Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

NewJeans’ten Ayrılan Danielle Belirsiz Geleceğini Anlattı: “Nereye Gideceğimi Bilmiyorum”

🚀 TÜRKİYE'NİN SOSYAL FORUMU

SosyalForum.net'e Katıl!

Gündem • Magazin • Teknoloji • Oyun • Sohbet • Yardımlaşma

💬 📰 🎮 🔥
Foruma Git →

prenses

Member
NewJeans‘den Danielle, gruptan ayrılışı ve eski ajansı ADOR ile devam eden hukuki sürecin ardından geleceğine dair samimi açıklamalar yaparak dikkat çekti.

3 Eylül’de Danielle, kişisel YouTube kanalına “Detour” (Sapma) başlıklı bir video yükledi. Videoda doğduğu ülke olan Avustralya’daki mevcut hayatından kesitler paylaşan Danielle, etrafındaki yerleri keşfederek kendine zaman ayırdığını anlattı.

Danielle videoda şu sözleri sarf etti: “Newcastle turlarını zaten tamamladım, şehre gittim, Cave Beach’e uğradım ve yüzmeye gittim. Ailemle birlikte birçok lezzetli ve iç ısıtan yemek yedik.”

Ardından geleceğine dair belirsizliğini şu cümlelerle dile getirdi: “Maceralarım için gerçekten heyecanlıyım. Beni neyin beklediğini bilmiyorum. Nereye gideceğimi bilmiyorum. Tek bildiğim, hayatımdaki ilk solo seyahatime çıkacağım.” Danielle seyahatlerinden bahsediyor olsa da sözleri belirsiz geleceğine bir gönderme olarak yorumlandı.

ADOR ile devam eden anlaşmazlık göz önüne alındığında, videonun “Detour” başlığını taşıması ve bağımsız bir yolculuğa çıkma vurgusu, kariyerinde yeni bir yöne işaret ettiği spekülasyonlarını güçlendirdi.

Sözleşme Anlaşmazlığı ve 24,7 Milyon Dolarlık Dava

Danielle
‘ın bu açıklamalarının arka planında, NewJeans‘i daha önce yöneten ADOR ile bir yılı aşkın süredir devam eden hukuki mücadele yatıyor.

NewJeans üyeleri Kasım 2024’ten bu yana ADOR ile münhasır sözleşmeleri konusunda hukuki bir savaş içindeydi. Ancak Ekim 2025’teki ilk duruşmada mahkeme ADOR ile olan sözleşmelerinin geçerli olduğuna hükmedince, üyeler ajansa dönme niyetlerini açıkladı.

Üyelerin durumları sonrasında farklılaştı. Haerin, Hanni ve Hyein ADOR‘a dönerken, Danielle gruptan çıkarılma sürecinden geçti. Minji‘nin durumu ise henüz resmi olarak netleşmedi.

Aralık 2025’te ADOR, Danielle‘a münhasır sözleşmesinin feshedildiğini resmen bildirdi. Şirket ardından Danielle, ailesi ve eski ADOR CEO’su Min Hee Jin aleyhine dava açtı.

ADOR başlangıçta yaklaşık 43,1 milyar KRW (yaklaşık 32,2 milyon dolar) tazminat talep etmiş, ancak hukuki temsilci değişikliğinin ardından bu miktar 33,09 milyar KRW’ye (yaklaşık 24,7 milyon dolar) düşürülmüştü. İki taraf mahkemede ceza ve tazminat konularında keskin bir şekilde karşı karşıya durmaya devam ediyor.

Çocuk Yaştan Gelen Bir Yıldız

Avustralyalı bir baba ve Koreli bir annenin kızı olan Danielle, Avustralya’da doğup büyüdü. Yaklaşık 4 yaşından itibaren Güney Kore’nin Gyeonggi Eyaleti’ndeki Paju şehrinde üç yıl kadar yaşadı ve birinci sınıfın ilk dönemine kadar Kore’de okula gitti.

Henüz çocukken Kore’de çocuk model ve oyuncu olarak eğlence sektöründe aktif olan Danielle, Ekim 2010’dan itibaren yaklaşık bir yıl sekiz ay boyunca Kore televizyonlarında ve reklamlarında boy gösterdi. O dönemde kendine ait fan kafeleri ve Twitter hesabı bulunacak kadar popülerdi.

Büyüdükçe K-pop sanatçısı olma hayalinin peşinden giden Danielle, ortaokul yıllarında YG Entertainment bünyesinde stajyerlik yaptı ancak şirketten ayrıldı. Bağımsız kaldığı dönemde Seul’deki ünlü dans akademisi Def Dance Skool‘da dans temellerini attı.

2020’de 15 yaşındayken Source Music ve ADOR‘a stajyer olarak katılan Danielle, yaklaşık iki yıllık yoğun bir eğitimin ardından Temmuz 2022’de NewJeans ile çıkışını yaptı. Çıkış seçmelerinde Daniel Caesar‘ın “Best Part” şarkısını seslendirdiği biliniyor.

NewJeans döneminde olgun ama berrak vokal tonuyla grubun müzikal kimliğinde kilit bir rol üstlenen Danielle, geniş ses aralığı ve farklı tonlar arasındaki geçişleriyle öne çıktı. NewJeans‘ın “Hurt” şarkısındaki zorlu armoni bölümlerini başarıyla seslendirirken, müzik programı birincilikleri sonrası encore sahnelerinde stüdyo kayıtlarına neredeyse birebir yakın stabilitesiyle dikkat çekti.

83lEGnm.png

Vokal yetenekleri daha geniş bir kitleye, Disney’in canlı aksiyon filmi The Little Mermaid‘in Korece dublajında Ariel karakterini seslendirmesiyle ulaştı. Karakteri seslendirmenin yanı sıra filmin ikonik şarkısı “Part of Your World”ü Korece olarak seslendirdi ve bu performans dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Kaynak: allkpop

The post NewJeans’ten Ayrılan Danielle Belirsiz Geleceğini Anlattı: “Nereye Gideceğimi Bilmiyorum” appeared first on KoreZin.