Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

''Kural 'Çalmayacaksın' demesine rağmen penaltı çaldı!''

Magazin Editor

Magazin Habercisi
Web sitesi
www.magazin.biz.tr
Spor yorumcusu Ömer Üründül, Yasin Kol'un penaltı verdiği pozisyona ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.Ömer Üründül, kararın yanlış olduğunu net bir dille ifade ederek hakemlik eğitiminin temel prensiplerine vurgu yaptı:“Bana göre penaltı kararı yanlış. Hakem hocaları yıllardır şunu söyler: Eğer bir pozisyonda çok net görmüyorsan, inanamıyorsan kesinlikle çalmayacaksın.”Pozisyonun mesafesine özellikle dikkat çeken deneyimli yorumcu, hakemin doğru değerlendirme yapmasının mümkün olmadığını savundu:“Yasin Kol’un bu pozisyonu süzebilme şansı yok. Yaklaşık 50 metre var arada… Hadi abartmayalım 40 metre diyelim. Üstelik açı da uygun değil. İki oyuncu geliyor, ortada bir mücadele var. Bu açıdan bakınca net görmek mümkün değil.”Üründül, bu tür durumlarda hakemin düdük çalmaması gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:“O zaman ne yapacaksın? Çalmayacaksın. Kural bu. Ama o buna rağmen çaldı.”Tartışmanın tek taraflı olmadığını da belirten Üründül, bazı hakem otoritelerinin farklı düşündüğünü ifade etti:“‘Penaltı’ diyenler de var. Hakem hocaları arasında bu pozisyona penaltı diyen bir-iki kişi çıkıyor. Mesela Mark Clattenburg ve Bünyamin Gezer penaltı olduğunu söylüyor. Yani bu pozisyon tartışılır.”Ancak kendi görüşünde ısrarcı olan Üründül, pozisyonun futbolun doğası içinde değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi:“Benim yorumum net: İlk hamle topa. Sonrasında gelen temas ise pozisyon icabı oluşan doğal bir çarpışma. Bu yüzden verilen penaltı kararı bana göre çok ağır.”duhuliye.com