Magazin Editor
Magazin Habercisi
- 1 adet kuru soğan (Kucuk)
- 1 su bardağı sarı mercimek
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 cay bardağı zeytinyağı
- Maydanoz
- Kırmızı soğan
- Haşlanmış mercimek tanesi
- Sarımsaklı kuru baharat karışımı
- Zeytinyağı
- Kuru soğanı irice doğrayın cok az zeytinyağıyla birlikte bir tencereye alıp soteleyin. Uzerine 2 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayınca tuz atıp yıkanmış mercimeği ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika aralıklı karıştırarak kontrollu haşlayın.
- Mercimek haşlandığında suyu varsa suyunu bir bardağa alın (Atmayın, gerekebilir) icindeki soğanla birlikte blender’dan gecirin. Kıvamına gore haşlama suyundan ekleyebilirsiniz. Uzerine ince kıyılmış soğan, maydanoz yaprakları ve kuru baharat ile karıştırılmış haşlanmış mercimek tanelerini serpin, bol zeytinyağı gezdirip servis yapın.