Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ne Kepçe Kullandı Ne Vinç: Çöpe Atılmış Su Deposunu Eve Dönüştürdü

Magazin

Administratör
s-30b3839006db3526c13362da5a7cce585e1a503b.jpg

ŞOKE OLACAKSINIZ! Adam Çöpten Bulduğu Su Deposunu EV YAPTI! Minimalizm mi, Mecburiyet mi?

Merhaba sevgili Magazin Kulübü üyeleri! Bugün sizlere alıştığımız lüks villalardan, milyon dolarlık yalılardan çok ama çok farklı, adeta akıllara durgunluk veren bir 'ev hikayesi' ile geldim. Hani deriz ya, "çöpten altın çıkarır" diye... İşte tam da öyle bir durumla karşı karşıyayız! Gündeme bomba gibi düşen haberimize göre, bir vatandaşımız, ne bir mimardan yardım almış ne de kepçe, vinç gibi ağır iş makineleri kullanmış. Sıradan birinin aklına gelmeyecek, bambaşka bir şey yapmış: Kocaman, atıl durumda bir su deposunu alıp kendine yuva haline getirmiş! Okurken benim bile ağzım açık kaldı, "bu nasıl olabilir?" diye defalarca sordum kendime, eminim siz de aynı şaşkınlığı yaşayacaksınız.

Şimdi gelelim olayın şaşırtıcı detaylarına! Düşünsenize, devasa bir su deposu, muhtemelen bir inşaat alanından ya da eski bir sanayi tesisinden atılmış bir metal yığını... Bu adam bunu nasıl taşır, nasıl dönüştürür? İşin en ilginç yanı da bu zaten. Sıradan alet edevatlarla, tamamen kendi imkanlarıyla, adım adım bu metruk depoyu yaşanabilir, hatta iddialara göre oldukça konforlu bir alana çevirmiş. İçini nasıl dekore etti? Tuvalet banyo sistemi var mı? Isınma nasıl sağlanıyor? İşte tüm bu sorular beynimde dönerken, bir yandan da bu müthiş yaratıcılığa hayran kalmaktan kendimi alamıyorum. Bu bir deha mı, yoksa günümüzdeki barınma sorunlarına getirilmiş sıra dışı, radikal bir çözüm mü? Belki de yeni bir 'tiny house' akımının başlangıcıdır, kim bilir?

Bu haber, sadece bir 'sıradışı dönüşüm' hikayesi olmanın ötesinde, bizlere çok şey düşündürüyor. Günümüz koşullarında, ev sahibi olmanın ya da kiraların ne denli yükseldiğini hepimiz biliyoruz. Bu durum, insanları böylesine yaratıcı ve zorlayıcı çözümlere mi itiyor? Yoksa bu vatandaşımız, tamamen özgün bir yaşam felsefesini mi benimsedi? Belki de 'azla yetinme', 'geri dönüşüm' ve 'sürdürülebilirlik' gibi kavramları bambaşka bir boyuta taşımak istedi. Ne diyelim, takdir etmekle şaşırmak arasında bir yerde duruyoruz. Ben de sizin gibi bu hikayenin daha fazla detayını, iç mekan fotoğraflarını ve bu evin gerçekten neye benzediğini deli gibi merak ediyorum!

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu cesur adımı takdire şayan mı buluyorsunuz, yoksa 'artık bu kadar da olmaz' mı diyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!