Magazin Editor
Magazin Habercisi
İspanyol futbolunun tanınmış isimlerinden Miguel Ángel Moyá, UEFA Avrupa Ligi’ne ilişkin değerlendirmesinde favori takımını Beşiktaş olarak açıkladı.Mallorca, Valencia, Getafe, Atlético Madrid ve Real Sociedad formaları giyen eski kaleci, Movistar Plus+’ta yayımlanan programda yorumculardan Avrupa Ligi favorilerini seçmeleri istendiğinde tercihini siyah-beyazlılardan yana kullandı.“BEŞİKTAŞ DİYORUM”Miguel Ángel Moyá, Beşiktaş tercihini şu sözlerle açıkladı:“Beşiktaş diyorum. Çünkü takımlara biraz baktım. Bana göre Avrupa Ligi’nin en iyi hücum oyuncularından dördüne sahipler.”Programın sunucusu bu sözlerin ardından, “Leandro Trossard’a çok güveniyorsun” diyerek araya girdi.Moyá ise Beşiktaş’ın hücum hattını anlatmayı sürdürerek, “Trossard ve en iyi santrfor Vlahovic…” ifadelerini kullandı. İspanyol yorumcu, böylece Dusan Vlahovic’i Avrupa Ligi’nin en iyi santrforu olarak gösterdi.“TARAFTARIYLA ÇOK İYİ BİR ENERJİ YAKALIYOR”Beşiktaş’ın yalnızca oyuncu kalitesiyle değil, iç sahadaki atmosferiyle de önemli bir rakip olduğunu belirten Moyá, siyah-beyazlı taraftarların oluşturduğu enerjiye özel vurgu yaptı.Eski İspanyol kaleci, “Bana göre Beşiktaş, Türkiye’deki taraftarıyla çok iyi bir enerji yakalıyor. Avrupa Ligi’ne katılan her takım için tehlikeli” sözleriyle görüşünü dile getirdi.ITALIANO’YA DA ÖVGÜMiguel Ángel Moyá, Beşiktaş Teknik Direktörü Vincenzo Italiano’yu da takımın en önemli avantajlarından biri olarak gösterdi.Moyá, “Vincenzo Italiano gibi iyi bir teknik direktörleri de var” diyerek İtalyan çalıştırıcının siyah-beyazlı takıma yaptığı katkının altını çizdi.TAHMİNİNİN ARDINDAN MARSİLYA’YA DÖRT GOLMoyá’nın bu değerlendirmesinin ardından Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nin ilk haftasında Marsilya’yı Tüpraş Stadyumu’nda 4-1 mağlup etti.Siyah-beyazlıların Fransız temsilcisi karşısında aldığı farklı galibiyet, İspanyol yorumcunun Beşiktaş’ın hücum gücü, taraftar enerjisi ve Avrupa Ligi’ndeki iddiası hakkındaki sözlerini daha da anlamlı hâle getirdi.Kaynak: Movistar Plus+