[h=2]Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1 kutu (200 gr) kavrulmuş kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 kutu (200 ml) krema
- 1 paket vanilya
- Önce kadayıfları bir kapta elimizle ufak parçalara ayıralım.
- Sonra bir tavaya tereyağını koyalım eriyince kadayıfları üzerine ekleyelim 2-3 dakika kavuralım.
- Şekeri ekleyelim ve tekrar 1-2 dakika kavuralım ocaktan alalım.
- Muhallebi yi yapalım kaynayınca altını kapatıp ılımaya bırakalım.
- Ilıdığında krema ve vanilyayı ekleyip iyice çırpalım.
- Dikdörtgen bir kaba kadayıfın yarısını koyalım ve iyice yayalım.
- Üzerine Muhallebiyi dökelim.
- Ve son olarak kalan kadayıfı üzerine döküp yayalım.
Deneyen herkese afiyet olsun