Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Macron'un NATO Zirvesindeki "Umursamaz" Hareketleri Mizahşörlere Meze Oldu

Magazin

Administratör
s-a4208e0d2d96badba5c3f467137b5e37668ce116.jpg

NATO Zirvesinde Tüm Gözler Ona Çevrildi: Macron'un "Umursamaz" Anları Gündemi Sallıyor!

NATO zirvesi denince aklımıza genellikle önemli kararlar, gergin anlar ve liderlerin ciddi duruşları gelir, değil mi? Ama gelin görün ki bu yıl, gündemin zirvesine bambaşka bir konu oturdu: Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un o meşhur "umursamaz" tavırları! Kameraların her anı kaydettiği böyle kritik bir ortamda, Macron'un sergilediği o 'cool', sanki her şeyden azıcık sıkılmış haller, sosyal medyayı resmen salladı. Dakikalar içinde capsler, videolar ve yorumlar çığ gibi büyüdü. Ne desek boş; o anlar, mizahşörlerin adeta ekmeğine yağ sürdü!

Peki neydi bu kadar dikkat çeken? Liderler hararetli tartışmalara girerken, önemli açıklamalar yapılırken Macron'un bazen telefona bakması, bazen derin düşüncelere dalıp etrafıyla bağını koparmış gibi görünmesi, hatta bazen de 'beni burada ne ara sıkıştırdılar' dercesine bir bakış atması... Her kare, her an saniyesinde yakalandı ve 'bakınız dünya liderleri toplanmış, Macron bambaşka bir evrende' esprilerine konu oldu. Sosyal medyanın o acımasız ve bir o kadar da yaratıcı dili, bu anları 'NATO zirvesi değil, evdeki pazar kahvaltısı' seviyesine kadar taşıdı. Gündemin ciddiyetine inat, herkes Macron'un bu rahat tavırlarını konuşur oldu.

Şimdi gelelim asıl soruya: Bu, bilinçli bir strateji miydi? Yoksa gerçekten o anki konulardan mı sıkılmıştı? Kimi, onun bu tavırlarını 'üstünlük kurma çabası', 'ben zaten her şeyi biliyorum' mesajı olarak yorumlarken; kimisi de genç ve dinamik lider imajının bir parçası olduğunu söylüyor. Belki de sadece biz Türkler olarak onun umursamazlığını yanlış anladık ve o anlarda aslında derin devlet sırlarını çözüyordu, kim bilir? Ne olursa olsun, Macron bir kez daha adından söz ettirmeyi başardı. Ve evet, bir kez daha tüm zirvenin önüne geçerek, kendinden konuşturmayı bildi.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım!