Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Metin Hara’nın ‘diplomasız hasta bakma’ davasında yeni gelişme!

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
metin-hara-nin-diplomasiz-hasta-bakma-davasinda-yeni-gelisme.jpeg

Yazar Metin Hara 'diplomasız hasta baktığı' suclamasıyla hakkında acılan davada savunma yaptı. Hara, "Hekim hocalarımızın da şahitliğine başvurulabilir. İnsanları somurmeye girecek hicbir tedavi iddiasına girmedim amacım iyilik halini arttırmaktı" dedi. Dunyaca unlu model Adriana Lima ile bir donem aşk yaşayan Turk yazar Metin Hara hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından “Diploması olmadığı halde hasta tedavi etmek veya tabip unvanını takınmak” sucundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava acılmıştı. Hara, hakkında acılan davada ilk kez savunma yaptı.
metin-hara-nin-diplomasiz-hasta-bakma-davasinda-yeni-gelisme-5fb8b5ff81979.jpeg
(FOTO: SOZCU)

“YAPTIĞIM ŞEY SUFİ NEFESİ TEKNİĞİ”
İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gorulen duruşmada sanık Metin Hara hazır bulundu. Savunmasında fizyoterapistlik lisansına sahip olduğunu belirten Hara, fizyoterapistlerin hastalık dışında da yapabileceği bazı şeyler olduğunu soyleyerek, “Benim yaptığım şey de ‘Sufi nefesi’ isminde aparatsız yan etkisiz bilimsel olarak kanıtlanmış etkisi olan bir tekniktir. 14-15 yıldır sure gelen etkinliklerimizde her katılımcımızdan yaptığımız şeyin tıbbi tedavi yerine gecmediğine dair ıslak imzalı onay belgesi alınmaktadır” dedi.
“HEKİM HOCALARIMIZIN ŞAHİTLİĞİNE BAŞVURULABİLİR”
Bu etkinlikleri devlet kurumları dahil bircok universitede yaptığını soyleyen Metin Hara, “Tek bir meslek ihlali şikayeti dahi olmamıştır. Benim bu tarz bir durum icerinde olmam beni yaralamıştır. Basında ‘işyeri sağlık bakanlığı tarafından muhurlendi ve diploması yok’ denmesi benim mesleki kariyerimi ciddi anlamda zedelemiştir. İnsanları somurmeye girecek hicbir tedavi iddiasına girmedim. İyilik halini arttırmaktı amacım. Verdiğim seminerlerle tıbbi tedavi yapmam mumkun değildir” diye konuştu.
metin-hara-nin-diplomasiz-hasta-bakma-davasinda-yeni-gelisme-5fb8b5ffc0fe6.jpeg
(FOTO: SOZCU)

Capa’daki bircok hocayla programlara cıktığını anlatan Hara, “Eğer bir meslek aşımı olsa bu hocalarımız gereken mudahaleleri yapardı. Seminerlere katılanların da şikayeti yoktu. Sadece magazinsel haberler cıkınca ben kendimi burada buldum. Hekim hocalarımızın da şahitliğine başvurulabilir” ifadelerini kullandı.
CALIŞANLARI TANIK OLARAK DİNLENECEK
Alınan savunmanın ardından mahkeme, Metin Hara’nın kapanan iş yerinde calışanların tanık olarak dinlenmesi icin duruşmayı erteledi.
Hara, adliyede yuzunu kapuşonla kapatmayı tercih etti.
metin-hara-nin-diplomasiz-hasta-bakma-davasinda-yeni-gelisme-5fb8b6000947d.jpg

İlginizi CekebilirMetin Hara'ya zorla getirme kararı

Son guncelleme: 12:34 - 20.11.2020

sizlere www.magazin.biz.tr farkıyla sunulmuştur