Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Öğretmenler Süresiz Açlık Grevi Başlattı: "Verilen Sözler Tutulsun"

Magazin

Administratör
s-cc37cc06f239025a745b13dcc7de58716f97bd2e.jpg

Arkadaşlar merhaba,

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen, hepimizi derinden sarsan bir olayla karşınızdayım. Eğitim camiasının bel kemiği, çocuklarımızın geleceği için çabalayan öğretmenlerimiz, maalesef ki çok ciddi bir eyleme imza attı. Duyduklarımıza inanamadık, okudukça içimiz cız etti: Öğretmenler süresiz açlık grevine başladı! Hem de "Verilen sözler tutulsun!" diyerek... Düşünsenize, bir meslek grubu, haklarını aramak ve kendilerine verilen vaatlerin yerine getirilmesini sağlamak için bedenlerini riske atacak kadar çaresiz hissediyorsa, orada gerçekten büyük bir sorun var demektir. Bu haber, sadece bir "eylem" haberi olmaktan çok öte, sistemdeki bir çatlağı, bir feryadı gözler önüne seriyor. Acaba bu noktaya nasıl gelindi, öğretmenlerimizin sesini duyuramayacak kadar ne yaşandı?

Bu durum sadece öğretmenleri değil, hepimizi ilgilendiriyor. Çünkü eğitim, bir ülkenin geleceğidir ve bu geleceği şekillendiren en değerli kişiler de öğretmenlerimiz. Onların moralinin bozuk olması, umutsuzluğa kapılması veya böyle radikal eylemlere başvurmak zorunda kalması, öğrencilerimizi, velileri ve aslında tüm toplumu olumsuz etkiliyor. Verilen sözlerin havada kalması, beklentilerin karşılanmaması ne yazık ki sadece öğretmenler camiasına özgü bir durum değil; birçok kesimden benzer şikayetleri duyuyoruz. Ancak açlık grevi gibi bir eylem, gerçekten son çare olarak görüldüğünde başvurulan, hayati risk taşıyan bir protesto şekli. Bu, "bizim canımız pahasına da olsa sesimizi duyun" demektir. Gündemi sarsan bu gelişme karşısında sessiz kalmak mümkün mü?

Şimdi hepimiz oturup düşünmeliyiz: Öğretmenlerimizi bu denli köşeye sıkıştıran nedir? Onların talepleri neler ve neden bu sözler bir türlü tutulmuyor? Bu durumun eğitim sistemimiz ve çocuklarımız üzerindeki potansiyel etkileri ne olacak? Bu büyük drama karşısında hepimizin bir fikri, bir yorumu vardır eminim.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!