değil ama doğru pası oynayan, topu öne taşıyan, tempolu bir oyuncu yeterli. Böyle bir oyuncu Orkun’u ve 8 numarayı çok rahatlatır.Sonuç olarak doğru 6 ve 8 numarayla Beşiktaş çok daha iyi bir takım olabilir.Duhuliye.com