Magazin Editor
Magazin Habercisi
MALZEME:
1 su bardağı maş fasulyesi veya yeşil mercimek
2 corba kaşığı tane sumak
1 cay bardağı ev eriştesi
1 soğan
2 corba kaşığı tereyağı 100 gr kıyma
1 corba kaşığı domates salcası
1 corba kaşığı kuru nane
1 cay kaşığı pul biber
Tuz
Corba Tarifi
Maş fasulyesini 2 saat onceden bol suda ıslatın. Sumak tanelerini 1 su bardağı suda ıslatın. Maş fasulyenin ıslama suyunu suzup derin bir tencereye alın. Uzerine 6 su bardağı soğuk su koyarak haşlayın. Daha sonra tuzunu, eriştesini ilave edin. Erişte yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ayrı bir tavaya soğanları incecik kıyın. Tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı koyup rengi donene kadar kavurmayı surdurun. Salcayı ilave edin, bir iki dakika daha cevirin. Bu sosu da corbaya katın. Baharatını, tuzunu serpin. Sumaklı suyu suzgecten gecirerek corbaya ekleyin. Hep birlikte bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Bakabileceğiniz diğer Corba Tarifileri
NOT: Maş fasulyesi, yeşile calan, mercimekten biraz daha kucuk, oval bicimli bir baklagildir. Ozellikle Malatya, Mersin, Antep gibi Guneydoğu illerimizde kullanılır. Cok cabuk piştiği icin haşlandıktan sonra piyazı yapılır, bulgur pilavına katılır. Guneydoğu illerimizde yemeklere ekşilik vermesi icin sumak taneleri kullanılır. Suda bekletilen sumağın suyu yemeklere katılır. Tane sumak bulamazsanız corbayı limon suyu ile hazırlayabilirsiniz.
1 su bardağı maş fasulyesi veya yeşil mercimek
2 corba kaşığı tane sumak
1 cay bardağı ev eriştesi
1 soğan
2 corba kaşığı tereyağı 100 gr kıyma
1 corba kaşığı domates salcası
1 corba kaşığı kuru nane
1 cay kaşığı pul biber
Tuz
Corba Tarifi
Maş fasulyesini 2 saat onceden bol suda ıslatın. Sumak tanelerini 1 su bardağı suda ıslatın. Maş fasulyenin ıslama suyunu suzup derin bir tencereye alın. Uzerine 6 su bardağı soğuk su koyarak haşlayın. Daha sonra tuzunu, eriştesini ilave edin. Erişte yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ayrı bir tavaya soğanları incecik kıyın. Tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı koyup rengi donene kadar kavurmayı surdurun. Salcayı ilave edin, bir iki dakika daha cevirin. Bu sosu da corbaya katın. Baharatını, tuzunu serpin. Sumaklı suyu suzgecten gecirerek corbaya ekleyin. Hep birlikte bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın. Bakabileceğiniz diğer Corba Tarifileri
NOT: Maş fasulyesi, yeşile calan, mercimekten biraz daha kucuk, oval bicimli bir baklagildir. Ozellikle Malatya, Mersin, Antep gibi Guneydoğu illerimizde kullanılır. Cok cabuk piştiği icin haşlandıktan sonra piyazı yapılır, bulgur pilavına katılır. Guneydoğu illerimizde yemeklere ekşilik vermesi icin sumak taneleri kullanılır. Suda bekletilen sumağın suyu yemeklere katılır. Tane sumak bulamazsanız corbayı limon suyu ile hazırlayabilirsiniz.